Sommaren kan ge ångest!

Hej

Godmorgon, vilka kontraster på temperaturer det är ute nu, men alltså jag tänker inte klaga utan det är som det är och jag tänker istället se fördelar för det är trots allt skönt att det är lite svalare ute igen. Sommaren kommer, det gör den alltid tillbaka. Jag har bestämt mig sedan något år tillbaka att inte vara så väderfixerad. Allt går inte bara ut på att sola, bada och pina colada trots att det är bästa sommarsysslan SÅKLART. På semestern måste man hinna göra annat också som att rensa och feja lite hemma med. Det hinner man inte när man jobbar för man måste prioritera bort det då. Man får ta sådana här mellanperioder till att rensa och feja hemma. Det som är surt såklart är ju om man är bortrest en vecka som vi ska då och hela den veckan är såhär då blir man ju väldigt besviken.

Sommaren kan ge mycket ångest med har jag märkt!

Det har jag märkt på mig själv och även att andra instämmer och säger samma. Sommaren förväntas man göra så mycket hela tiden. Denna sommar blir nog annorlunda för ingen skulle tycka det vore konstigt om man säger att man ”bara varit hemma”. Annars förväntas man resa och göra så mycket på semestern och det blir en stress tycker jag. Alla har inte råd till det och är nöjda med att vara hemma. Samt om du är inne en solig dag och rensar och fejar. Eller kanske är inne en hel del för man inte orkar för det är varmt då får man ofta känslan – Men inne kan du vara hela året, ut med dig i det fina vädret.

Tycker var och en gör som de vill och ingen är sämre än den andra vilket som! Vad tycker ni, har ni känt så någon gång?

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

10 reaktioner till “Sommaren kan ge ångest!

 1. Tycker absolut att man gör precis som man vill & det man mår bäst av att göra! Jag älskar ju att få bada i sjöar/hav, se olika stränder så det görs ju bäst om det är soligt & skönt. Blir det några sådana här dagar är det ju perfekt att fixa och dona lite 🙂

  Gilla

 2. Vad du verkligen sätter detta klockrent! Känner också att sommaren kan ge en sån press och just detta att man nästan måste göra något under sommaren bara för att det är sommar, hemskt egentligen! För vad skulle det göra om man var hemma liksom? Tycker det ska vara en lika ”okej” sak att göra i vilket skick världen än är i (tänker eftersom det är Corona). Du har så rätt! ❤

  Gilla

 3. Jag kan förstå att sommaren och ledighet kan ge ångest. Att man MÅSTE hitta på något för att man är ledig. Att man MÅSTE vara utomhus när det är fint väder osv. Men jag försöker att inte skapa den där stressen för oss. Det blir lite lättare för oss när vi är i sommarhuset.

  Gilla

 4. Jag håller verkligen med om att sommaren kan skapa ångest och stress. Man ger inte riktigt sig själv tid till att slappna av och kanske bara ligga hemma en hel dag och göra ingenting just på grund av att man ”borde” utnyttja vädret/sommarledigheten.

  Gilla

 5. tycker att det är rätt så skönt när det blandar lite! är det bara fint så får man ju lite ångest varje dag man är inne och är det bara dåligt väder känns det ju som man ”kastat bort” sommaren haha… Ska passa på att sitta hemma och städa, ha filmkväll, redigera bilder och laga god mat nu när vi ska få lite regn! Sen är jag redo för sol och bad igen haha 😀

  Gilla

 6. Våren tycker jag ger mig sådan stress. Där kommer alla måsten. Det här året var annorlunda. Lite stress känner jag trots allt för att vi bara ska vara hemma i år. Det kommer nog till hösten att man inte mår så bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s