Semester och semesterpärlor del 3

Hej.

Bellis tycker jag är sämsta och tråkigaste mamman just nu. BQ har väl också tyckt att jag är tråkigaste sambon. Mitt huvud är helt tungt och ömt. Jag har suttit väldigt mycket med skolarbetet. De har faktiskt kort och gott sagt fått finna sig i det. Jag kommer därför bli klar med uppgiften ikväll som ska lämnas in på måndag. Det gör att jag också kan få semester nu och kan i lugn och ro koppla av fram tills på onsdag då jag måste ta tag i nästa uppdrag. Vi åker till Gotland nu på lördag och med det sagt så får jag nu ledigt f.r.o.m imorgon och kan släppa skolan nästan en vecka. Jag brukar alltid korrekturläsa och även be BQ också läsa i fall jag missat något stavfel eller så så att två dubbelcheckat. Jag känner också så att i fall det skulle krångla med internet där nere så har jag det klart. Sedan får jag i så fall göra klart tredje uppdraget och vrålplugga då jag kommit hem igen, då har jag lördagkväll, hela söndagen och hela måndagen i så fall, så jag kommer ha deadline på allt då. Så GREAT efter ikväll släpper jag pluggat och tänker tänka bort det helt, LÅT MIG FÅ SEMESTERFEELINGS jag med.

Semesterfeelings, då tänkte jag dela med er av semesterpärlor del 3

ÄR NI SUGNA ATT HAKA PÅ?!

ALLA BILDER I BILDGALLERIET PÅ RESPEKTIVE RESA ÄR KLICKBARA , VÄL DÄRINNE GÅR DE MAXIMERA ÄN GÅNG TILL FÖR BÄSTA KVALITÈ

Spanien är stor del av mitt hjärta

Marbella april 2018 med jobbet!

Våren 2018 åkte jag med jobbet på en 5 dagars intensiv hälso och jobbresa till Marbella. En lyxweekend på ett 5-stjärnigt hotell. Vi bodde på Melia Marbella Banus. Där var det lyx och flärd och vi hade fri tillgång till spa och relaxavdelning. Jobbet betalade det. Vi gick en hälsokurs där vi skulle få guide och utbildning i hur man förbättrar sin kroppshållning i yrkeslivet. Det var Lofsangruppen och självaste Lofsan – Lovisa tillsammans med en annan fysioterapeut som heter Louise som höll i kursen. Det var väldigt fullspäckat schema och var träning, konferens och träning igen. Frivillig tränings tillsammans med dem både på morgonen och efter kursen på kvällen. På morgonen orkade faktiskt inte jag, men på kvällarna var jag med. Det var ju tränings även hela tiden på konferensen också. Hela kursen gick ju ut på det. Det var väldigt givande kurs och jag är glad att jag gjort denna resan, fick lära mig mycket.

Vi hann äta och besöka fler ställen också. När vi anlände till Marbella så tog vi lunch på Buenaventura Plaza som låg vid apelsinträdgården och gamla stan. Ena kollegan och jag gick ut en kväll själva och åt på Daytona. Vi hade jättekul och trevligt den kvällen. Kul att komma bort från de andra från en kväll också. Har aldrig varit med om att någon stött så mycket på en som en av servitriserna gjorde på mig den kvällen. Han kom fram och kallade mig ” Beautiful girl, keep on smiling, you have a beutiful smile” Han förstod att vi var svenskar efter ett tag och då kom han fram och pratade svenska fraser med oss. Min kollega hade jätteroligt åt mig. För jag vart besvärad efter ett tag då servitrisen bara hade ögonen på mig. Han log och blinkade vareviga gång han gick förbi. Vid ett tillfälle så höll han och en servitris till på att torka av på uteserveringen. Då knackade han på rutan där vi satt och blinkade åt mig. Min kollega skrattade så hon kikna typ och sa – Men nu får han väl ge sig! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, för det gick inte komma undan honom. Han kom och serverade mig en drink och inte min kollega, fniss!. När vi sedan krävde notan sa han att nej förstör inte min kväll och gå redan. Han skrev faktiskt till mig på instagram vid två tillfällen efteråt sedan att han verkligen ville jag skulle komma äta där igen. Jag hade ju ”checkat in” som man kallar det då jag länkade till dem på en bild, då såg han det. Vi hade en avslutningsmiddag med jobbet på en jättefin restaurang precis vid vattnet som heter Besaya Beach. Deras mat var god, men inte den bästa trots att stället klassades som lyx och flärd.

Vill ni besöka en fin plats och lägga lite mer pengar, kan jag varmt rekommendera detta ställa

Calabona , Calamilor & Palma – Mallorca!

Sommaren 2019 åkte vi på en Allinclusiveresa till CalaBona med Sunwing en Lolo & Bernie resa. Vi bodde på Sunwing Cala Bona Beach. Vi är toknöjda med den vistelsen. Det sved hårt i plånboken men den veckan var nog den bästa semestern vi haft. Hotellet var det klass på och maten var hela tiden bra trots att folk brukar säga att det är tråkig mat på allinclusive. Det tyckte i alla fall inte vi. Hotellet hade toppenbra standard och de var så hjälpsamma och trevliga hela tiden. Bra ordnat för barnen, med barnklubbar, lekparker, barnanpassade pooler. På kvällen hade de fler olika showteman, både med Lolo och Bernie och med annat för vuxna också

En av dagarna tog vi en utflykt som hotellet hade över till Palma. Det var jättetrevligt. Med en gudie som pratade knapphändig engelska, så det var ett minus. Väl framme i Palma hade man 5 timmar att fördriva själv. Där tog vi en guidad tur över hela Palma, både utanför som inne i centrum. Den var lite drygt 2h tror jag, plus minus noll. Hon pratade jättebra engelska. Den var gudomlig och jag fick fota loss då vi stannade så man kunde fota både att man fick kliva ur och att de stannade bussen så man fick möjlighet. Bussen hade öppet tak med två våningar och det var ljuvligt kan jag säga. Så varmt som det var då så var det underbart att det fläktade då bussen åkte. Det sved dock i plånboken det med att åka till Palma. Tyvärr hade vi inte råd att gå in i Katedralen i Palma som man hade önskat. Men superkul i alla fall att ha sett Palma. Dock var det mellan 38-40 gr den dagen så för mig försvann tjusningen lite av den enorma hettan. Vi åt sedan på en lunchrestaurang och vi betalade nästan 600kr för maten, det är helt sjukt.

Vi tog en cykelutflykt en av dagarna trots hettan och cyklade till grannstaden till Cala Bona som heter Cala Millor. Den förälskade jag mig i. Deras sandstrand var mer som man tänker sig, turkost vatten och vit strand. Cala Bonas strand var mer klippig och stenig. Kan därför tänka mig att boka resa just till Cala Milor en annan gång. Där stannade vi på ett café längst Cala Bonas kust och fikade. Kan säga att jag har aldrig i mitt liv druckit så god chailatte som deras. Jag vet inte vad det var för skillnad men det var himmelskt god. Den smakade mindre sött och mer nötigt. Förmodligen var den äkta. Här har vi nog mer konstlagt. Cafet vi besökte heter Café Thalassa

Denna resa kommer vi aldrig glömma och jag lovar er vi kommer åka dit så fort det går igen och utforska mer

Här kan ni läsa om mina semesterpärlor del 1 och semesterpärlor del 2

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Semester och semesterpärlor del 3

 1. Vet precis hur det är! Under våren då jag skrev min magisteruppsats såg min sambo knappt röken av mig.. Men vad ska man göra 🙂 Njut av din lilla semester nu – det är du väl värd!

  Gilla

 2. Det är tråkigt att inte ha något sommarlov utan måste plugga hela tiden.
  Cykelutflykter är så roligt. Då kan man se sig omkring bättre 😊

  Gilla

 3. Ser så himla mycket ut. Fina semester resor ni har gjort och tips som du delar med dig till andra. Tack

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s