Tungt i bröstet och riv i halsen

Hej.

Söndag, sköna söndag och jag är väldigt pollenallergisk. Det river i näsa och hals. Känner så väl igen det för är så här varje år denna tiden på året och mycket värre kommer det bli. Jag kommer få hostattacker och ha stort tryck i bröstet. Jag får alltså allergiastma när det är pollen och märker att den är på gång igen. HATA pollen, VERKLIGEN! Jag kan inte gå ut och gå idag för jag mår ej bra av allergin. Men är så stolt, jag har gått 1h rask powerwalk varje dag i 3 v och även då regnet hängt i luften. Får se hur jag mår i kväll om jag kanske kan gå då. Dock visar min pollenapp att det är höga halter pollen här så bäst att hålla sig inne må hända. Men inte så kul det heller då solen skiner. Jag äter pollenmedicin under pollensäsong, men jag har annan stark dos av kortisonmedicin att ta till mot astman då det är än värre. Jag får bara ta dosen i 3 dagar så måste invänta allergin lite till. Ibland kan det faktiskt bli så att jag ej behöver ta för det lugnar ner sig ändå. Förra året fick jag ju ta det eftersom jag fick tunga andnings-svårigheter och så fort jag pratade så hostade jag så jag kräktes. Jag måste också ringa min läkare i morrn för det står att jag ska ta 5 tabletter på morgonen, FEM?, (seriöst?!) antar att det är såklart rätt, men tycker att det låter mycket. För tänk om det blivit tryckfel och jag tar 5 fast jag ska ta en. Förra året fick jag denna snabbdosering i flytande form då jag fick åka in akut för detta. Då skrevs det ut i tablettform, så antar att 5 tabletter är samma som den flytande dosen jag fick. Men lika bra att ringa och dubbelchecka!

Egentid och lugn och ro

Jag har egentid sedan 10 i morse. BQ och Bellis träffar en kompis till honom och hans son i en lekpark och har gjort nu ett tag. Jag behövde få det idag för jag är överallt och ingenstans numer känns det som. Jag har sminkat upp mig och har fin klänning på mig. Känner mig extra fin idag fastän jag mår som jag mår. Det är skönt, man måste få känna sig extra fin ibland även om man egentligen inte är 100%. Bellis är ju också väldigt snorig, det är pollen på henne med, man märker ett mönster på henne. Eftersom det är coronatider så har man ju hållit henne hemma då hon är som snorigast. I hennes fall blir det bara nysattacker och snorig täppt näsa. Hon klagar ibland på kliande ögon med. Så hon är nog lika pollenallergisk som mig. Hoppas innerligt att hon slipper allergiastman, tvi tvi i händerna det får inte ske.

Börjar ni nysa nu efter detta blogginlägg, ATTJOOO?!

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

17 reaktioner till “Tungt i bröstet och riv i halsen

 1. Jag känner med dig ska du veta!! Allergi är inte det minsta roligt och det känns precis som att man är sjuk, få damp på det! Peppar, peppar har jag klarat mig ganska bra iår! Ta hand om dig ❤

  Gilla

 2. nämen usch!!! Har du astma medicin?
  Jag har också astma och pollen och nu på hösten blir alltid min astma sämre och värre tyvärr. Hoppas du mår bättre idag ❤

  Gilla

  1. Ja samma för mig, jag har inte astma utan får astma eller rättare sagt irritation och problem med luftrören när det blir svårare besvär för mig med pollen och då blir det som en form av astma,. Superjobbigt och ont, man är jättetrött och irriterad i luftrören. Dock har det ej kommit så långt denna säsong, men förra vart det så. Vad har du för medicin? Har du alltid astma eller kommer den via pollen?

   Gilla

 3. Har verkligen inte känt av någon pollenallergi denna sommar vilket är väldigt konstigt då jag annars brukar ha rinnsnuva, kliande ögon och hosta..vet inte vad det beror på men kan alltid hoppas på att det fortsätter så..jättebesvärligt med allergi så jag lider med er..

  Gilla

 4. Ah så klart att det är pollen som gör att näsan rinner och ögonen kliar, att jag inte tänkt på det. Gräspollen kommer ju nu!
  Tack för påminnelsen, ska genast börja med min medicin igen.

  5 tabletter låter mycket så jag tycker det låter bra att du ska kontakta din dr innan du tar alla!

  Gilla

 5. Den där allergin säger jag bara. Det sätter sig i bihålorna och märker att det är tungt att andas. Först ska man genomlida det och sen att folk blir hysteriska pga covid. Mycket tuffare i år. De gångerna jag fått kortison har jag alltid fått ganska många så fem tabletter är nog rimligt.

  Gilla

 6. Usch och fy för pollenallergi – tack och lov har jag sluppit det men maken har haft periodvis (beror på hur mycket pollen det är). Visst är det väl skönt att klä upp sig och sminka sig även om man bara ska vara hemma för sig själv, jag tycker att det är viktigt.

  Gilla

 7. Fy vad jobbigt! Min allergi har minska nu och den är inte lika jobbig som den var i början av sommaren, men tar mina tabletter för säkerhetsskull 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s