Marängtårta på skolavslutningen

För det är bara regn hos mig, måste ha retat vädergurun

God förmiddag på er, idag regnar det här, är uppehåll emellanåt, får passa på att gå ut med Enzo då. Jag var ut i regn i morse då jag tog morgonpromenaden. Han har ju inga problem med det, han älskar all sorts väder, man borde resonera som Enzo. Bellis har börjat nysa och snorat, men mest att hon nyser. Antar att det kommer bli vabb för henne. Skulle inte haft henne hemma för det vanligtvis, men nu måste man ju. Lotten faller väl på mig att vabba då, det brukar gå plugga ändå. Det är bäst ekonomiskt också att göra så om man krasst måste tänka så med.

Det är skolavslutning för henne på torsdag, då hoppas jag i så fall att hon kan gå, vore ju jättetråkigt för både Bellis och fröknarna annars. Vi ska inte ta ut något i förskott utan vi tar dag för dag här nu.

PÅ TAL OM SKOLAVSLUTNING HAR NI NÅGOT GOTT NI SKA BJUDA PÅ?!

Ingredienser

 6 bitar

 • 5 äggvitor från stora ägg
 • 4 1/2 dl strösocker
 • 1 msk majsena
 • 3 msk chokladsås på tub
 • 4 dl vispgrädde
 • 2 dl rostade hasselnötter
 • 50 g mörk choklad

Så här gör du

 1. Rita två cirklar på ett bakplåtspapper, cirka 20 centimeter och 17 centimeter i diameter och lägg på en ugnsplåt.
 2. Sätt ugnen på 125 grader.
 3. Vispa rumstempererade äggvitor till hårt skum, cirka 5 minuter. Använd elvisp eller en köksmaskin monterad med en visp. Tillsätt hälften av sockret och vispa till hårt skum, cirka 3 minuter. Vispa i resten av sockret, cirka 2 matskedar i taget, vispa cirka 1 minut varje gång. Strö över majsena och vispa ihop.
 4. Ringla chokladsåsen över marängsmeten, blanda inte. Skeda upp marängsmeten med en stor sked och lägg den i klickar som en krans och i mitten av cirklarna. Bred ut och jämna till klickarna med en bredbladig kniv.
 5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter, stäng av ugnen och låt marängen kallna i ugnen.
 6. Vispa grädden. Hacka nötterna. Hyvla chokladen.
 7. Lägg ihop marängbottnarna med grädde, nötter och choklad.

/ Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Marängtårta på skolavslutningen

 1. Trist med regn, men som du säger ska man ha rätt inställning vilket jag ofta brukar ha. Idag är jag glad över att det inte regnar trots att det stod att det skulle göra det 😀

  Gilla

 2. Hoppas att hon snart mår bättre och maräng tårta är så himla gott. Vilken fin bild på dig! ❤ Kramis

  Gilla

 3. Det har regnat här med nästan hela dagen. Trist men bra för naturen 🙂
  Vilken god tårta, tack för receptet 🙂

  Kram ❤

  Gilla

 4. Hoppas hon slipper förkylning nu,så mycket pollen ute nu oxå. jag brukar baka ngn slags sommarlovstårta varje skolavslutning till tjejerna. Känns konstigt detta år då vi inte får vara med och närvara på deras skolavslutning . Kram

  Gilla

 5. Hej Marie,
  Är din dotter kanske känslig för pollen? För det är väldigt mycket sådant i luften nu och man får ju typ samma symptom som en förkylning. Men vilken underbar tårta! Den måste jag prova att göra. Jag tycker också att du har en otroligt vacker långklänning, eller är det en kjol. Älskar färgerna och väldigt snyggt till jeansjacka.
  Ha en fin dag! Och tusen tack för dina kommentarer på min blogg. Jag blir så glad!

  Kramen, Anneli

  https://theswedishlakehouse.blogspot.com/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.