Klassisk men ändå en vinnare

Fanns inga krafter över till det, det fick bli nödlösningen

Idag börjar säkert de flesta blogginlägg med MORS-DAG, tänkte hoppa över det jag, men vi firar morsdag idag minsann. Jag dock vakna med lite halsont och feber idag, vilket är surt, men tror faktiskt att det är för jag har mens och min allergi. Jag får feber då jag har mens, så har det alltid varit, är alltid väldigt vissen då. BQ och Bellis var till ICA förut och köpte en tårta. Det var ju sagt att vi skulle baka jag och Bellis, men jag orkar faktiskt inte och BQ kände sig inte sugen på det. Bellis föreslog då att de skulle åka och köpa tårta och hon var så glad och taggad över det att få välja tårta. De valde så fin tårta, så sött.

Tänkte därför ge recept på prinsesstårta

Vad passar bättre in på ett kalas eller högtidsfirande än en strålande, härlig prinsesstårta? Tårtan som är fylld av grädde och övertäckt med marsipan är en favorit hos både stora och små.

Ingredienser

PORTIONER: 8 bitar

Tårtbotten

 • 4 ägg
 • 2 dl socker
 • 1 dl vetemjöl
 • 1 dl potatismjöl
 • 2 tsk bakpulver

Fyllning

 • 3 dl marsankräm
 • 4 dl vispgrädde
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1/2 dl hallonsylt

Garnering

 • 1 färdigt marsipanlock
 • ros och blad
 • 50 g mörk blockchoklad
 • florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Tårtbotten: Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter (för 8 bitar)Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Häll den i formen.Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan stå kvar i formen några minuter. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper på galler. Låt kallna

Dela kakan i 3 bottnar. Fyllning: Gör marsankrämen enligt anvisning på paketet. Låt den kallna.Vispa grädden tjock, smaksätt med vaniljsocker. Blanda grädden med marsankrämen.Lägg en tårtbotten på ett fat. Bred på hallonsylt och ett lager kräm. Lägg på nästa botten och bred på kräm. Lägg på den sista botten och bred på resten av krämen, gärna så att den blir lite högre på mitten och runt kanterna.

Garnering: Lägg på marsipanlocket.Garnera med rosor och blad.Smält chokladen i mikrovågsugn eller vattenbad. Häll den i en plastpåse och klipp av ett litet hörn. Spritsa ut chokladen på tårtan. Sikta över florsocker. /Receptkälla

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

3 reaktioner till “Klassisk men ändå en vinnare

 1. Jag tillhör den säkert lilla skaran som inte tycker om prinsesstårta. Att jag heller inte kan äta den för min allergi är ju en annan sak 🙂

  Trevlig mors dag, jag firar ”mattes dag” 😉😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s