MARINAD MED ÖL OCH ROSMARIN

Hej

Här har vi ätit god middag ikväll i form av ribs med god marinad. Det har varit en fin solig dag trots lite kyligare vindar, men för mig är det här helt perfekt väder faktiskt. Nu ska tösen somna snart hoppas jag och så ska BQ och jag kika på någon film. Har ni någon favoritmarinad? Brukar ni göra egen, eller har ni någon favorit i butikshyllan?

Marinad med öl och rosmarin

Det här är en söt och god marinad som passar utmärkt till viltkött. Alen, alltså ölen ger en trevlig smak och gifter sig perfekt med honungen och rosmarinen.

3 msk olivolja
2 dl Ale (öl)
1 msk honung
1 tsk tomatpuré
1 tsk citronsaft
2 vitlöksklyftor
några kvistar färsk rosmarin
salt, peppar, timjan

1. Blanda ihop olja med tomatpuré, honung, ale och kryddor.

2. Pressa i citronsaft och vitlök. Riv i några kvistar med färsk rosmarin. Häll allt i en påse och knåda in i det som ska marineras. Låt stå svalt under natten.

/Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “MARINAD MED ÖL OCH ROSMARIN

 1. Hemma gör jag alltid min egna marinad men i husvagnen köper jag ibland färdig marinad.
  Basen är alltid olja och soja, sen tar jag de kryddor jag känner för. Ibland har jag öl i, ibland vin, ibland ketchup. Jag tycker det är jättekul att göra min egna marinad. Funderar på att göra en sån stor sats att jag hälla det på flaska/burk och ha den färdig i kylen.

  Jag saknar solen och värmen, här bara blåser och regnar det. Så jävla tråkigt men vi sover ju bättre nu iaf.

  Gilla

 2. Jag gör alltid egna marinader olika varje gång nästan. Gillar inte recept för då blir man så styrd. Gillar att gå min egen väg och svänga till det på mitt eget sätt. Mysigt att grilla på balkongen.

  Gilla

 3. vi har inte prövat dem o nä ingen sån är brukar ha de färdiga påsarna för kycklig o kött som marinadflaskor oxå ibland men det är såå gott

  Gilla

 4. Revbensspjäll är så gott. De har jag cravings på ibland. Fast jag är vegetarian. Vad gott med egen marinad 😍

  Gilla

 5. så bra med tips på marinad till viltkött, jag har en hel del hjortkött i frysen, så den kanske passar till det. Jag är inte så bra på att göra eller använda marinad….brukar du dra upp i spruta också och liksom spruta in i köttet, eller nöjer du dig med att låta det dra vanligt? Tänker speciellt på viltkött då…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s