Vuxenmys till ostbrickan!

Hej.

Visst måste man hålla med om att sommarkvällarna är bäst och då man fått landa i dagen och har egentiden med sin kärlek. Då känner man sig mer levande och man kan sitta på balkongen i flera timmar och bara prata och prata. I går kväll gick det inte sitta så länge för det vart för kallt efter ett tag. Vi gick då in istället och kikade på film, ja det är bra härligt det med. På tal om ost och sex, eller ja ost och kex menar jag ju såklart så är det ett mer vuxet och gott fredagsgott. Jag har inte gillat ostar så mycket förr, men lärt mig göra det och oj så gott det kan vara. Jag gillar dock inte för grov smak på mögelostarna. Vissa ostar kan ju nästan smaka som man äter parfym. Tänkte i alla fall dela med mig av ett recept på kex.

Har ni någon favoritost? eller tillbehör ni brukar ha till ost och kex brickan?

Fröiga knäckbröd

INGREDIENSER

1 dl pumpakärnor

1 dl solros kärnor

1 dl sesamfrön

0,5 dl linfrö

1 tsk salt

2½ dl majsmjöl

½ dl olivolja

2½ dl kokhett vatten

Strö på flingsalt

Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt olja och vatten och rör om. Bred ut degen och lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt och kavla ut hela degen över plåten. Skär degen i rutor och strö över flingsalt. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i cirka en timma och låt sedan stå ytterligare 30min på eftervärme.

/ Receptet kommer från helhetshälsa – Fröiga knäckebröd

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

6 reaktioner till “Vuxenmys till ostbrickan!

  1. Då är jag med mina 50 år inte vuxen än, låter bra tycker jag.😉😄
    Skojar men nej, jag är faktiskt inte så förtjust i ostbricka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s