I’m blue da bee da dabee da!!

Alltid blandade känslor, men man måste ju våga!

Idag var det lite blandade känslor när jag lämnade tösen på fritis. Dels för det är väldigt varmt idag och man oroar sig för det som hände i fredags – Hjärtat var utanför kroppen, men tror att man måste lägga det bakom sig för att kunna ha vardagen igång som man brukar. Bellis är väl medveten om att hon måste dricka mycket och gå till skuggan då hon är varm. Pratade med mamma och jag och syrran hade visst också lätt för solsting/värmeslag som barn. Idag är i alla fall jag I’M BLUE DA BEE DA DABEE DA!, jag är en smurf. Nu ska jag strax hämta tösen till kl 14, längtar efter henne massor.

Har ni koll på hur man ter sig då man får värmeslag. Det är nog så jobbigt och man kan gärna ha koll på sig själv och andra i sin omgivning för det är så mycket vanligare än man tror. Bellis har haft det flera gånger. Det man ser det på henne är att hon blir tomatröd, jättehetta om kinderna. Vid ett tillfälle uppmärksammade jag inte det i tid och då började hon vingla och vart eldröd som en brandbil. Hela hon var som en bastu. Se efter dessa tecken på er och era barn

Symtom

Om du har värmeslag är kroppstemperaturen över 40 grader. Andra symtom är:

  • Huvudvärk.
  • Illamående och kräkningar.
  • Synstörningar.
  • Yrsel, irritation och förvirring.
  • Snabb puls.
  • Rödflammig, torr hud.

Behandling

Du behöver få vård så fort som möjligt om du har fått värmeslag. Du måste direkt komma till en sval plats och få hjälp att kyla ner kroppen, till exempel med en blöt handduk – Uppgifter från 1177

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är untitled-1-5.png

MISSA EJ ATT FÖLJA MIG PÅ DESSA SÄTT!!!!!!!!!!

——————–> FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg) <———————-

Följ mig även här !

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

En reaktion till “I’m blue da bee da dabee da!!

  1. Förstår att det känns jobbigt sen i fredags men som sagt måste man se framåt och inte blicka bakåt! Men ta ändå hand om er ❤ Nu måste vi verkligen vara noga med att inte få värmeslag, dricka mycket vatten och vara försiktiga! Bra påminnelse ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.