En dag i Ljugarn

Hej.

I detta blogginlägg får ni följa med oss på Gotland igen. Vi hade 6 mil bort till Ljugarn där vi sett både Raukar i Folhammar och även besökte fler ställen som jag presenterar nedan. En toppendag med temepratur runt 23 grader och vind i luften. Helt perfekt. Man känns nu att man varit ute en hel dag, man är ganska trött.

I morgon kommer vår andra dag här på Gotland och visst hänger ni väl med även då?

Våffelmagasinet i Ljugarns hamn

Efter att vi varit vid raukområdet i folhammar så vart vi så hungriga. Bellis ville ha våfflor och då knappade vi in våfflor på gps:en och fick fram Våffelmagasinet i Ljugarn, Perfekt. Även Kamilla som är van vid platserna på Gotland har tipsat om platser som är värda att besöka. Våffelmagasinet verkade ju då toppen så vi åkte dit och oj så fin omgivning det var där vid hamnen. Bellis och BQ,s våfflor var toppengoda. Bilden är på Bellis våffla. Min var faktiskt sådär om jag ska vara ärlig. Min var med rödbetor och hummus och det var faktiskt inte min ”cup of the”, jag trodde ja skulle tycka om det då jag tycker om rödbetor. BQ och Bellis var toknöjda.

Goda våfflor och bris från havet, det är svårslaget.

Stylemood – Hållbar och unik inredning

Bredvid Våffelmagasinet ligger en av Johannas butiker. Johanna är en bloggare jag följt i många år. Jag har följt henne sedan hon startade upp Stylemood och nu har jag fått äran att både träffa henne och få se en av hennes butiker. Hon har två butiker, en i Ljugarn och en butik till i Västergarn söder om Visby. Såklart ville jag gå in där trots att jag är blyg för sådant egentligen. Jag gick in i butiken och gick ett varv. BQ och Bellis ställde sig för att besälla våfflor och jag gick tillbaka till dem. När jag sedan gick tillbaka till Stylemood så kom Johanna fram och sa – Hej visst är det Mirre? Tssi så sött, gulligt att hon kände igen mig. Vi pratade en stund, jättetrevlig och go tjej. Jag köpte en handtvål och doftpinnar, kommer bli så fint och lukts gott på vår stora toalett.

Ljugarns badplats och kallt som rackarns

Efter vi fått i oss våfflor och handlat hos Johanna så åkte vi till Ljugarns badstrand för att sola och bada ett tag. Det var större strand än jag trodde och man fick gott om plats där. Jag vågade fastän jag inte trodde det gå i vattnet, men inte var det varmt heller, ihh så kallt det var. Bellis badade en stund. Det var härlig strand dock lite sjögräs vid vattenbrynet, men det var bara precis i början. Tofta strand som vi var vid igår var lite fräschare, men kändes som denna var lugnare på något vis. Vattnet var lika fräscht här med då man gått förbi sjögräset. Det fanns café och butiker här också, och en av dem gick jag in i.

Kan rekomendera denna plats.

Verkstan vid Ljugarns badstrand.

När vi badat klart och Bellis började frysa mer än hon hade behövt om hon lyssnat när vi sa att det var färdigbadat så bytte vi om och bestämde oss för att åka igen. Bellis och BQ gick till bilen och värmde sig och jag fick egentid för en stund och gick till butiken Verkstan – The Social Life. De finns i både Ljugarn och Tofta. Det var massor av fint där inne och visst hade man velat köpt både det ena och andra. Jag var nöjd efter min shopping hos Stylemood och ville inte shoppa mer.

När vi åkte hem igen så stannade vi till vid Tofta Strandbageri, och ack så litet men oj så ljuvligt bageri. Cafét ligger på andra sidan av gatan där vi hyr stugan. Alltså kolla in deras hemsida, det är ju inte svårt att sukta efter något där inte.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “En dag i Ljugarn

  1. Ljugarn besökte jag aldrig när jag var på Gotland för ett par år sedan. Nu önskar jag att jag hade gjort det! Hur bär du dig åt för att hitta alla dessa charmiga platser? 😀 Jag älskar dina foton och synen av besöksmålen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.