Står det Covid-19 i min panna?

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Idag väckte jag tösen kl 6:45 och då var hon så trött. När jag berättade att – Det är ju skolan idag, då piggna hon till direkt och var jätteglad att hon skulle börja skolan idag. Hon var jättetaggad i går också och jag trodde nästan att hon skulle ha svårt att slappna av och somna, men hon somna gott och vi fick som sagt väcka henne i morse. Jag minns så väl då man började lågstadiet.

Extra kul då man fick göra teater och julspel!

Jag minns såväl när sommarlovet var slut och man skulle börja skolan igen. När man gick i lågstadiet så var det roligaste tiden som jag minns det som i alla fall. Allt var så spännande och man fick äntligen känna sig stor. Det var julspel och teatrar för syskon och föräldrar som exempel vid jul och vid andra tillfällen. Man började få läxor och man fick en helt egen skolbänk där man fick förvara sina egna saker i. Jag vet faktiskt inte om de har skolbänkar med lock eller bara ett bord på denna skola. Misstänker att det kan var så att de likväl kan ha skrivbord bara och egna lådor med sina grejer i. Ska bli spännande att höra vad Bellis säger om allt idag. Fyra av hennes kompisar börjar förskoleklass detta året och det tror jag hon såg fram extra mycket för. Även att hon går första klass så har hon ju rast samtidigt som förskoleklass.

Vad minns ni från lågstadiet?

Så fort jag närmar mig så hoppar han bakåt!

Måste säga att jag har reagerat lite på vad en pappa till ett barn i Bellis klass gör mot mig. Han har gjort så flera gånger. Första gången reagerade jag väl inte med det har väl hänt nu 3 gånger minst i alla fall. I somras när vi var på kalas till en klasskompis till Bellis och skulle lämna barnen så bad han mig backa och hålla avstånd (trots att jag gjorde det) jag är jättenoga med att hålla avstånd. När vi möts och hämtar barnen så ser jag också att han backar då jag kommer. Idag vid skolgården när vi hade upprop med barnen så hade jag bestämt mig för att inte gå nära honom alls just för jag tycker det är fånigt då jag håller avstånd och går inte nära honom alls, kära nån jag vet vad som gäller för regler när det gäller covid-19. Han vill att man håller mer avstånd än 2 m trots att han inte gör så mot alla. Idag stod jag mer än 2 m från honom och han säger hej – Hej säger jag och Bellis och jag går bara förbi för jag har ingen lust att bli irriterad över det. Han står då och pratar med en pappa närmare än jag gjort någon gång. Fröken ropar då att det är samling och att barnen ska komma fram. Då hamnar han bredvid mig och jag står helt stilla där jag står och håller rätt avstånd kring alla som är runt mig. Han kikar på mig och jag säger då – Allt bra med er och familjen?! Direkt jag vänder huvudet mot honom backar han bakåt och säger – Det är bra, med er?, – Ja bra säger jag då och så bryr jag mig inte mer om honom eftersom han uppenbarligen verkar tro att jag är en vandrande covid-19 smitta. BQ tror att han gör sådär av reflex för han förmodligen är väldigt rädd för corona och att det inget personligt är mot mig. Jag vet inte vad jag ska tro?!. Tror att han fick dåligt samvete sedan då vi sa hejdå till barnen för när jag gick förbi honom igen och skulle gå till bilen så sa han – Hej då Mirre, ha en toppendag! Jag var på väg att säga där när vi hamnade bredvid varandra att – Oroa dig inte jag ska inte komma närmare dig, jag vet vad som gäller. Men ähh orkar ej, låt han hålla på! Klart man reagerar lite då han visar så tydligt mot mig. Skämdes lite om de andra föräldrarna såg, men men!

Hade ni reagerat, struntat i det eller tolkat som BQ?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Står det Covid-19 i min panna?

 1. Man vet aldrig hur andra tänker kanske han bara är rädd om dig:) Men åh fick ni vara med era barn första dagen med upprop vi fick lämna alla barn på skolgården och gå hem:) Ingen förälder eller syskon får komma in på skolan,kramar

  Gilla

 2. Ja, inte lätt det där. Kan vara av olika saker men oavsett förstår jag irritationen då man undrar varför det blir så. Roligt för Bellis att börja på lågstadiet, det är då spännande! 😀

  Gilla

 3. Hej, svarade dig hos mig men vet ju inte om du går in och läser svar där. (Jag brukar aldrig gå tillbaka och läsa när jag lämnat hälsningar.) Men nu skrev jag som sagt hos mig utifall flera kanske undrade 😉 Jag hade ingen länk i inlägget, tänkte att man kanske förstod på beskrivningen av klädkedjan eller såg lappen i nacken 😉 Hur som helst, visst är den fin och ett riktigt fynd och den kommer från Lindex.

  Gilla

 4. Tror du inte att det bara är så du upplever det. Han är säkert lika med alla andra. Han är nog skraj över lag. Tror du ska strunta i det och inte ens bry dig. Är han skraj så är det väl bra att han är aktsam. Lovar att han är så mot alla och inte bara just dig.

  Gilla

 5. Det har inget med dig att göra! Den som är rädd för att bli smittad så pass är rädd oavsett vem han eller hon möter. Det finns personer som även då vi inte har corona är livrädda för virus och bakterier. Nu är det jobbigare än någonsin för dessa personer. Kan vara bra att se på det hela ur den synvinkeln så behöver du inte ta det personligt!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s