Midsommar och varför?

Midsommarafton är tidigare än någonsin i år?!

God förmiddag på er, här är det inte nå vidare varmt idag, men härligt ändå. Vi har haft tvättstuga och BQ har mest skött den, så nu är vi undantvättade igen, vilket är skönt. Har bäddat rent våra sängar, det är alltid extra skönt då, speciellt då man vet att man har tom tvättkorg. Ska hem till vänner nu i eftermiddag och hänga i deras trädgård. Hoppas att det är uppehåll, man får klä sig lite varmt. Vad det gått fort tycker jag, tänk att det är bara någon vecka kvar tills det är midsommar, och midsommar är den 19:e detta året, det är ju lite märkligt. Men har kollat varför, och här är svaret, VISSTE NI DETTA?

Midsommarafton firades tidigare den 23 juni, dagen före midsommardagen som sammanföll med Johannes Döparens dag. I Sverige är midsommardagen, helgdagen, sedan 1953 en rörlig helgdag och infaller på lördagen mellan 20 och 26 juni. Midsommarafton infaller därför alltid dagen före, på en fredag som inträffar på någon av dagarna mellan 19 och 25 juni

Midsommar 2016
Midsommar 2017
Midsommar 2019

15 reaktioner till “Midsommar och varför?

 1. En av nackdelarna med hus är att man inte kan gå ner i en stor tvättstuga med flera tvättmaskiner och tvätta så att korgarna blir tömda. Men å andra sidan kan man ju tvätta precis när man vill. Tyvörr med idrottande barn och en aktiv familj fylls korgarna alltid på.

  Gilla

 2. hörde att det va tidigt men inte 19 oj så tidigt
  kul med en massa runt om o vet sånt gillar ja
  blir en hemma midsommar i år men va gör det

  Gilla

 3. Bästa känslan är en tom tvättkorg, tyvärr håller det sig inte så länge.
  Midsommar, inte en favorithelg men dina bilder fick mig allt att längta lite. Det blir en annorlunda midsommar i år, maken har beredskap så det blir inte husvagnen tyvärr. Kommer sakna det. Men det blir sill och det blir jordgubbar så då blir det midsommar iaf. 🙂

  Gilla

 4. Ja, nu går det ruggigt fort till midsommar! Vi har firat på samma sätt i många år, men i år blir det ju lite annorlunda då det traditionella firandet är inställt (med midsommarstång, dans osv). Men jag är fullständigt övertygad om att vi kommer att få en fin midsommarafton ändå! Nu slipper vi projektet att transportera jordgubbstårtorna på en båttur, ha ha!

  Gilla

 5. Jag visste att de är tidigare i år då jag är ledig den helgen. Men visste inte varför den är tidigare. Vilka härliga bilder 🌸

  Gilla

 6. Skönt när tvätten är gjord och mysigt med renbäddat.
  Midsommar är alltid mysigt, fat jag får oftast jobba då🙈

  Gilla

  1. Jag har knappt firat midsommar dom senaste åren, arbetat varje midsommarhelg i snart 10 år🙈 det är det bästa, att ha renbäddat i sängen.. Speciell om man är nyduschad 👌

   Gilla

 7. Precis, Bea där.. du kan också din historia, 👌.. Själv tackat nej till 3 dygn typ i rad den helgen på KS, (pengar är inte allt, dessutom inget större behov) så letar hellre upp en Midsommar stång ngn stans m trevligt sällis och bara njuter, hoppas bara på bra väder, har ju en förmåga att vara lite si och så m det just den helgen.. Fina bilder där annars, 👍.. Hoppas v avslutas enl önskan och nästa börjar bra för dig, kramar.. 🤗..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s