Restaurang precis vid skärgården

Hej

God dag, vi har det bra här i Furuvik och det är bra ordnat för att alla ska kunna hålla avstånd. Ska göra ett sammansatt inlägg i kväll sedan med bilder och en uppdatering från vår härliga dag här. Kommer berätta vad jag tyckte om allt både bra och dåligt. Bellis fick äran att sitta fram med Erica i bilen hit. Dels för att det blir för trångt med tre bilstolar i baksätet. Samt att hon kan bli åksjuk ibland och då om det också är trångt där bak så är det kanonbra att hon satt fram. Trångt och varmt är inte bra för någon som är åksjuk. Inte henne emot, hon har ju Erica som en av sina favvisar.

Tips för åksjuka barn

– Trygghansa – Barn som blir åksjuk.

De första tecknen på åksjuka är ofta gäspningar och trötthet. Sedan blir barnet blekt och kallsvettigt. Små barn kan verka oroliga och kräks sedan utan förvarning.

• Ta ordentliga pauser med bensträckare i det fria.

• Frisk luft är bra, låt det fläkta från fönstret.

• Ha plastpåsar, hushållspapper och gärna våtservetter redo, ifall inget fungerar och barnet måste kräkas i bilen.

• Försök distrahera barnet med en saga Om barnet är lite större kan du försöka med t x frågesport (som inte kräver att man tittar i böcker).

Detta brukar vi köra med henne och det hjälper. Det är viktigt att hålla barnet svalt med och att det är lagom mat/vätska i magen. Man behöver med det sagt inte äta sig proppmät och dricka som en kamel innan man ska åka längre i en bil. På Bellis ser man då det börjar bli färd att hon vill kräkas. Hon blir orolig och börjar gråta. Hinner man inte stanna då måste hon ju kräkas i en påse. Vi har i stort sett alltid hunnit stanna. Det är när hon var yngre vi ej hann stanna.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

Restaurang precis vid skärgården!

Vi ska leta rätt på ett ställe och äta lunch på nu här. Fick tips om ett ställe precis vid skärgården och det lät ju hur underbart som helst. Kikade in deras webbsida lite snabbt och ja lite lyxigt att ta barnen dit kanske – Furuvik Havskrog – En restaurang vid havet med god mat, vacker utsikt och genuin atmosfär. Ja det låter ju inte helt fel. Men kanske blir även På Cirkusrestaurangen, serverar hamburgare, nachos, pasta, kebab. Eller så käkar vi någon i farten på Fish n´chips. Återkommer ikväll vilket vi valde. Frågar du mig väljer jag ju den första, men det svider mera i plånkan då.

Ursäkta mig att jag skriver om både mat och åsksjuka, en skön kombo, inte sant?! Vi höres ikväll då vi kommit hem igen, PUSS

7 reaktioner till “Restaurang precis vid skärgården

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s