Nu är han allt lite fredagsfräck!

Tjolahopp!

Så där ja då var månadens tråkigaste syssla gjord. Jag har betalat räkningar, det är väl oerhört tråkigt. Har även fört över till semesterkassan så vi ska klara oss nu Gotland. Vi brukar göra det till och från hela tiden under året BQ och jag så att det ska finnas en buffert där när vi kommer till semestern. Det är ett sätt att klara sig så man kan unna sig lite semesterlyx då man väl är där. Det gjorde att vi kunde åka till Mallorca förra året för vi gjorde så. Vi började spara redan typ i september då sommaren klassas som över. Det är ett ekonomiskt tips jag kan rekommendera. Då har man ett år på sig att samla ihop pengar och lägger men in ”1500” kr efter vad man tycker man har råd med båda två varje månad då kommer man snabbt upp i en semesterresa när man väl är där. Vi lägger ju såklart i mer också varje månad då vi tänkt åka utomlands, annars hade man inte kunnat åkt till Mallorca och betalat 35000.

Nu är han allt lite fredagsfräck min karl

Jag sitter här och letar god fredagsmiddag. BQ ville att vi skulle testa något helt nytt ikväll. Han är inte lite fräck vad han vill eller hur. Man skulle kunna säga ”Nu är han allt lite fredagsfräck” Jag menar tänk om jag inte vill göra någon ny rätt då? Nerrå skoja bara, han är underbar. Det gör jag gärna, så gott och mysigt. Jag tror i alla fall att jag har hittat en god rätt nu.

Fläskytterfilé i pepparsås


500 g Fläskytterfilé
1 Röd paprika
1 msk Smör
½ tsk Salt
2 dl Lätt crème fraiche
½ tsk Grovmalen svartpeppar
½ tsk Stött grönpeppar
1 dl Cornichons
Några Syltlökar

Gör så här

 • Skär fläskytterfilén i skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Salta och bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
 • Tillsätt paprika och låt den fräsa med. Rör i crème fraiche, peppar, cornichons och syltlök. Låt koka under lock 2-3 min.

Klart!

/ Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

18 reaktioner till “Nu är han allt lite fredagsfräck!

 1. Flera konton är bra, har ett för varje barn, ett övrigt konto för oväntade utgifter och ett semester/nöjeskonto och så mitt eget sparkonto så klart..blir faktiskt mycket pengar efter ett tag även om man bara sparar småsummor varje månad

  Gilla

 2. Det där är ett superbra tips, jag försöker göra det samma men just i år har det varit så himla mycket extra utgifter så inte mycket över till semester. Fläskytterfilé är alltid gott och så lätt att variera.

  Gilla

 3. Vilken underbar mugg!! Det är ett måste att spara varje månad inför en eventuell resa, så man har råd när man väl ska åka. Ha underbara dagar på Gotland!

  Gilla

 4. Härligt semestertips! Det är faktiskt något man bör göra, men inget vi faktiskt gör 😛 🙂 däremot sparar vi så ofta det går till vanliga sparkontot och lyxar till det när det väl är dags ❤

  Gilla

 5. Vi sparar också en summa varje månad så vi ska ha till semestern. I år blev det ju inte att vi använde dom så nästa sommar ( om detta med Corona är över) har vi en rejäl peng att ha semester för 🙂
  Tack för receptet, ska testa och göra det för familjen.

  Kram ❤

  Gilla

 6. Visst är det skönt att kunna unna sig det där lilla extra på semestern utan att behöva snåla!
  Jag gillar att testa nya rätter och gärna till helgerna, då det är lite extra kul med god mat!
  /Maria

  Gilla

 7. Det är alltid skönt med en extra slant till sommaren. Nu blev det ju inga utlandsresor för oss, utan bara två kortare turer runt i landet. Däremot hoppas jag vi kan åka nästa år. Hittade enresa som var ok i pris.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s