Tryck i bröstet och våndas

Vaccinera mig för att slippa astmaattackerna.

Godmorgon på er, här var det tunga steg idag då klockan ringde, för oj så trött jag var, GÄSP. Hade huvudvärk då jag la mig igår och den gav sig inte fick därför sent i går gå upp igen och ta huvudvärkstablett. BQ tyckte jag var tråkigt när vi la oss för jag fick vara frun som fick skylla på huvudvärk istället för att mysa ♥. Idag mol den fortsatt lite där bak, men känner att det också börjat klia mer i ögon och hals med så nu börjar allergin ta fart på mig. Man ska inte ta ut något i förskott JAG VET!!!!, men jag hoppas inte det blir lika illa som förra året då jag fick allergiastma denna tiden på året. Jag var jättedålig då. Min kompis som också mår som jag denna tid på året har varit på allergikliniken i Falun och hon har fått starta behandling för detta och kommer även tills nästa säsong få vaccinera sig mot gräpollen för att förebygga. Jag är nog inne på att söka mig dit jag med. Mår jag igen som förra året så är det inget att tveka på. Dock har jag inte tidigare år mått så dåligt som förra året, därför har jag ansett att jag fixat det. Min dr har skrivit ut reservmedicin att ta när det är som värst, just för att ha att kunna ta till om det blir (om det blir) lika i år med.

POLLENALLERGI

Ibland kan du få hosta eller andnöd under pollensäsongen. Det kan bero på att allergin orsakar astmabesvär. Typiska symtom för astma som beror på pollen är att du får ihållande hosta, svårt att andas och pipande andning. Vanligast är att du får astmasymtom de dagar när det är mycket pollen i luften. / Pollenallergi 1177
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är mellanrum-2.png

Jätteviktigt att kolla upp om du får sådana symptom.

Jag hade ju inte en aning vad det var med mig förra året då jag inte kände igen allergin sedan innan. Jag trodde att jag fått någon ilsken förkylning som inte ville lägga sig och började inbilla mig lunginflammation. När det bara vart värre och värre och jag hostade så jag kräktes bara av att prata med patienterna på jobbet som ett exempel och jag hade sådant tryck i bröstet att det kändes som ett stort ömmande sår mellan brösten så började man ju bli rädd. Åkte då till akuten som konstaterade svår tillfällig astmaallergi och jag hade kraftig påverkan på luftrören och andningen. När jag var där så gick det knappt att prata, jag bara rosslade och vart så hes att jag mest pep. För mig var det bäst att vara tyst för annars hostade jag bara. Jag fick då en stor dos av kortison som gjorde ganska direkt att jag kände trycket i bröstet försvann och jag kunde prata utan att hosta och kräkas. Dock kan jag än idag ett år senare faktiskt peka på smärtan som var i bröstet och hur ansträngt det var att röra sig och andas. Känner av sådant tryck (inte så hårt som då) idag och hostar lite, så lite orolig att det är på gång denna säsong med.

Minns att det är ett år sedan för BQ, jag och Bellis gick ut och åt på en fin restaurang för det var morsdag. När jag åt där minns jag att jag fick en sådan hostattack att jag fick springa till toaletten och spy av astmachocken. Då hade jag varit sådär i 3 veckor och då insåg jag att det inte bara är en förkylning.

Jätteviktigt att kolla upp sådant här om du får astmaliknande symptom när det är allergisäsong. Chansar man och inte kollar upp det är det tyvärr en chans att astman kan bli bestående.

/ Pollenallergi – Astma

FÖLJ MIG HÄR!

——————–> FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg) <———————-

För er som vill följa utanför nouw se nedan

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

18 reaktioner till “Tryck i bröstet och våndas

 1. Svar; ja så är det ju. Min pappa menar såklart inget illa med att han kallar mig för knasunge och så vidare. Det är med glimten i ögat 🙂
  Tack så mycket! Det är en mörkgrå suzuki jag har. Älskar både färgen och formen på min lilla bil! 😀

  Gilla

 2. Usch låter inge vidare med pollenallergi 😦 har själv inte det men märker av pollen rätt mycket nu såhär tidigt så kan tänka mig att det är himla jobbigt 😦
  Hoppas du slipper må sådär illa detta år igen 🙂

  Gilla

 3. Det är så himla jobbigt med alla dessa allergier. Jag mådde bra förra året eller ganska iaf, detta året har jag känt av kli i ögonen och de blir torra så ögondroppar måste användas. Både Levi och jag nyser varje morgon men utöver det än okej 🙃 låter ju som en bra idé att söka dit 👌

  Gilla

 4. Så har jag det mot katter. Förr tålde jag dem men när jag flyttade till Stockholm och kom ner i början på besök blev jag sjuk varje gång när jag var i föräldrarnas hus. Tredje gången hamande jag på sjukan där de konstaterade att jag har max allergi på katter och får astma som sätter sig på andningen av dem. Hemsk känsla. Vissa hundar med fjäll i pälsen blir det lika av.

  Gilla

 5. Men fy vilken hemsk allergi!
  Jag har nog fått små känningar av pollenallergi de senaste kanske fem-sex åren… aldrig känt något förr. Men endast lätt snuva, så inget farligt.
  Ha en fin helg!
  /Maria

  Gilla

 6. Fy det är verkligen jobbigt med denna pollenallergin jag har det själv så fort jag kommer utanför dörren så börjar det att klia det är fruktansvärt ❤

  Gilla

 7. Min närmsta vän har väldigt problem med pollen. Speciellt med svullna ögon och svårigheter med andningen. Han får dock speciella tabletter för detta! 😕

  Gilla

 8. Det är svårt att förstå hur jobbig allergi är innan man själv har det… jag var vuxen när jag fick min och trodde aldrig att man kunde bli/känna sig så här dålig. Tycker absolut du ska alla dig dit så du slipper detta i år ♡

  Gilla

 9. Oh just det, mitt astmaspray! Borde nog ta det innan jag går och lägger mig ikväll. Tack för påminnelsen!
  Jag har sån huvudvärk, den vägrar släppa, började igår kväll.
  Jag älskar våren men allergin kunde jag varit utan.
  Hoppas att du inte blir lika sjuk i år!

  Gilla

 10. Men usch! Har hört många som haft korsallergier i år som de aldrig reagerat på förut. Undrar vad det är som gör det just i år liksom? Vad är annorlunda med vädret?
  Sonen har haft mycket svår astma så vi har alltid medicinerat i förebyggande syfte, men nu har det gått bra en längre tid utan medicin. Så jag håller tummarna stenhårt att han klarar sig, speciellt nu när han åkt på en förkylning.
  Håller tummarna för dig också!

  Gilla

 11. Usch då. Inte lätt att veta vad det är först. Bra att koll upp ju så att man får rätt behandling.

  Gilla

 12. Gud vad bra att du tar upp de. Jag har svårare med min astma när jag har pollen men en del läkare säger bara ”Dålig kondition” Medans andra säger svag Astma. Så ja, jag vet inte

  Gilla

 13. Jag har aldrig haft besvär med någon form av allergi men förra året var det så enormt att till och med jag kände av det, tror många gjorde det. Får hoppas det inte är lika i år.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s