Värmande avslutning och rödbetsallad

Nu var skolavslutningen gjord och det gick inte helt hålla tårarna borta

Kommer sakna hennes fröknar jättemycket. Dem har gjort så mycket som hjälpt vår tös att utvecklas. Tydligen så ska nya fröken vara toppenbra fröken och det låter ju toppen. Jag har inte träffat henne själv. Fröknarna fick i alla fall FRÖKEN BRÄCK påsen och vi fäste ditt blommor som vi var och plockade i går då. Nu är det många klasskamrater som går på sommarlov och kommer inte tillbaka förrän i höst då skolan börjar igen. Bellis ska vara på fritis i juni och en vecka i juli, sedan får hon sommarlov. BQ har fått splitta sin semester lite, blev klart igår. Han kommer ha semester vecka 28. Sedan har han vecka 32 och 33. Han skulle haft allt i aug annars. Jag skulle ju helst sett att han hade allt i ett svep. Då han har så sen semester så är det ju toppen att vi kunnat lösa det så, att han får en vecka där, vecka 28.

Fröken Bräck – Fantastiskt gott chokladbräck framtaget i samarbete mellan Majas Lyktor och Barncancerfonden. Påsen innehåller 75 gram handgjorda chokladbräck i vit choklad smaksatt med hallon och lakrits. Tillverkad i Sverige. Påsen bär textenFröken bräck. Handgjorda chokladbräck, strösslade med uppskattning, smaksatta med tacksamhet & goa kramar till dig för att just du är världens bästa fröken!.

Har ni planer klara för midsommar?, hur blir er midsommar i år?

Vi har pratat lite löst både om det ena och andra. Nu har vi dock bestämt oss för att vi ska bara vara hemma vi själva och ha det mysigt som vår familj. Vi ska äta midsommarmat och tänka bort allt annat. Vad är favoriten på midsommarbordet för er? För mig är det som så likväl på julbordet är det rödbetsallad, och potatis, samt potatissallad.

Tänkte dela med mig av egengjord rödbetssallad.

​INGREDIENSER

 1. 3 dl vispgrädde
 2. En mindre rödlök
 3. Valfri mängd rödbetor(ganska mycket), ju mer rädbetor desto skarpare färg på salladen 
 4. 1 äpple (jag hade ett rött)
 5. 1 liten nypa svartpeppar
 6. 2 msk sötstark senap (ta mer om du vill ha mer/starkare smak, jag hade västerviks sötstarka senap)

GÖR SÅ HÄR:  Hacka lök, rödbetor, äpple (som du skalat innan) i mindre bitar, vispa grädden till en tjockare kräm, sedan har du i alla övriga ingredienserner i grädden och fördelar ut tills du fått en utblandad kräm, om du tycker det är för lite av det jag skrivit upp, då är det bara öka tills du själv är nöjd. 

För att få ännu rödare sallad så tog jag några droppar karamellfärg i, den ser ju godare ut ju rödare den är.

6 reaktioner till “Värmande avslutning och rödbetsallad

 1. vilka fina bilder! Förstår dig! Minns själv när jag sa hejdå inför sommaren, de va så ledsamt samtidigt som man älskade ha sommarlov! 🙂

  Gilla

 2. Jag jobbar hela sommaren så dom på jobbet ska få sin semester och jag började mitt sommarschema i måndags 😊 jag jobbar kväll midsommarafton så här blir det inget firande

  Gilla

 3. Åååh, kul med avslutning 😀
  Svar; Jaa, eller snarare tryckte in någon slags massa i däcket, ska gå bra att köra med det nu enligt honom 🙂 Hoppas på det… Haha!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s