Dags för rätta rutinerna igen?

Hej.

Tack alla som skrev till mig igår och peppade mig. Ni är även fler som undrar hur det gick på min muntliga examinationen igår. Det gick toppenbra, ångesten jag kände innan och den press jag haft i två dagar rann av mig nästan direkt då jag insåg att jag kunde svara på allt hon krävde. Jag kommer dock inte att sätta en muntlig på kvällstid igen för det var jobbigt att ha den väntan hela dagen framför sig. Det gjorde jag ju förvisso för att BQ skulle kommit hem från jobbet så jag kunde vara själv hemma. Jag fick det betyget jag ville också, JIPIEE

Kommit in i en ond cirkel, kanske dags med rätta rutinerna igen

Svårt att sova vissa nätter. Vet inte vilken ond cirkel jag kommit in i. Har inte haft problem med det innan. Har nästan alltid somnat direkt då jag lägger mig på kudden. BQ i stället han är sådan, han lägger sig direkt och sedan Zzzzzzz. Det låter jätteskönt såklart men det kan ju också stressa för man själv aldrig somnar. Igår gick jag upp och satt mig igen i soffan och feja vid bloggen. Klockan halv 2 började jag känna mig trött, då gick jag och la mig och tänkte att hoppas att jag somnar. Minns ej mer än det för tydligen somnade jag direkt. Bellis gav mig sedan sovmorgon till halv nio, det tackar jag för. Man kommer väl in i onda cirklar på sommaren kanske. Samt man gör inte lika mycket på samma vis och det är ljusare ute. Vi hänger upp filtar i tösens rum så det blir svart där inne, hon skulle inte heller somna annars i tid.

Har ni något bra tips på hur man kommer ner i varv på kvällen?

O.B.S! Om du inte kan kommentera hos mig LÄS HÄR, det löser vi på mindre än 1 sekund!

✓ Du behöver bara läsa en gång, till nästa gång vet du.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

16 reaktioner till “Dags för rätta rutinerna igen?

 1. Jag och sambon lägger oss vid 21 och även om jag sover mycket mer än henne så är jag ändå så trött!! Jag somnade vid halv 11 ungefär, vi brukar ligga med telefonerna för att bli trötta… För många funkar inte det utan dom blir pigga men vi blir trötta 🙈

  Gilla

 2. Så skönt att provet är över och gått bra. Tror också att jag hellre skulle vilja ha dem avklarade tidigt på dagen och inte gå och vänta in. Det är ju svårare att somna tidigt för oss alla på somrarna och vi vänder på dygnen men det är väl det som hör sommaren till.

  Gilla

 3. Det är lätt att tappa rutiner på sommaren, inget slår ju sena mysiga sommarkvällar..sedan är det svårare att sova när det är varmare än vanligt också tycker jag..vi ska börja vänja oss vid våra vanliga rutiner med upp tidigt under nästa vecka.

  Gilla

 4. När man så småningom ska tillbaka till rutinerna så är det bra om man antingen har en plan och möjlighet att genomföra den eller inte har kommit ifrån vardagens rutiner för mycket.
  Som vanligt behöver man ett mål att sträva mot och sedan hitta åtgärder som hjälper en dit.
  Att gå upp tidigare gör dig tröttare till kvällen om du inte sover på dagen.
  Att vara utomhus hjälper din biologiska klocka.
  Att ”stänga av hjärnan” hjälper dig slappna av.
  Och så vidare.

  Lycka till!

  Gilla

 5. Härligt att det gick bra på muntliga examinationen och grattis till det önskvärda betyget!! 😀
  Inte roligt att inte kunna sova. Jag och min sambo är sådana, jag somnar på stört och han har svårare att komma ned i varv. Igår hade vi tvärtom natt då jag var totalt pigg och han somnade om och om igen under kvällskvisten haha 😀

  Gilla

 6. Men grattis och vad kul att det gick så bra! Vad jobbigt att du har det jobbigt med sömnen. Mitt tips är att inte tänka på att man måste somna för då blir man stressad. Utan tänk istället. Okej om jag inte sover bra inatt så sover jag säkert bättre nästa natt. Hoppas att du snart får till det med sömnen. ❤ Kramis

  Gilla

 7. Oh va kul att den muntliga gick bra! Stort grattis!

  Jag brukar lägga mig på spikmattan, då blir jag så avslappnad. Nedvarvningsyoga/svslappningsyoga funkar också bra för mig.
  När jag hade som svårast för att somna så hade jag en avslappningskiva jag lyssnade på. Den var så tråkig att jag somnade av leda hahaha

  Nu för tiden lider jag ofta av sömnlöshet men det är ju pga värken så det är lite annorlunda.

  Hoppas att du får rätt på det!

  Gilla

 8. Ja jag ska bli bättre! Ibland har inte länken till din blogg fungerat när du lämnat i kommentarer, så då har jag inte svarat dig ☺️
  Hoppas ni mår bra.
  Tack ja vi är sååå nöjda ned altanen! Full rulle.
  Jag kryper ner under ett mysigt täcke i soffan Och då varvar jag ner. Typ risk för att somna 😉

  Kram

  Gilla

 9. Skönt och höra att det gick bra på provet! Det är alltid lite nervöst innan tycker jag. Ska själv ha prov nästa vecka kommer också vara lite nervös då 🙂

  Gilla

 10. Åh, det blir ju så lätt en ond spiral det där med sömnen. Man har svårt att somna, börjar tänka på att man kommer att ha svårt att somna redan innan man går och lägger sig och sedan är spiralen igång. Jag brukar köra på sömnmeditation när jag har svårt att somna. Finns guidade sådana på Youtube som jag tycker fungerar bra 🙂

  Gilla

 11. Grattis!!! Jag har själv oftast väldigt enkelt att somna, om jag har lite svårt lyssnar jag på podden ”somna med Henrik” då tar det max 10 minuter innan jag somnar haha!

  Gilla

 12. Grattis, så roligt att det gick bra! 😊
  Jag vill också ha mörkt när jag sover och håller mig också vaken längre på sommarkvällarna. Treåringen, som alltid somnat på fem minuter, har också börjat att vägra sova. Misstänker treårstrots… 🤣

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s