Mascerponetårta och cellprov

Godmorgon, en powerwalk och ett cellprov senare.

Nu har jag äntligen tagit cellprovet, såklart vill man ju få svar, man oroar sig ju alltid lite att det är något där eftersom att man har tagit ett prov och man vill ha svar. Det kunde ta upp till en månad nu när det är corona, så det är bara att försöka släppa det fram tills dess. Efter det tog jag min dagliga långa powerwalk så hade jag den klar redan för idag, så skönt. Igår tog jag den vid lunchtid. Gick vår runda som heter broarna runt och det är så fint där. Tog mig sedan en god mugg te och nu ska jag få ihop ett blogginlägg innan det är skolboken som gäller igen.

Bellis var så söt, hon ville inte att dr skulle göra mamma illa i snippan, men jag förklara att alla mammor måste göra detta, det är för att man inte ska bli sjuk. Ja inte bara mammor, men för att hon skulle förstå att inte hon behövde göra det.

BRUKAR NI GÅ PÅ CELLPROV NÄR NI FÅR KALLELSER?

Har ni planerat något bakverk till morsdag på söndag?

MASCERPONE OCH JORDGUBBSTÅRTA

Ingredienser

 • 1 l jordgubbar

Tårtbotten

 • 3 äggvitor
 • 1 1/2 dl socker
 • 200 g finhackade hasselnötter

Fyllning

 • 6 äggulor
 • 1 dl socker
 • 1/2 dl punsch
 • 250 g mascarpone

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.Vispa äggvitor och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt ihop med nötterna. Fördela smeten i två lika stora smorda formar (om du gör 1 tårta, 8 portioner). Alternativt rita två cirklar 22 cm i diameter på bakplåtspapper och lägg på en plåt.

Fördela smeten i cirklarna. Grädda i ca 25-35 minuter. Sjud äggulor, socker och punsch på svag värme under omrörning tills det tjocknar. Låt svalna och vispa ner mascarponen. Fördela krämen över tårtbottnarna. Lägg samman dem och dekorera med jordgubbar. Servera direkt.Bottnarna och mascarponekrämen kan göras i förväg, men vänta med att lägga samman tårtan. / Receptkälla Mascerpone och jordgubbstårta

4 reaktioner till “Mascerponetårta och cellprov

 1. Bra att du går på cellprovtagningen! Jag fick vänta över 6 veckor senast på svaret och hann även att ringa och efterlysa det och när jag väl fick svar så hade jag cellförändringar så det blev flera turer till sjukhuset för ny provtagning och kolposkopi med biopsier, men när de proverna väl kom så hade jag tydligen självläkt! Hemskt att behöva vänta i SJU månader från först provtagningen till att jag slutligen fick höra att kroppen hade åtgärdat förändringen själv… Håller tummarna för att det går bättre för dig! Kram 💖

  Gilla

 2. Det måste verkligen ha varit en fantastisk runda att gå när vädret var så fint, helt underbart! Oj den tårtan verkade inte dum, riktig sommarfeeling den gav 😀 KRAM

  Gilla

 3. Ja gud ja livsviktig kallelse,även om de inte kan se allt på ett cellprov så måste man gå dit.Jag hade förändringar när jag var yngre och min mamma dog av livmodercancer så därför skulle jag aldrig hoppa dessa kallelser. Brukar ta tid att få svar på cellprov även innan corona. Mamografin här i sthlm är inställt för oss just nu vilket känns lustigt för jag skulle vart där i mars typ:( oj så långt svar du fick haha, kramar o fin dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s