Känslan när vi lekte i Kolberga

Hej

Idag har Bellis och jag varit ute i stort sett hela dagen. På förmidaggen fram tills vi skulle äta lunch så var vi vid stora lekparken vid vårat badhus. Vi hade picknick med oss och hade det toppen. Efter lunch stämde vi träff med Bellis kompis och hennes syster och dem lekte i flera timmar, fram till kl 16 närmare bestämt.

Känslan när vi lekte i Kolberga

Man kan peka och känna på känslan när man själv var barn. När jag ser lyckan i Bellis ögon när hon leker med sina kompisar minns jag tillbaka när jag var yngre. Jag minns tillbaka då jag lekte när vi bodde i Kolberga i Oskarshamn och vi lekte kiosk i vår husvagn. Ja ska berätta så ni också kan få samma känsla och förstå hur det var. Vi bodde i ett kvarter där det bodde många barn. Båda grannarna vid oss hade barn i samma ålder som mig och min syster. Ena grannpojken hade ofta sina kusiner Peter och Johan där. Sedan hade vi grannflickan Maria, samt jag och min syster Linda. Vi lekte rätt så ofta och vi lekte allt möjligt. Jag minns så väl då vi brukade leka kiosk i vår husvagn. Vår husvagn hade en delad dörr, har husvagnarna så längre? Då hade vi ena dörren stängd och övre delen öppen. Smidigt och bra vart det, då kunde vi leka kiosk. Vi hade alltid med oss, saft, bullar och kakor. Husvagnen var som en samlingsplats för vi hade även träffar där inne och berättade spökhistorier också då det regnade ute.

Jag minns att vi brukade ha kanelbullar, vetelängder och kokostoppar med oss. Tänkte därför dela med mig av det receptet till er

Ingredienser

PORTIONER: 50 st

 • 50 g smör
 • 2 ägg
 • 2 dl socker
 • 200 g riven kokos

Ev. smaksättning

 • 1 lime (finrivet skal)
 • 50 g mörk choklad

Gör så här

Sätt ugnen på 200°C.Förbered en ugnsplåt med bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Rör samman alla ingredienser i en stor bunke.Låt smeten svälla 5 minuter. Klicka ut små toppar på bakplåtspappret med hjälp av 2 teskedar, eller använd händerna till att forma små toppar och ställ på plåten. Obs! Det kan vara lite pilligt att få till topparna.Grädda mitt i ugnen 12 minuter tills kokostopparna fått fin färg.

/ Kokostoppar

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Känslan när vi lekte i Kolberga

 1. Wow, vilka underbara bilder! Det är så medryckande att se någon in action, som när barnen klättrar i klätterställningarna. Jag fattar inte hur de klarar klättringen, hade säkert trasslat in mig i näten och haft skakiga lemmar.

  Gilla

 2. Vilket himla mysigt minne att se tillbaka på, fick verkligen en sån härlig känsla av det! Kiosk älskade jag att leka som mindre, och sen kom jag verkligen på mig vad tacksam jag är för att jag växte upp på den tiden jag gjorde – utan telefoner osv! Fantasin växte bara då 😀

  Gilla

 3. Så fina bilder på barnen och roligt att få ta del av ditt barndomsminne! Kokostoppar är ju så himla gott – åt det ofta hemma hos mormor när jag var liten 😍 Kram 💖

  Gilla

 4. Dom där repen är så jobbiga att klättra i tycker jag känns som en evighet innan man kommer upp 😀

  Gilla

 5. Jag älskar när föräldrar kan dra sig till minnes sin egen barndom, lekar och vänner. För mig betyder det att man kan sätta sig in i sina egna barns känslor och leklust och bejaka dem på ett sätt som får dem att utvecklas. Och dessutom delta i deras lek…. blir glad av att läsa det

  Gilla

 6. Sådana där klätternät är så himla roliga och jobbiga att klättra i. Minns att mor och far första husvagnar hade sådana dörrar som du berättar om. Husvagn av jag också många härliga minnen av.

  Gilla

 7. Åhh jag och min bror & kusin lekte också kiosk i min mosters husvagn. Precis som du säger så kunde man ju öppna halva dörren på husvagnen, perfekt för lek. Vi fick campinggästerna att komma dit och köpa kaffe & bullar och så sprang vi och köpte godis för de intjänade pengarna- NOSTALGI 😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.