Lär er jobba bort jobbångesten!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej

Varför känns allt så vemodigt?!, det blir så tråkigt när allt går tillbaka till det normala och man faktiskt inte vet om man är ledig förrän julen tillsammans igen. Vi hoppas att vi ska göra något i höst, när tösen har höstlov. Det är svårt och man vill vrida tiden tillbaka för man vill inget annat än att vara ledig tillsammans igen. Jag skulle vilja gå in i en tidsmaskin och åka tillbaka till Gotland igen, det var bästa veckan på hela detta året. Hur kan man göra för att slippa jobbångesten då? Går det, kan man jobba bort jobbångesten? som man tyvärr alltid får efter man haft semester och sommar.

Hur gör man för att slippa jobbångest?

När man ska gå tillbaka för att jobba efter semestern så har vi nog alla jobbångest. Dagarna innan har nog de flesta lite jag vill fly känsla och vill inget hellre än att stanna tiden. Det kan man ju såklart inte och det är vi ju medvetna om alla att det såklart inte går. Numera när tösen går i skolan är det ju genast lättare på det viset att komma in i rätta rutiner eftersom hon ska till skolan. När skolan börjar, så börjar vardag och rutiner igen. Det är något vi får gratis kan man ju säga.

Det finns faktiskt några enkla verktyg man kan ta till för att lindra jobbångesten och på sidan ”Hälosliv” tar de upp konkreta tips som jag kan skriva under på att det fungerar för mig. Här formar jag fram det jag plockar av min känsla.

 • Starta med en kortare arbetsvecka för att på det sättet känna att du mjukstartar
 • Planera in någon kommande resa så du har en morot att se fram emot
 • Ta korta pausar under arbetspasset, gör en stretchövning och njut fortsatt en stund av sommarluften utomhus i 5- 10 minuter på någon av rasterna
 • Se fördelarna med att komma tillbaka till rätta rutiner. På semestern lägger man ju till med lite olater och lite mycket osunda vanor med. Automatiskt då man kommer in i rätta rutiner så bryter man ju dem också.

Har ni någon bra metod ni använder för att peppa igång er efter sommarsemestern och man inser att man går hösten till mötes?

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “Lär er jobba bort jobbångesten!

 1. Varsagsrutiner är skönt och är ju alltid kvällar och helger att umgås på.
  Aldrig haft sådan ångest för jobb, då ska man nog ta sig en funderare på om man verkligen har rätt jobb.

  Försöker alltid se det positiva i allt.

  Gilla

 2. I år hade jag ingen jobbångest. Det kan bero på att jag varit mycket ledig den här sommaren men kunnat sköta delar av mitt jobb ”hemifrån” så jag visste att jag var ganska bra i fas när jag väl kom till jobbet. Hade liksom inget berg som väntade på mig på skrivbordet. Visst hade jag önskat mer ledighet, speciellt nu när det är toppenväder, men vi får se till att njuta av kvällarna och helgerna. Mjukstartar också med kortvecka då maken och jag ska på spa tors-fre.

  Gilla

 3. Jag tror att om man känner sådan ångest inför jobb och efter sin ledighet är det dags att byta arbete. Klart det är skönt att vara ledig. Men man får planera in nya saker som ligger i framtiden att se fram emot. Sedan är det viktigt att inte se allt med gnälliga och trista ögon

  Gilla

 4. Jag tycker nästan det är skönt med rutiner, speciellt nu när jag har gått en hel sommar hemma och sambon har jobbat.
  Jag har lite mjukstart nu med jobbet och jobbar 2 dagar innan säsongen drar igång helt och hållet 😊 jag längtar!!

  Gilla

 5. Vilken snygg kjol du har på dej 🙂 vilka super bra tips du delar med dej av hur man ska slippa den här jobb ångesten tror att det är många som har det nu när det är dax att jobba i gen 🙂

  Gilla

 6. Eftersom hösten brukar vara lång, blöt och mörk så får jag mer ångest över att sommaren är över än att semestern är slut. Fast visst hade det varit underbart att kunna vara tillsammans mera.
  Men jag gillar rutinerna också, dom är ju en del av livet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.