Fårö, Broman & Son, eller Tofta kroks!

Tofta kroks, katthammarsvik, hamncafeét och Trottaria Bella.

Stugan på Gotland ligger med gångavstånd till Tofta Strand. Dem som är uthyrare tipsar om några ställen jag inte läst om innan som de anser är värda att besöka. De nämner en fiskrestaurang/rökeri som heter Katthammarsvik. De nämnde även Toftagårdens restaurang som har eget smörrebröd, Fortsätter man med matväg och tips, tipsar de även om Hamnkaffét i Klintehamn, Trattoria Bella och Broman & Son. De tyckte en tripp söderut för att besöka Burgsvik där Så mycket bättre spelades in kunde vara något av intresse också. Där kunde man sedan fortsätta ner till Hoburgen Gotlands sydspets och se raukar och fyren. Eller besöka Krysmyntagården där de har örter och blommor. Även de har en restaurang. Vid gångavstånd från vår stuga ligger även Tofta strandbegeri.

Ja en hel del att memorera i huvudet och ni som varit på Gotland, har någon besökt någon av dessa ställen? Vad har ni att säga om dem i så fall? Har i alla fall betalat allt nu, både stugan och Gotlandsfärjan nu är det bara att invänta när det är dags att åka. Vi kommer ju såklart inte besöka en massa ställen. Vi kommer besöka dem vi vill och vi kommer ha det toppen där.

Nån mer som ska åka till Gotland i sommar? Eller hur semestrar ni i år? Varför väljer ni att göra er semester så? Skulle ni gjort så ändå eller har ni ändrat era planer för pandemin ?

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

9 reaktioner till “Fårö, Broman & Son, eller Tofta kroks!

 1. Katthammarsvik tycker jag absolut ni ska åka till. Restaurangen hade gudagod mat och humana priser på det 🙂 Var där förra året och åt säkert där 3-4 gånger, klart värt det. Sedan körde vi mest runt o stannade där vi tyckte det såg bra ut och det var mestadels bra.

  Gilla

 2. Åk ner till Hoburgen, helt fantastiskt. Vi åker hem från Gotland idag och det är sjätte gången som vi är här. Det är en helt underbar ö. Ni får inte missa Visbys ringmur och innerstaden.

  Gilla

 3. Älskar Gotland och har varit där varje år i snart 25 års tid med undan tag för ett eller två år när killarna kom tror jag. Gör det som ni vill och njut av allt det vackra. hitta era badvikar, cafér och raukar att klättra på. Vi åker till Ön i juli

  Gilla

 4. Mysigt med ett besök på gotland..hoppas ni får bra väder och en trevlig stund. Vi håller oss mest hemma men lite planer har vi..blir dock inga längre resor, det får vänta till nästa sommar

  Gilla

 5. Gotland ligger högt upp på önskelistan över svenska resemål.
  I år hade vi tänkt att vi skulle kört runt i Sverige men så blir det inte.
  Allting har blivit annorlunda denna sommaren än vad vi är vana vid och då syftar jag inte ens på Corona. Men vi var beredda på det iom att maken blev brandman.

  Hoppas att ni får det mysigt på Gotland!

  Gilla

 6. Gud vad mysigt med ett besök på Gotland 🙂 Jag har faktiskt aldrig varit där men hade gärna åkt dit! Mina sommarplaner ser i stort sätt likadana ut trots Corona, men det beror på att jag alltid spenderar somrarna på landet där jag ändå inte träffar några människor. Har fått ställa in en del saker men det är sådant som har ställts in oavsett och som jag själv inte behövde ta beslut om huruvida jag skulle ställa in eller inte.

  Gilla

 7. Jag älskar Gotland, Blå lagunen och Lummelundagrottorna är ett måste, alla kyrkor också. Jag har dessvärre så dåligt minne så kommer inte ihåg vad alla platser hette.
  Vi hade tänkt åka till Norge i år, men så blir det förstås inte, sen funderade vi på att åka till dottern i Västerås, men nu lutar det mer åt att semestra här hemma i skåne, också ett otroligt vackert Landskap

  Gilla

 8. Vill gärna till Gotland då jag aldrig varit där och det verkar vara väldigt vackert. I år blir det dock ”hemester” här.
  Hoppas ni får det trevligt 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s