Restaurang precis vid skärgården

Hej

God dag, vi har det bra här i Furuvik och det är bra ordnat för att alla ska kunna hålla avstånd. Ska göra ett sammansatt inlägg i kväll sedan med bilder och en uppdatering från vår härliga dag här. Kommer berätta vad jag tyckte om allt både bra och dåligt. Bellis fick äran att sitta fram med Erica i bilen hit. Dels för att det blir för trångt med tre bilstolar i baksätet. Samt att hon kan bli åksjuk ibland och då om det också är trångt där bak så är det kanonbra att hon satt fram. Trångt och varmt är inte bra för någon som är åksjuk. Inte henne emot, hon har ju Erica som en av sina favvisar.

Tips för åksjuka barn

– Trygghansa – Barn som blir åksjuk.

De första tecknen på åksjuka är ofta gäspningar och trötthet. Sedan blir barnet blekt och kallsvettigt. Små barn kan verka oroliga och kräks sedan utan förvarning.

• Ta ordentliga pauser med bensträckare i det fria.

• Frisk luft är bra, låt det fläkta från fönstret.

• Ha plastpåsar, hushållspapper och gärna våtservetter redo, ifall inget fungerar och barnet måste kräkas i bilen.

• Försök distrahera barnet med en saga Om barnet är lite större kan du försöka med t x frågesport (som inte kräver att man tittar i böcker).

Detta brukar vi köra med henne och det hjälper. Det är viktigt att hålla barnet svalt med och att det är lagom mat/vätska i magen. Man behöver med det sagt inte äta sig proppmät och dricka som en kamel innan man ska åka längre i en bil. På Bellis ser man då det börjar bli färd att hon vill kräkas. Hon blir orolig och börjar gråta. Hinner man inte stanna då måste hon ju kräkas i en påse. Vi har i stort sett alltid hunnit stanna. Det är när hon var yngre vi ej hann stanna.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

Restaurang precis vid skärgården!

Vi ska leta rätt på ett ställe och äta lunch på nu här. Fick tips om ett ställe precis vid skärgården och det lät ju hur underbart som helst. Kikade in deras webbsida lite snabbt och ja lite lyxigt att ta barnen dit kanske – Furuvik Havskrog – En restaurang vid havet med god mat, vacker utsikt och genuin atmosfär. Ja det låter ju inte helt fel. Men kanske blir även På Cirkusrestaurangen, serverar hamburgare, nachos, pasta, kebab. Eller så käkar vi någon i farten på Fish n´chips. Återkommer ikväll vilket vi valde. Frågar du mig väljer jag ju den första, men det svider mera i plånkan då.

Ursäkta mig att jag skriver om både mat och åsksjuka, en skön kombo, inte sant?! Vi höres ikväll då vi kommit hem igen, PUSS

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Restaurang precis vid skärgården

 1. Jag är tack och lov inte åksjuk måste vara väldigt jobbigt för Bellis. Skönt att det hjälper lite när hon får sitta fram. Alla restaurangerna låter ju inte helt fel 🙂

  Gilla

 2. Sambons dotter blev alltid åksjuk förr. Vet inte nu när hon blivit äldre om det gått över något. Själv var jag aldrig åksjuk förr. men efter jag fick barn kan jag inte åka karusell längre
  Kram Kajsa

  Gilla

 3. Jag tycker alla förslagen låter bra, beroende på vad man är sugen på just där och då. Den där utsikten hade jag gärna velat ha medan jag äter, men jag hade nog föredragit det som serverades på cirkusrestuarangen =)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s