Polisanmälan och sommarlov !

Hej

Nu är det SOMMARLOV för tösen och hon är så glad, gullhöna. Hon har sommarlov nu tills skolan startar igen den 18 aug, så det blir superkul, tålamod och äventyr här de veckorna nu framöver. Men underbart är det, MYS. Alla kläder från skolan har jag tagit hem så ska de på sikt nu tvättas så de är rena och fräscha till skolstart sedan. Hon startar sitt sommarlov genom att gå hem till en klasskamrat imorgon, det blir toppen.

Polisanmälan och sommarlov!

Som ni vet så skrev jag om att mina bilder blivit länkade på någon webbshop, skrev om det här Mitt är mitt och ditt är ditt, OK? Jag har mailat företaget flera gånger, även på fler ställen som samma bedragare eller vad man ska kalla dem tar andras bilder och lägger in på. Jag har inte fått svar av dem. Nouw som bilderna låg på har svarat och dem har inget med detta att göra så dem ska vi inte beskylla för något. Det klaffade så bara att det var från min nouwblogg de stal bilderna.

Jag har i alla fall varit i kontakt med polisen och TYVÄRR det är som de också sa nästan omöjligt, chansen är obefintlig att man kan sätta dit dessa fula fiskar så att säga. Det som är att min anmälan kommer ingen vart för det finns ingen som är ansvarig och man når dem ej. Deras mail är förmodligen inte ens äkta, så mailen man ombeds maila till skickas förmodligen inte ens till den servern med största sannolikhet som polisen sa. För att komma åt dem måste de komma åt deras servrar, men de har alltid backup så de bara fortsätter, fortsätter och fortsätter. Så ansvaret ligger hos oss bloggare, instgram, osv. Vi ska stämpla våra bilder, så dem inte är intresserade av att ta just vår bild. Jag som är så fotointresserad och så fotofixerad tycker att det förstör hela bilden då man sätter dit en logga, det ser bara kladdigt ut. Jag kommer fortsättningsvis göra det då det är bilder på människor jag lägger ut.

Problemet är löst så att jag låst min nouwblogg

De bildlänkar de använt sig av har jag raderat alla dem från mitt nouwkonto, så det är bara kryssbilder på deras sida nu. Dock har de ju skapat miniatyrbilder av mina bilder, så de finns ju fortfarande på deras sida och dem kommer jag inte åt, men min bild kommer inte fram längre då man vill förstora bilden. Jag kommer lägga detta åt handlingarna nu, kommer inte ta upp det på min blogg mer. Fler som skrivit till mig privat om detta och jag kommer inte svara er, för det blir då en höna av en fjäder.

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

11 reaktioner till “Polisanmälan och sommarlov !

 1. Hej.
  Vi ska inte behöva ”stämpla eller signera” våra bilder. I Sverige gäller upphovsrättslagen och alla bilder som Du tar är Dina om Du inte lägger in dem på vissa sidor där Du frånsäger Dig rättigheten till bilden. MEN Du är upphovsman/kvinna och de måste ändå skriva ut att det är Du som tagit bilden och upphovsrätten kan ingen ta ifrån Dig.

  Har även jag upptäckt att mina bilder ”lånas utan lov” och läggs in på andras sidor. Därför ”förstör” jag alltid mina bilder. Krymper dem så det inte går att göra förstoringar, beskär så de inte kan hävda att den bild de tagit är originalet och jag signerar alltid. Himla tråkigt då upphovsrättslagen ska gälla… men det är många som inte vet vad som är ”mitt eller Ditt”.
  Bara för att en bild ligger på internet, betyder det inte att den får ”lånas” av annan om inte den som äger bilden givit tillstånd till detta. Lika korka som att ”låna från en butik” bara för att det ligger i hyllorna snyggt upplagt. Där kallas det stöld och samma sak gäller även när det gäller bilder. Dock svårare att få dit dem som ”lånar”.

  Gilla

 2. Usch det är så drygt när andra tar ens bilder.
  Förstår inte varför man gör så ens, det är ju så drygt!

  Vad skönt att Bellis har sommarlov nu, det kommer bli ett bra sommarlov 😀

  Gilla

 3. Ha ha….en liten kommentar…barn växer extremt på sommaren så om inte de kläder du tagit hem för att tvätta och fixa är något förstora för henne så är risken stor att de är för små i augusti…jag vet av erfarenhet.
  När det gäller bilder så kan man på många ställen förhindra högerklick….men svårt att hindra skärmdump…och, nä..det kommer inte att leda till något, men det är rätt att göra en polisanmälan för ju fler som anmäler desto mer förstår polis och politiker att resurser måste läggas på den här typen av bedrägeri.

  Gilla

 4. Lite tröttsamt med sånt, att människor tar sånt man lagt upp på nätet och använder det som sitt eget. Men det är väldigt vanligt även om jag tycker att man borde skämmas om man gör så eftersom det inte är man själv som har rätt att ta åt sig äran för arbetet då..

  Gilla

 5. Jag skriver alltid dit min signatur till bilderna jag fotar med systemkameran, men aldrig de jag fotar med mobilen. Kanske borde börja göra det med mina mobilbilder också, varje gång eller vad säger du?

  Gilla

 6. Usch vad trist med fotona. Känner så klart också viss oro. Men precis som du skriver, det är ju inte så kul att stämpla alla fotona, men kanske börjar bli nödvändigt…
  Så fin hon är, din lilla höna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s