På tal om grillat – Hur gör ni?!

Jag ska på kräftskiva på lördag och tänkte harmonera med kräftorna, bara ingen äter upp mig?!
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Hej.

Jag har precis duschat och sminkat mig och vi ska strax åka till svärfar och hans stuga och hänga där ett tag. De har massa grönsaker också som vi ska få med hem, gött gött. De bor ute på landet det tar lite mer än 30 min att åka dit. Tänkte ta mig en fotorunda där nere också tror jag minsann, får se om läget kommer till det. Det är väldigt fin omgivning där. Misstänker att det blir grilllunch också eftersom vi måste ses utomhus och hålla avstånd. Det finns marinader i oändlighet och det är alltid extra gott att pensla på köttet tycker jag. Tycker kött blir mer torra om man bara har kryddor. Hur gör ni er marinad?, kom med tips och berätta hur ni gör så gör vi detta inlägg till en receptbok!

Hur gör ni er marinad?

Tänkte därför tipsa om en god marinad jag sett på recept. I regel brukar jag göra egen och använda kryddor, olja, soya. Jag blandar dem alltid i en skål och penslar sedan på köttet. Det brukar alltid bli gott och funka smaskens.

Marinad med öl och rosmarin

Det här är en söt och god marinad

3 msk olivolja
2 dl Ale (öl)
1 msk honung
1 tsk tomatpuré
1 tsk citronsaft
2 vitlöksklyftor
några kvistar färsk rosmarin
salt, peppar, timjan

1. Blanda ihop olja med tomatpuré, honung, ale och kryddor.

2. Pressa i citronsaft och vitlök. Riv i några kvistar med färsk rosmarin. Häll allt i en påse och knåda in i det som ska marineras. Låt stå svalt under natten.

/Receptkälla

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

5 reaktioner till “På tal om grillat – Hur gör ni?!

 1. Här är det oftast maken som gör marinad. Köttet får ligga i marinad & sedan penslar han också medan han grillar. Förutom olja & kryddor brukar han ha lite honung & ex ketchup eller sweet chili. Brukar bli supergott!

  Gilla

 2. Åh. så gott med hemodlade grönsaker!!
  Jag brukar inte marinera vårt kött… men min man gör. det alltid 😉
  Kanske kan. testa din marinad. nästa gång 😉

  Kram kram

  Gilla

 3. Åh vad skönt att komma ut på landet, det är ju så mysigt!!
  Vi ska till Emelies pappa på lördag som också bor lite ute på landet… Där kan man verkligen andas och bara vara 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.