Hjärtat av Norberg

Hej.

Vi åkte till Grannstaden idag där vi entrade en större lekpark där. Medans BQ och Bellis var där så tog jag med mig storkameran och dammade av den lite. Jag gick sedan ner till Norbergs Centrum och njöt där för en stund. De har en så trevlig hantverksbutik där och ja Elsa Anderssons konditori är ju en pärla i sig. Jag hade kunnat gått och fotat hur länge som helst. Efter ett tag får jag sms att det ska börja regna av BQ. Han hade förmodligen fel väderapp för solen sken då för fullt, och det har heller inte regnat. Får sedan igen samtal att vi måste åka hem för Bellis fått en sticka och hon är jätteledsen. Jag försöker få ut stickan med pincett, men icke då, det går inte så får väl vänta någon dag. Någon som har tips på hur man smidigt får loss en sticka? För hon totalvägrar att man får snudda området knappt.

Några bilder hann jag få i alla fall och han njuta för en stund.

Elsa Anderssons Konditori en pärla i västmanland

Elsa Anderssons Konditori har jag känt till sedan jag flyttade hit för 20 år sedan. Det är ett café som startades den 7 maj 1916. Otroligt nog fastän Elsa Anderssons Konditori är så populärt ställe så brann cafeét ner till grunden för några år sedan och det var visst mordbrand. Cafeét brann ner 2015 och byggdes upp och var färdigt igen i aug 2017. Jag gillar cafeét extra mycket för de har lokala råvaror och de bakar i sitt egna bageri. Frågar du mig så är deras sortiment rena drömmen. De brukar ha säsongstema på sina produkter och priset är lite högre men det är värt det för det är en extra upplevelse då man äter av deras bakverk i alla fall om du frågar mig.

Abrahamsgården, hjärtat av Norberg

Abrahamsgårdens Konsthantverk & Diversehandel i Norberg har historia bakom sig ända sedan 1400 talet. Där finns massor av fina konsthantverk. Idag gick jag aldrig in i butiken, det var mest en njutning att gå runt i gårdsbutiken och titta. På Abrahamnsgården kan man gå hur länge som helst och man kan hitta på den ena gobiten efter den andra. På andra sidan av gården brukar de även ha loppis. Den verkade dock vara stängd idag. Såg en skylt att loppisen är i centrum varje onsdag.

21 reaktioner till “Hjärtat av Norberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s