Jag dök och dök till ingen nytta

Jag dök och dök till inget nytta

Nu var premiärdoppet avklarat för mig och BQ, Bellis bada ju sist. Det var kallt, 17 gr, men man kände inte det så när man väl var i, så vi badade en stund. Jag min korkskalle hade solglasögonen på mig uppdragna på huvudet och tappade dem i vattnet. Jag letade en stund och dök i och letade, men det gick ej. Jag är lite så med att jag får lite stress då jag är under vatten så jag åker bara per automatik upp igen till ytan. Satt BQ på att leta, men han hittade dem ej han heller. Jag kände att jag trampade på dem vid ett tillfälle, men när jag dök i så hittade jag dem i alla fall inte, så jag gav upp. Lite surt för det var mina favoriter, men men det är som det är. Jag har fler så jag är inte helt utan. Nu väntar Bellis och jag på att BQ ska duscha klart sedan ska jag iväg och köpa en springform. Jag hittar inte botten till min och jag har letat i H E L A köket och jag känner faktiskt att jag orkar inte leta mer efter grejer idag. Jag ska göra cheesecake till imorgon och då måste man ha springform. Måste och måste, men jag tycker då det i alla fall.

Ni ska få recept på Cheesecake här

Ingredienser:

 • 3 st ägg
 • 1,5 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 200 g färskost
 • 3 dl vispgrädde
 • 10 st digestivekex
 • ev. 1 st citron
  • eller  ca 0,5 tsk citronarom och  ca 3 msk pressad citron

Gör så här:

Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.(Den bunke som äggvitorna hälls i måste vara torr och fettfri.)Häll strösocker och vaniljsocker över äggulorna. Vispa till en ljus fin pösig smet för hand eller med elvisp. Tillsätt färskosten. Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet. Vispa grädden i en egen bunke. Den ska vara lite lagom fast, ungefär som du skulle ha vispat den att äta till en efterrätt, det är inte så jättenoga. Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen.

Vispa äggvitorna till ett fast skum (med rena, fettfria vispar) med elvisp. (Skummet ska vara så fast att man kan vända upp och ner på bunken.) Rör försiktigt med en sked eller slickepott ner de vispade äggvitorna. Om du vill ha citronsmak: tvätta och riv skal av citron och pressa ur saften. Blanda ner rivet citronskal och citronsaft i smeten. Alternativt kan man droppa i citronarom och hälla i lite citronsaft.

Krossa kexen. Använd gärna en mortel. Man kan också krossa dem med fingrarna eller en sked eller gaffel på en skärbräda. Lägg hälften av kaksmulorna jämnt fördelat på botten av en rund form med löstagbar botten. Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt. Strö resten av kaksmulorna ovanpå. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Vid servering: Tag ut cheesecaken 15-30 minuter i rumstemperatur före servering eller ställ den i kylen 1-1,5 timmar.

(Tag bort den löstagbara kanten efter att formen stått framme i rumstemperatur eller i kylen. / Receptkälla

14 reaktioner till “Jag dök och dök till ingen nytta

 1. Det där gjorde jag också ofta förr till det sved till ordentligt när jag två ggr efter varandra badat bort dyra fina solbrillor. Så nu är det bara att plocka av dem innan det blir bad för min del.

  Gilla

 2. Aldrig att jag hade badat i 17 grader 😄
  Hoppas ni får en mysig midsommar, jag ska tillbringa min i skogen med vovven och sola så mycket jag kan 😊

  Gilla

 3. Nej men vad typiskt med glasögonen, man blir ju så himla frustrerad och speciellt när det är favoriterna också! Hoppas det gick bra med bakningen för dig idag i alla fall 😀 Kram ❤

  Gilla

 4. Skönt med ett dopp! 😍 Synd att du tappade dina favvoglasögon. Det är ju typiskt! Känner igen det där att inte hitta allt i köket när jag ska baka och jag skyller på mina stackars päron att de har sån oreda 🙈

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s