Delar med oss av våra semesterpärlor

Hej

Tänkte dela med mig av våra semesterpärlor här i vårt fina land. Vi har rest runt mycket BQ och jag på de 20 år vi varit tillsammans. Denna gången tänkte jag dela med mig av de reser vi gjort tillsammans sedan vi fick vår prinsessa. Jag tänkte jag kunde göra fler sådana här inlägg så får ni se. Vi har rest på fler ställen än dessa och superkul att tänka tillbaka själv också.

NU KÖR VI

ALLA BILDER I BILDGALLERIET PÅ RESPEKTIVE RESA ÄR KLICKBARA , VÄL DÄRINNE GÅR DE MAXIMERA ÄN GÅNG TILL FÖR BÄSTA KVALITÈ

Vimmerby, Astrid Lindgrens Värld och Eksjö.

Sommaren 2018 bodde vi på landet utanför Vimmerby på en stuguthyrning som heter Börsebo. Där bodde vi i en röd fin stuga. Där bodde man också runt djuren och det erbjöds även på att barnen fick rida på hästarna. Vilket såklart Bellis ville testa på. Vi besökte de tänkbara ställen som man bör göra då man är där omkring som Bullerbyn, Filmbyn I Mariannelund, Karamellkokeriet och Astrid Lindgrens Värld. Vi besökte även Eksjö och Mariannelund. Där kikade vi in båda omgivningen och deras centrum. Katthult där man spelade in Emil är ju också given att besöka.

Kan varmt rekommendera en semester här. Varför inte göra precis som vi. Hyr stugan och besök samma som oss!

Sommaren 2015 och 5 år tidigare innan detta SMÖGEN

Alltså denna plats är magisk! Vi har firat semester där 6 år på rad. Det är en helt magisk plats. Uppenbarligen förälskade vi oss i den. Smögen och Västkusten är unik med sin vackra miljö. Vi har besökt så många ställen där att jag känner att jag kan inte nämna alla utan ni får helt enkelt åka dit och hitta era pärlor själv. Vi brukade alltid hyra stuga i Väjern utanför Kungshamn. Det var mycket billigare än att bo inne vid Smögen. Varje år har vi ätit på Kungshamns Thairestaurang Prästgården. Fiket Lilla Skäret var också en hit och mycket gott fikabröd, det har vi också besökt varje år. Den ser för ögat inte så mycket ut för, men de har toppengod thai och mysigt att kika ut över Kungshamn då man sitter där och äter. Något man ska besöka och fota vid är ju Smögenbron och Smögenbryggan. PÅ Smögen bryggan ska man avnjuta en räkmacka på Skärets krog, men priset är inte och leka med. När man är i Bohuslän ska man även besöka Bovallsstrand, Hunnebostrand, Hamburgsund för att nämna några. När ni är i Hamburgsund ska ni ta en glas på Pipers glassgafé det är jättemysigt där. Det gjorde vi tillsammans med våra nyfunna vänner Marie och Henrik från Göteborg.

Söderköping och Norrköping

Sommaren 2017 semestrade vi i Söderköping. Där hyrde vi en stuga på Vikbolandet närmare bestämt Vikbolandstruts. Vi bodde då i stugan Strutsboa. Det var faktiskt ett jättetrevligt ställe. Bra ordnat och det fanns lekmöjligheter för barnen och trevligt att de hade en gårdsbutik där. Man fick titta på djuren. En av dagarna besökte vi ju såklart Kolmårdens Djurpark , där ska man gå mer än 1 dag. Vi köpte två dagarsbiljetter. Det är för mycket så man hinner inte allt på en dag. Vi har varit där fler gånger. Vi kör ju genom Norrköping när vi åker hem från Oskarshamn. Något som är helt sagolikt vackert är naturen och omgivningen innan man kommer till djurparken. Tänkt på det nästa gång ni åker dit och stanna upp bara för att fota omgivningen innan ni kommer fram. Vi var även in till Söderköping centrum, samt mötte upp våra kompisar som också var där en av dagarna. Såklart besökte vi ju då Smultronstället och njöt av den fina kanalgatan som finns i centrum av Söderköping. Ta kanalfärjan för att åka ut till Arkösund är ju givet, en helt gudomlig plats. Fanns mer att utforska och vi besökte även Stegeborg och deras slottsruin.

Stockholm och Skansen

Sommaren 2016 bodde vi på ett Hostell som heter Hostell Dalagtan. Vi bokade en två dagars vistelse för att besöka Skansen, se oss omkring i området där vi bodde och även besöka stadsparken Vasaparken. Vi hade en trevlig 2 – dagars vistelse där. Bellis imponerades inte så mycket av Skansen så hon var lite gnällig och bråkig just där och då. Hon somnade efter ett tag faktiskt och sov i ett par timmar och då kunde BQ och jag njuta mer av det. Vi besökte ju såklart även Fontän Maskrosbollen vid norra bantorget också, den är ju så tjusig. Att ta en tvådagars tripp sådär var toppen faktiskt.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Delar med oss av våra semesterpärlor

 1. WOW vilka underbara bilder och resor du delar med dig av!
  Jag vill åka till Astrid Lindgrens värld i vuxen ålder, jag ÄLSKAR Astrid Lindgren… Man blir aldrig för gammal!
  Vi har faktiskt inte gjort några speciella resor jag och sambon men med familjen har det blivit en del 🙂

  Gilla

 2. Jag älskar restips 🙂 ALV är fantastiskt för mindre barn, hade gärna åkt dit i år eftersom vår resa till Turkiet vart inställd men inte heller hade alv öppet. Synd.. Det vart västkusten och vi älskade det också ❤️

  Gilla

 3. Älskar ALV och vill gärna åka dit en gång till innan sonen blir för gammal 🙂 Tycker att är så fint och mysigt att strosa runt bland alla skådespelare.
  Smögen och västkusten är också supermysigt med den miljön. Har dock inte varit där med barn, utan maken och jag med båt innan barnen kom. Det finns många fina pärlor i vårt land!

  Gilla

 4. Så mysiga ställen 😊 Kul att du delar med mig. Varit på Astrid Lindgrens värld när jag var liten, men hade gärna åkt dit igen. Tror jag hade uppskattat det trots att jag är vuxen nu 😊

  Gilla

 5. AL värld och Katthult hör väl till att hänga på några år när barnen är i den åldern. Mitt tips är att åka innan midsommar eller när skolorna precis ska börja för då är det mindre folk och barnen får ut mera av det. Jag har med äldsta sonen jagat Karlsson på taket. Vilket resulterade i att Wille och jag fick gå bakom med honom och Lillebror och äta korv. Fniss. Hunnebostrand och Strömstad med Capri havbad är mina favoriter i Bohuslän. Söderköping har jag varit mkt i som barn. Den fontänen vet jag inte om den finns kvar faktiskt. Stockholm är ju min stad där jag bott mer än hälften av mitt liv.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s