Drottningens kärleks paj

Hej

Jag tänkte dela med mig av min egna paj jag blandar med blåbär och hallon och pajdegen är smuldeg. Bellis fick döpa min paj och hon ville att den skulle heta

Drottningens kärleks paj!

Smuldeg

5 dl vetemjöl

3 msk strösocker

200 gram magarin

Valfri mängd bär, i denna paj är det hallon och blåbär

Några nypor vaniljsocker som du strör över bären

GÖR SÅ HÄR

Blanda socker och mjöl i en bunke. Skär sedan upp rumsvarmt margarin i tunna skivor och blanda allt till en smulig massa med matberedare eller elvisp. När det är klart så lägger du smuldeg, lite mer än hälften i en smörad pajform som en täckande botten av pajformen. Strö sedan över ett täckande lager med den frukt eller bär du valt att ha som tillägg till pajen. Avsluta sedan med resterande mängd smuldeg och häll över alla bären.

Grädda sedan i 200gr i 20-25 min (checka av, pajen ska ha fått lit krispig yta och något brun nyans)

RÅRÖRD VANILJSÅS

4–6 portioner

3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl gräddmjölk = 1½ dl vispgrädde och 1½dl mjölk
1–2 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt med en elvisp.
2. Vispa gräddmjölken rätt fluffig och värm till den kokar upp.
3. Rör ihop äggsmeten och vispgrädden och häll sedan detta tillbaka i kastrullen och låt detta sjuda i några minuter (c:a 5min) tills vaniljkrämen tjocknat.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Drottningens kärleks paj

  1. Jag brukar alltid köra en gnutta med vaniljsocker i smulpaj för att få lite mer smak på den. Paj funkar alltid i alla väder bara det är massvis med vaniljsås eller visp till

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s