Slå ett slag för kuling

Ska man välja på pest eller ska man väja på kolera?

Igår överraskade jag tösen och fyllde upp bassängen på gården åt henne, hon vart såklart överlycklig, hjärtat. Idag skulle de klippa gräset utanför oss hela förmiddagen så därför kan jag inte fylla upp någon bassäng idag. Lovade i alla fall att vi skulle ta med en stor hink vatten och vattenpickan med ut i eftermiddag då jag hämtade henne. Jag fyllde upp bassängen runt 12 igår och vid halv 4 då vi kom hem var det kanske runt 20gr i vattnet. Hon älskade det och det var nog väldigt skönt för det var 30gr här igår. På eftermiddagen igår smög det sig på värsta allergihuvudvärken på mig. Usscch jag fick sådan huvudvärk att jag nästan kräktes som migränliknande. Bellis förstod det så vi fick gå in efter ett tag då det kändes som mitt huvud skulle sprängas. Bellis gick in och duscha och jag tog nya tabletter och gick och la mig. Bellis var så söt med mig hela eftermiddagen och pysslade om mig och servade med vatten, filtar. Jag hade ett sår på foten som hon hämtade ett plåster till. Hon la sig sedan bredvid mig och spelade tyst på sin telefon, så fin. Nu måste jag därför ta dubbla allergitabletter och jag blir så jordens trött då, men va har jag att välja på?

Jag måste slå ett slag för Kulings uv-kläder. Har alltid haft uv-kläder på vår tös och speciellt såhär i början på sommaren. När vi var i Cala Bona i somras så fick hon ha halva dagen 50+ solskyddsfaktor och halva dagen uv-dräkt. Solen tog på henne ändå, men på hälsosamt sätt, hon är en pepparkaka, blir jättelätt brun som sin pappa. Jag är en slower som det tar länge tid på. Kläderna är följsamma och mjuka, dem torkar snabbt vid soltorkning och är inte osköna att ha på sig. Bellis älskar att ha dem på sig, har dem likväl som en baddräkt.

Kulings kläder kan jag varmt rekommendera :

Din lilla äventyrare är redo för strandäventyr i detta Florence UV-Set i Retro Flower från svenska märket Kuling.

– Set i två delar.
– Oeko-Tex®-certifierad och testad för skadliga ämnen.
– Solskyddsfaktor SPF 50+.
– Volang i nederkant.
– Kombinera med flip flops och en solhatt för en dag vid poolen.

– 80% nylon och 20% elastan.
– Maskintvätt 30 grader.

Motsvarande Bellis set, men årets upplaga har ni här Crete UV-Set Wildflower

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

7 reaktioner till “Slå ett slag för kuling

 1. […] Denna böna älskar verkligen vatten, hon skulle kunna bada tills hon är en istapp. På en sida av skolgården så har dem möjlighet att få palta med vatten och de har en vattenslang som fritispersonalen hanterar. Jag tycker att det är jättebra för att när det är såhär varmt så ska de vara med vatten, speciellt Bellis som lätt får värmeslag. Idag då jag hämtade henne hade hon tre uppsättningar kläder som hängde i torkskåpet, samt ett par sandaler och ett par gympaskor. Hon fick då således åka hem i sina gummistövlar, fniss. Det gör inget, kläderna kan torka så kan hon ha dem en gång till, samt idag tog jag med allt för jag ska ändå tvätta. Allt det hade hon alltså blött ner idag. Funderar på att ta med hennes UV-kläder från Kuling så kan hon ha dem då de håller på dem vatten, det var en bra idé – Slå ett slag för Kuling. […]

  Gilla

 2. Här i området har dom en plaskis så barnen kan bada i i sommar och dom fixade den och fyllde den igår och barnen hade premiär bad 😊.. Härligt att ha en liten pool så hon kan svalka sig när det är så varmt

  Gilla

 3. Låter ju fantastiskt bra! Jag investerade faktiskt i en UV-tröja till mig själv förra året i Australien och det kan ha varit mitt mest vuxna beslut någonsin, haha! Jag är en sån som alltid bränner mig trots SPF50 på solkrämen så tror det var en bra grej för mig 😉

  Gilla

 4. Åh söta Bellis!! Förstår att det var skönt att svalka sig när det är en underbar värme!!
  Mindre roligt med din huvudvärk, mysigt dy hade Bellis som hjälpte dig 🥰

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.