Pusta ut och andas igen

Hej

Nu har jag suttit med uppdraget som ska lämnas in här nu sedan jag lämnade tösen och nu måste jag ta paus en stund, nu känns det nästan som om att jag ändrar och skriver om det som redan var bra. Ögonen går lite i kors nu känner jag. Jag känner mig färdig med uppdraget, men måste ändå läsa igenom studieguiden igen och även lusläsa igenom det jag har skrivit. Tösens sista vecka nu innan det är dags för sommarlov för henne.

Pusta ut och andas igen!

Jag måste säga att jag tycker att det är skönt att det är svalare igen, för man orkar ju inte ta för sig något i den värmen som var. Man kan ju inte bara ligga och lapa vid stranden hela tiden. Det är för det första inte hälsosamt, vi ska vara rädda om oss mot solen. Solen är farligare än man tänker på. Det är extra viktigt att skydda sig nu än mer än förr. Barnen är extra viktigt också. Bellis är en brunis, hon blir toksnabbt brun. Hon smörjs ändå in med solskyddsfaktor 50+ och hon har även lika ofta sin långärmade uv-dräkt som hon har sina baddräkter. Ändå blir hon väldigt solbränd. Jag tror inte hon är sådan som bränner sig utan som sin pappa som blir brun direkt. Jag reagerar lite på när man säger att man vill ha hela sommaren som denna veckan varit, sommaren ska vara stekhet och varm. Jag tycker att man tänker inte längre då än näsan räcker. Man måste även tänka på skog, mark och gamla människor också som mår dåligt av denna hettan. En varierad sommar röstar jag på, för allt handlar inte bara om att bli brun, sola och bada – Solens uv-strålning och riskerna med det. Tror vi kommit längre än så att vi är medvetna om risker med allt vad det innebär.

Denna veckans agenda!

Den här veckan är det lite full skubb, eller näe är det väl inte men det är något inbokat varje dag faktiskt. Idag är det då inlämning av uppdraget och eftersom jag haft så ont i ryggen har jag inte kunnat sitta så mycket jag velat så det är mer kvar åt mig idag, men det går bra. Imorgon ska Bellis klippa sig. Det behövs också för det är lite för fluffigt nu, hon behöver få det genomgått igenomklippt. På onsdag ska jag till frissan, och klippa och färga utväxten. På torsdag skulle jag haft naglar, men nu fick jag ju göra dem tidigare eftersom en nagel gick sönder och på torsdag klockan 14 går Bellis på sommarlov fram t.o.m 16 aug.

Lyfter på hatten och önskar er en trevlig vecka

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Pusta ut och andas igen

 1. Hej,
  Jag håller helt och hållet med – Så skönt med lite svalare luft så att det går att andas igen och så att man orkar röra sig normalt. Vad är det för uppgift du skrivit?
  Jobbigt att ha ont. Jag har haft smärta en längre tid i höger sida av kroppen efter en gammal whip-lash skada efter en krock. I helgen köpte jag Gurkmeja-kapslar på Hälsoboden och nu är värken helt borta. Helt otroligt men sant!
  HA en fin dag!
  Kram, Anneli
  https://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gilla

 2. Båda mina barn har lätt för att bli bruna som sin pappa medan jag blir mer som en kokt kräfta. Jag gillar när det är varmt men inte för varmt och inte hela tiden…vi behöver faktiskt regn och svalka också. Hoppas din uppgift blir bra och att du får fina betyg

  Gilla

 3. Jag älskar sol & värme och att få bada! Dock behöver det ju inte vara riktigt såhär varmt… och framför allt behöver det komma regn! Hade jag fått önska hade det regnat hela nätterna och varit sol på dagarna 🙂

  Gilla

 4. Vad skönt att du känner dig klar med din inlämning. Alltid jobbig att trycka på ”skicka” tycker jag 🙂 Men såå skönt när man gjort det!
  Härligt med lite klippningar också, ska försöka boka in barnen när vi ska hem till stan nästa vecka.

  Gilla

 5. Ta hand om och vila dig emellanåt, ofta man glömmer det! Helt ärligt tycker jag också det är lite skönt att det är lite svalare, man får en paus på något sätt och att det är skönare att sova haha 😂❤️

  Gilla

 6. Nej men va lustigt undrar va ja läste det ?
  Men det va ju bra 😂💓💓
  Hoppas ni hade en skön helg du kommer fixa inlämningen duktiga dej kramiz o fin dag

  Gilla

 7. Hi hi.. jag tillhör dem som önskar att hela sommaren var så varm och skön. 🤭
  Trots det vet jag att vi behöver både svalka och regn för en massa orsaker men man kan väl få önska att vi fick en så varm sommar ändå. Förnuft och önskan är ju två olika saker och fick jag välja skulle jag så klart låta förnuftet segra men trots det… önskan finns 😊

  Hoppas du förstår hur jag menar och att du klarar inlämningen 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s