Sommaren är inte som jag vill ha den

Det är inte som den sommaren jag minns, förstår känslan

Jag som är uppvuxen vid vatten och vi hade hus och kvarteret hade egen badplats så trivs jag inte alls så bra som jag skulle vilja när man bor här. Det känns instängt och det blir varmare och inte lika sköna somrar när man inte bor vid kusten. Vid kuststäder är det alltid lite vindar och svalka även om det är jättevarmt. Jag älskade att ligga och sola och bada på klippor och få vara rätt ensam. Nu åker man istället till en sjö och en strand som vattnet känns lite sisådär om det är så bra att få i sig, ja nåväl, man ska knappast få i sig något vatten från vart man än badar. Det är tråkigt att det är så mycket folk vart man än tar sig, för folket samlas ju där det finns charm att besöka. Jag är ingen strandmänniska. Jag tycker om att sola och bada, men jag är ingen strandmänniska. Förstår ni skillnaderna? Som på bilden ovan ser ni klippor, sådär brukade jag sola och bada då jag bodde i Oskarshamn. Ska man vara vid stranden ska det vara vid havet och vid kusten så är det bara. Solbränna får man än var man är, men jag tycker sommaren ska vara vid kusten.

Denna låt får mig att tänka på sommar och sol, den är lite hemmakänsla över så man får hemlängtan

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

8 reaktioner till “Sommaren är inte som jag vill ha den

 1. Jag föredrar havet och där vill jag bo. Då visst görstår jag skillnaden. När jag var liten så var det sjön i Sigtuna som gällde. Inte alls samma sak.
  Ha det gott!

  Gilla

 2. Jag förstår dig! Kusten är alltid kusten!
  Jag är heller ingen strandmänniska, men jag är egentligen ingen badmänniska heller… men att få bara vara på klipporna är en stor avkoppling och njutning även om man egentligen inte solar och badar.
  /Maria

  Gilla

 3. Fast jag bor 10 minuter från havet i Malmö är jag dålig att ta mig dit. Är ju ingen ”hav människa” även om vatten är avkopplande att titta på. Hade gärna bott så jag hade haft utsikten.
  Älskar dock Bohusländska klipporna.
  Nu hänger vi mest i stugan och då.är det bara spa bad som gäller
  Kram Kajsa

  Gilla

 4. Kan tänka mig att du saknar att bo vid havet. Tänk vad härligt det hade varit ☺️
  Jag är inte alls mycket för att bada i små pissesjöar. Men vi har ju vättern och den är alltid fräsch ☀️

  Gilla

 5. Jag kan tänka mig att det blir lite annorlunda nu om man jämför med hur man haft det tidigare! Som vid kusten blir det mer vindar precis som du skriver, och sen är miljö där något jag älskar :> Vi har det inte alls så hemma Föredrar kusten alla dagar i veckan ❤

  Gilla

 6. Jag är med ”havsmänniska”som bor i inlandet. Vi har flera sjöar, en del bättre än andra.
  Jag kan dock tycka att både hav och sjöar har sin charm och det är fint med sjöar med, bara på ett annat vis. 🙂

  Vill inte få i mig vare sig sjö eller havsvatten dock 😄

  Ni kanske skulle fundera på att flytta till kusten?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s