Hjärtat av Norberg

Hej.

Vi åkte till Grannstaden idag där vi entrade en större lekpark där. Medans BQ och Bellis var där så tog jag med mig storkameran och dammade av den lite. Jag gick sedan ner till Norbergs Centrum och njöt där för en stund. De har en så trevlig hantverksbutik där och ja Elsa Anderssons konditori är ju en pärla i sig. Jag hade kunnat gått och fotat hur länge som helst. Efter ett tag får jag sms att det ska börja regna av BQ. Han hade förmodligen fel väderapp för solen sken då för fullt, och det har heller inte regnat. Får sedan igen samtal att vi måste åka hem för Bellis fått en sticka och hon är jätteledsen. Jag försöker få ut stickan med pincett, men icke då, det går inte så får väl vänta någon dag. Någon som har tips på hur man smidigt får loss en sticka? För hon totalvägrar att man får snudda området knappt.

Några bilder hann jag få i alla fall och han njuta för en stund.

Elsa Anderssons Konditori en pärla i västmanland

Elsa Anderssons Konditori har jag känt till sedan jag flyttade hit för 20 år sedan. Det är ett café som startades den 7 maj 1916. Otroligt nog fastän Elsa Anderssons Konditori är så populärt ställe så brann cafeét ner till grunden för några år sedan och det var visst mordbrand. Cafeét brann ner 2015 och byggdes upp och var färdigt igen i aug 2017. Jag gillar cafeét extra mycket för de har lokala råvaror och de bakar i sitt egna bageri. Frågar du mig så är deras sortiment rena drömmen. De brukar ha säsongstema på sina produkter och priset är lite högre men det är värt det för det är en extra upplevelse då man äter av deras bakverk i alla fall om du frågar mig.

Abrahamsgården, hjärtat av Norberg

Abrahamsgårdens Konsthantverk & Diversehandel i Norberg har historia bakom sig ända sedan 1400 talet. Där finns massor av fina konsthantverk. Idag gick jag aldrig in i butiken, det var mest en njutning att gå runt i gårdsbutiken och titta. På Abrahamnsgården kan man gå hur länge som helst och man kan hitta på den ena gobiten efter den andra. På andra sidan av gården brukar de även ha loppis. Den verkade dock vara stängd idag. Såg en skylt att loppisen är i centrum varje onsdag.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

21 reaktioner till “Hjärtat av Norberg

 1. Fint och gemytligt där i Norberg, ty äldre Svensk gruv och bruks-ort det äro. Minnen fr främst Engelbrekts-loppet vi har efter vår frihetshjälte m samma namn. Hoppas det löser sig m stickan, brukar just lösa sig av sig självt m tiden om det inte blir infektion, i värsta fall får du göra ingreppet själv m liten skalpell ell upphettad nål typ, ty besök hos sjh etc. är inte att rek nu i skrivande stund, var extra noga bara m renligheten isf.
  Forts trevlig måndag och start på ny v önskas, 🤗..

  Gilla

 2. Vilka underbara bilder, borde bli bättre på att vara ute och foto olika miljöer, jag gör ju aldrig det!
  Skulle det hända är det ALLTID med telefonen 😦

  Gilla

 3. Det ser väldigt mysigt ut. Synd att ni fick åka hem för hon fick en sticka. De brukar komma ut av sig själv annars om man inte får bort den.

  Gilla

 4. Vilket härligt ställe ni besökte och vad kul att du gick omkring och fotade. Vad tråkigt att Bellis fick en sticka och det kan verkligen vara svårt att få ut dom. ❤ Kramis

  Gilla

 5. Vilka fina bilder du har tagit idag. Jag och farmor och farfar var där förra sommaren och fikade. Var verkligen mysigt som du säger. Dock hade vi inge sol den gången. Men mysigt ställe. Jag bor i Västmanland så kul att ni var där 🙂

  Gilla

 6. Ser jättemysigt ut! Trist med stickan, stackaren då. Svårt att få ut den om du inte får röra området. På mig själv brukar jag klämma runt omkring så att man kan styra den till ”hålet” men blir ju inte så lätt då!

  Gilla

 7. Men alltså hej vad är detta för ställe ,ser underbart trevligt ut , hundbar och allt, supersöta korgar åh som jag vill besöka detta ställe då,kram

  Gilla

 8. Vilka vackra bilder du fick till! Sverige är bra fint 😍 om du inte får ut den med pincett nu, pröva att sätta ett plåster på några dagar så brukar den kunna komma ut lite av sig själv så man får tag i den sen:)

  Gilla

 9. Hoppas att ni fått ut stickan! Hade ju själv en kaktustagg i en vecka och testade det mesta. Läste ett husmorstips om att ta på olja för att stickan skulle glida ut. Det gjorde dock inte min.. Annars är ett tips att sätta på lite Xylocain som gör att det blir lite bedövat och då kanske det är lättare att få röra fingret.
  Härligt att du fick dammat av storkameran och ta lite fina bilder!

  Gilla

 10. Vilka fin tyngder till dukar. Aj för stickan. Tror att man kan göra någon bandning med bikarbonat och vatten och smeta på för att dra ut stickor. Mysigt det ser ut att vara i Norberg.

  Gilla

 11. Åh jag älskar Norberg! Det är så otroligt vackert där, speciellt Elsa Anderssons Konditori! Nu längtar jag tillbaka till Norberg!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s