648 kronor för att plugga!

Hej!

Som jag skrev om i blogginlägget innan så har de inget fungerande wifi i stugan där vi ska bo – Hit åker man för att man ska koppla av! Jag ringde då upp tele 2 som vi är kund hos och vi för övrigt är toppennöjda med. Jag är dock inte nöjd med hur jag blev behandlad igår, alltså 648kr för att kunna plugga. Ja ni läste ju att de sålde på mig mobilt bredband och även behövde jag uppgradera mitt abonnemang till obegränsad surf för att kunna garantera att mitt internet skulle räcka.

648kronor för att kunna plugga!

Enligt dem var smartaste lösningen att göra för att det skulle vara stabilt, säkert och tryggt att veta att jag kunde plugga på semestern. Jag behövde ett mobilt modem som var en engångskostnad på 399kr. En förhöjning på mitt mobila abonnemang på 150 kr. Plus ett simkort på 99kr för att jag får ett ”tvillingkort” på mitt mobilsurf. ”Det sa inte tjejen igår, jag visste inte ens om att simkortet också kostade pengar”. För mig blir det då alltså 648kr för att jag ska kunna plugga på semestern i en vecka. Jag ringde upp dem idag igen för jag tyckte detta lät helt befängt när jag tänkt på det hela. Jag kommer då fram till en trevlig kille. Han berättar då att 99kr är något jag bundit mig till och det kostar det månadsvis, det nämndes inte igår – Näee minsann det gjorde det I N T E ! Jag har 1 månads uppsägningstid på simkortet. Jag har en månads uppsägningstid på att jag uppgraderade mitt abonnemang till fri surf. Ja det är jag ju medveten om, för det begriper man ju. Därför får jag betala för deras slarv att de inte berättar det. Killen bad så hemskt mycket om ursäkt för detta och han hävde köpet och tvillingkortet. Jag behöver nu alltså bara betala för jag uppgraderat till fri surf.

Dela surf tar väldigt mycket på batteriet!

Jag frågar då varför tjejen igår ansåg att det här var bästa lösningen?. Då det egentligen inte hade behövt kosta mig något alls?!. Hon har ju faktiskt ”lurat” mig på 650kr. Hur vet hon att jag har råd med det egentligen? Det skulle inte behövt kosta mig något alls om det funnits wifi i stugan. Han svarar då att dela surf tar väldigt mycket på batterierna på mobilerna och att de rekommenderar att man inte gör det mer än nödvändigt. Han höll med om det faktiskt var lite onödigt av henne. Att dela surf en vecka är inget som en telefon tar skada av. Det är om du kanske gör det flera veckor i rad kontinuerligt. Samt man sitter som hela arbetsdagar vid datorn och använder internetdelning. Killen tyckte det var olyckligt och kunde bara be om ursäkt. Jag sa att det är väl ok men tyckte hon borde ifrågasatt om jag behöver det mer än en vecka, då hade det ju varit en toppenlösning. Bara för en vecka då är det inte OK som hon gjorde. Jag tänker sitta så lite det går vid studierna och datorn, men det måste finnas om jag behöver.

Nu är det i alla fall i sin ordning det blir 148kr för mig istället för 648 och det har jag valt att göra själv då jag anser att mitt vanliga abonnemang inte skulle räcka till. Så NEJ det är inte jag som är trög, jag vet att man kan dela internet osv. Det var hon som sålde på mig igår och jag köpte det hon sa. Jag borde ha ifrågasatt mer kanske då det faktiskt handlar om en vecka bara.

✓ O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

12 reaktioner till “648 kronor för att plugga!

 1. 648 kronor för en veckas surf låter faktiskt helt befängt. Vilken tur att du reagerade som du gjorde och tog tag i det på direkten. Det visar också att man aldrig ska vara rädd för att ringa och fråga en extra gång. Lycka till med distansstudierna!

  Gilla

 2. drygt när de försöker lura på en saker som man inte behöver, vi har varit i sommarstugan i två veckor och gjorde av med 50 gb surf via mobildelning utslaget på hela familjens surf..jag pluggade, stora och lilla dottern spelade spel, surfade och kollade youtubeklipp mm..det behövs inte alls så mycket srf som man tror..

  Gilla

 3. Får inte dom provision på det dom säljer? Jag slavar ofta från min telefon, och tycker det funkar utmärkt. Det är ju inte så man får kunder, och tråkigt då inte de företagen förstår det. Dom kanske tjänar på det kortsiktigt, men borde väl vara viktigare att få behålla sina kunder tänker jag.

  Gilla

 4. Vad struligt! Hoppas nu att det kommer att funka bra på Gotland! Denna sommaren har vi lite problem med internet i vårt sommarhus. Fiber är framdraget, men inte indraget pga Corona. Så vi kör på mobilt bredband och på kvällarna är det stört omöjligt att göra något. Om vi ska se en film får ingen annan i familjen surfa, ha ha!

  Gilla

 5. Trist att känna sig kyligt bemött när man hyr…
  Hyr ni privat, då kan jag iofs förstå att alla inte har wi-fi i sina fritidshus, om man kanske inte har behov av det för egen del?
  Hoppas ni får en fin vecka och att ditt pluggande kommer gå bra!
  /Maria

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s