Sommar, sommar, sommar!

Godmorgon på er, ytterligare en härlig sommardag, så härligt.

Jag är något bättre i ryggen idag och jag kan gå rakt vilket är skönt såklart. Slipper känna mig som jag går som TANT AGDA 90 år eller något. Inget sagt med det tant Agda 90 år kan vara jättepigg. Syftet är att vi ska åka till Lillsjön och bada. Jag kan inte bada för jag fick mens igår och jag kan inte bada för att jag har ont i ryggen. Jag kan heller inte sola för jag kan inte ligga ner, men ändå ska jag följa med. Både BQ och Bellis ser ut som två ledsna hundvalpar och vill att jag ska följa med. Så visst jag kan följa med som avkoppling och sitta där och resa mig upp och gå runt lite när det gör för ont att sitta. Har mutat dem med att de får köpa med en chailatte till mig, ja eller nåt, skoja såklart bara.

Nu när det är såhär varmt så måste man dricka vatten och det räcker inte med bara vatten, man behöver vätskeersättning också som balanserar vätskan och salten i kroppen. Tänkte därför ge er recept på egen vätskeersättning man kan göra

Gör egen vätskeersättning

Uttorkad? Då är det bra att dricka vätskeersättning, som snabbt reglerar både vätske- och salthalten i kroppen. 

  • 1 liter vatten
  • 1/2 tsk salt (ej örtsalt)
  • 6 tsk socker eller druvsocker

Koka upp vätskan och låt den svalna relativt snabbt, förvara den sen i kylskåp. Vätskeersättningen för barn ska smaka tårar, inte saltare än så. Smaksätt gärna vätskeersättningen för vuxna med exempelvis citron. Vätskeersättning för barn kan smaksättas med två teskedar koncentrerad fruktjuice eller saft. Då smakar den bättre och blir lättare att dricka.

Har du barn under ett år? Då är det säkrare att ge vätskeersättning från affär eller apotek, för att undvika risken för högt saltintag vid feldosering.

/ Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Sommar, sommar, sommar!

  1. superbra med tips på vätskeersättning! Så viktigt att dricka mycket vatten nu, har typ vattenflaska med mig överallt samt en i frysen att ta fram när det är extra varmt haha

    Gilla

  2. Superbra med tips på hur man gör vätskeersättning, något alla borde ha kunskap om och snabbt fixa ihop. Trist att ha så ont och att inte kunna vara med i vattnet och jag tycker faktiskt att de får köa dig något gott. Har samma i min familj att om inte jag följer med så ser de så ledsna ut eller låter helt enkelt bli att åka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s