Undvik konflikt redan nu!

Hej

Idag har det varit en både bra och en kämpig dag på många flera plan. Jaja nåväl, så kämpig har den såklart inte varit. Bellis och jag har städat här hemma stor medpart av dagen. Det som är så bra och gulligt är att hon tycker det är jätteroligt. Jag har storstädat hela lägenheten från topp till tå, från element till köksinredning och badrum. Har fått massa hjälp av tösen, hon älskar t ex att dammsuga, sortera tvätt och torka skåpsluckor. Det som är kul är att hon gör det riktigt bra också. Hon är väldigt noga. Visst jag får ju dammsuga och torka efter henne, men det är inte mycket jag behöver korrigera. Vi har även tvättat fler maskiner och nu är det kväller kl 20:35. Tösen ligger i sängen och är nattad. Hon är spänd och förväntansfull för morgondagen och Furuvik. Tyvärr kommer vi nog få några regnskvättar vad det verkar. Man får klä sig därefter, alla väder funkar ju egentligen. Prognoserna visar lite olika väder beroende vart man kollar, så litar på den prognosen där det står uppehåll fram tills kl 16 på eftermiddagen. Ryggsäcken är nu packad, och kläder framtagna, så nu får vi hoppas att det flyter på i morgon bitti och vi hinner med bussen som ska ta oss till Erica, för att sedan därifrån brumma till Furuviksparken.

Undvik konflikt redan nu!

När man tar med sig barn på utflykter eller på semester så har både vi och dem olika förväntningar på vad som ska hända. Det har jag märkt på Bellis att man måste vara rak och tydlig redan från början så hon inte blir besviken. På Furuvik finns det ju vattenland och det vill ju såklart hon besöka. Det som är är att man måste köpa biljetter till allt nu för att de ska ha kontroll på antal gäster de tar in i parken. Biljetterna till vattenlandet var redan slut. Jag förklarade det för henne och även att det är inte särskilt skönt eller roligt att bada om det är mulet ute och regnskurar. Jag förklarade att vi kommer att se massa roliga djur och även åka karusell, samt åka flodfärden. Hon förstår och vi hoppa att hon gör det imorgon också.

Några tips längst vägen då man tar barnen med sig på utflykter

 1. Förberedelser är viktig– Berätta om utflykten när ni tror det är rätt läge att berätta. Berätta ej för tidigt för då höjs förväntningarna så skyhöga att det kan t.o.m bli besvikna barn då ni väl är på plats.
 2. Förberedd en väska med extra allt. – Barn älskar vatten, finns det vattenpölar, vattenfontäner eller vad som så tro mig, dit dras barnen. Därför är extra ombyteskläder, tjockare tröja och extra skor ett hett tips att ha med sig i ryggsäcken. Plåster och våtservetter är också att föredra att ha nerpackat. Numera också en flaska handsprit.
 3. Berätta och var tydlig – Vart du är och vart du ska så passar det inte alltid att barnen kan springa runt eller att det t.o.m finns risker med det. Var tydlig och säg med vänlig bestämd röst till om att det är det som gäller. Kan man inte följa det så får vi helt enkelt gå sätta oss i bilen eller åka hem. Höjer man rösten för mycket så kommer inte barnet att lyssna.
 4. Man får faktiskt muta – Om man sköter sig här och nu så ska vi när vi åker hem sedan gå till … och så ska du få en belöning för att du varit så duktig och lyssnat på oss. Extra duktig är man om man har kompisar med sig på utflykten och man har kunnat hålla sams under utflyktens gång. Då får man en liten belöning. Det kan vara en liten grej som tablettask eller en chokladbit.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Undvik konflikt redan nu!

 1. Så härligt att städa hela lögenten i bland fins ingen bättre kännsla en att ha det nystädat 😍 tycker det är bra att man ska vara tydlig med barn innan man ska åka iväg nån stans 😊

  Gilla

 2. Du har så rätt i det du skriver. Förberedelser är A och O. OM, säger verkligen Om nu så åker vi till Grekland nästa år med dottern och barnbarnet. Vi har inte sagt att vi ska åka, men det är ett barnhotell med Lollo och Bernie som vi tittat på en del. Hon älskar verkligen deras galna upptåg och hoppas på att vi kan släppa henne lite med det ifall vi kommer iväg. Sen har jag dragit ut en kalender som hon kan bocka av varje dag i tre och en halv vecka innan vi åker osv.

  Gilla

 3. Skönt att få sådär ordentligt städat. Bra att barnen hjälper till också. Tyckte också det var kul när jag var yngre 😊

  Gilla

 4. Planering, struktur, punkter/lista vad som händer/hur dagen ser ut, är A och O för Casper när vi ska iväg någonstans.. spelar ingen roll om vi ska till en vän eller på långt äventyr om man säger.. Och ja det är okej att muta. ibland! 😉

  Gilla

 5. Jag älskar när föräldrar låter barnen hjälpa till. Blir så glad av att läsa vad du skriver i blogginlägget, att du och dottern delade denna stund i dag. Många barn vill ju hjälpa till med städning och dylikt, så klart man ska uppmuntra dem och bjuda in dem till det! ❤️

  Gilla

 6. Karusellerna är nog stängda om jag förstått rätt..Jag tror att endast djurparken är öppen Kollade upp eftersom vi alltid brukar åka dit med småfolket men då som mest gillar nöjesparken avstår vi i år. Trist

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s