Utflykt till Burgsvik

Hej

Idag har vi varit på lite olika småplatser och alla hade sin charm. Här är från Lyckliga gården. En vintagebutik med fokus på 1900-talet. Paret som äger stället har tidigare bott i Stockholm och hette då Lyckliga gatan. Jag tyckte det var en trevlig vintagebutik. Det är ju dock inte samma loppispriser på produkterna man är van vid på loppis annars. Jag var lite sugen på de blåvita kopparna, men de kostade 85:-/st & jag hade ju då velat ha 6-8 st.

Busters Mack Burgsvik

I Burgsvik finns det ett mackcafé som heter Busters Mack. Där finns det både bar och glassförsäljning. Krogen lockar folk och de har även galleriutställningar och krogshower. Det var lite charmigt att sitta på deras uteservering och Guteglass är ju alltid så gott.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 111.png

Bottarve Hembyggdsförenig i Burgsvik

Vi åkte även vidare i Burgsvik då BQ,s kompis tipsade om en lekpark i hembyggdsmiljö som skulle vara så värd att besöka. De har ett museum där och även café och butik, samt teaterföreställningar. Stället heter Bottarve. Lekparken var verkligen helt otrolig måste jag säga. Unik då allt var byggt som en äventyrsbana. I butiken fanna massa snygga produkter från lokala tillverkare. Jag var så sugen på både ponschon och tröjan som var handgjorda med allt tillverkat från Gotland. Dock var det prisklasser jag kände att jag inte kunde ta mig råd till. De kostade 1495:- och 1895:- / st. Men jag kände och klämde på dem flera gånger ska jag erkänna.

Vi körde även förbi och kikade in där de spelade in Så Mycket Bättre på restaurangen Grå Gåsen. Det såg idylliskt och fräscht ut. Maten ska också vara toppen enligt BQ,s konmpis.

Våra dagsutflykter och mina blogginlägg såhär långt från Gotland!

KLICKA ER VIDARE

✓ Folhammar och Raukar

✓ Ljugarn

✓ Visby

✓ Tofta

✓ Tofta solnedgång & Surglogiet

 Leva Kungslador

Gotlands Djurpark

Utflykt Burgsvik

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

13 reaktioner till “Utflykt till Burgsvik

 1. Det är så mysigt med sådana där små loppisar och gårdsbutiker/caféer 😊 Tyvärr är dom ofta ganska dyra. Men det är kul att titta.

  Gilla

 2. Åh vad jag längtar till nästa sommar… Vi har som mål att åka till Gotland då och spendera några dagar där! 😀
  Där är ju så mycket fint och se.. Emelie har varit där innan men inte jag :O

  Gilla

 3. Varför åkte vi inte till Gotland i år för?? Så vackra bilder och så mycket att göra. Blir väldigt avis måste jag säga, och bomba mig mer med alla härliga bilder.

  Gilla

 4. Var det någon teaterföreställning mär ni var på Bottarve? Det har det varit när vi varit där. Helt crazy men ändå chamriga. Buster har vi köpt glass på när vi åkt ner till Burgsviks hamn och bastuhuset. Jag gillar badet i Burgsvik jättemycket. Var ni på Grå Gåsen och kikade eller åt där Så mkt bättre spelas in. Burgsviks rökeri går inte låta bli att besöka.

  Gilla

  1. Nej ingen förställning då, men det stog info om att det skulle vara samt regler ang corona och sådant. Samt ja vi kikade in Så Mycket Bättre / Grå Gåsen och det såg ju superfint ut, B,Q,s kompis sa att det ska vara liksom du sa sa att det är toppengod mat där, lite dyrare, men högklass på. Det var blåsigt och kallt idag, så vart inte bad idag, men vi kikade in hamnen =D, så mysigt i Burgsvik.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s