Varför går inte vi vuxna barfota?

Sommarlov och vi blickar ut mot havet, eller hmm bassängen!

Första sommarlovsdagen från skolan, inte från fritis dock. Idag är hon i alla fall ledig tillsammans med mig och vi har i morse varit och fyllt upp poolen med vatten åt henne att kunna bada i i eftermiddag. Det ta ju sin tid att fylla upp såklart. Får misstänker jag fylla upp med hett vatten från gymmet sedan för det tar tid att värma upp vatten. Det blir kul att få plaska runt sedan kan jag tro, hon kommer vara överlycklig. Som jag kommer ihåg från barndomen så frös man ju typ aldrig då man badade, man var ju i som en delfin och plaska runt hela tiden. Man badade tills man vart blå om läpparna. Tänkte även på att man kunde springa barfota överallt också. Jag stuttar ju runt som en fjant om jag skulle vara barfota över något gräs. Numera är jag i alla fall en badkruka och jag går inte i förrän jag vet att det är tillräckligt badvänligt. Finns inte på kartan att jag doppar mig redan som många av er redan gjort.

Härligt med fredag och det ska ju bli toppenväder hela helgen vad de sagt i alla fall.

Barn älskar att gå barfota, men varför?

Utan tvivel åker strumporna av direkt efter skorna. Och varför blir vi överraskade? Det handlar inte bara om att vara bekväm och känna sig fri. Det handlar även om att observera tårna och utveckla sin motorik. Ibland kan det givetvis verka som att barnet bara är struligt och busigt. Man kan lätt tro att småttingarna bara vill ha uppmärksamhet eller göra uppror mot mamma eller pappa. Men sanningen är att detta beteende har att göra med ett behov som är viktigare än du tror.

När ett barn börjar ta av sig sina egna skor, eller gör samma sak med andra kläder, så lär hon sig! Hon övar på viktiga färdigheter och förmågor som utvecklas under barndomen. Sakta men säkert blir deras motorik mer förfinad.

Sökte på detta och hittade en atrikelsida på att vara mamma som skrev just om barn och gå barfota

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

14 reaktioner till “Varför går inte vi vuxna barfota?

 1. Då är jag nog fortfarande barn, ingen badkruka och slänger av mig skorna direkt när jag kommer hem från jobbet och går i det sköna gräset…
  Ha det underbart!
  Kram

  Gilla

 2. Jag är ff i vuxen ålder ett barfota barn. DEt sägs vara barn att gå barfota för att stimulera alla saker i har i kropen berättade en zonterapeut jag brukar gå till, Smutsiga fötter som springer barfota hela somrarna det var jag det

  Gilla

 3. Tycker oxå det gör ont att gå barfota haha men det krävs väl lite övning sen ska det vara väldigt nyttigt för fötterna oxå, så skönt att svalka sig, jag badade i dag men 26 grader e för kallt i våran pool haha ,kramar

  Gilla

 4. Härligt med en pool att plaska runt i.
  Minns att jag alltid sprang barfota som liten på gräset hemma hos min farfar *det var en frihetskänsla*
  Nu får du allt ta dig ett dopp snart är ju så varmt och skönt och känslan efteråt är så skön.
  ha en fin helg och njut

  Gilla

 5. Härligt med en liten pool att plaska runt i.
  Ja det där med att vara barfota minns jag att så fort jag kom hem till min farfar tog jag av mig barfota när jag var liten för att springa på gräset och ja visst var det en frihetskänsla.
  Du får ta dig ett dopp snart nu är det ju varmt – så det är ju nästan ett måste hehe. ha en fin helg

  Gilla

 6. Haha Åhh, vi är två om att vara världens badkrukor!! Går knappt i med fötterna utan ska jag vada eller bada blir det utomlands 😂Väldigt intressant ändå med hur barn sen tidig ålder lär sig och hur det går till liksom, häftigt!

  Gilla

 7. Härligt för henne med en egen liten pool att plaska i..Så roligt för de mindre barnen..Ja, skönt att gå barfota så de små gör inte helt fel, synd bara att det slängs så mycket farliga saker överallt på marken som de små kan skada fötterna på..men har man tillgång till egen trädgård så funkar det ju fint att ha barnen barfota utomhus..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.