Sommarfrallor och gotlandsfärjan

Ska man våga hoppas eller inte?

När man började få sommarfeelings när de senaste dagarna varit så somriga så börjar man längta till semestern och när vi ska åka till Gotland som vi innerligt innerligt innerligt hoppas att det blir av. Vi får se vad folkhälsomyndigheten säger då de ska meddela det i juni. När jag läst på gotlandsfärjan så går turerna fortsatt, men det är ändrade restriktioner och dem råder att inte resa om det inte är nödvändigt – Gotlandsfärjan /Covid-19 info. Så vet faktikt inte, men det är ju än ett tag tills vi ska åka så förhoppningsvis ändras allt till det bättre, vi måste hoppas och tro det. Vi börjar lite smått att prata om att hyra en annan stuga som vi kan åka med bilen till så vi slipper färjan. Så är det ju tryggare, det är faktiskt lite synd att vi inte gjorde så från början, men men det var inte prat om corona då ens då vi bokade.

Har jag sommarlov denna sommar eller jobbar vi?

Jag pluggar ju hela sommaren, så jag har ju blandat sommarlov, blandat studier kan man säga. Jag får lägga upp det så att jag kan göra saker också, samt ha Bellis hemma så mycket som möjligt denna sommar så hon slipper eller va man ska kalla det vara på sommarfritis. BQ har ju inte semester förän i aug, blir därför lång jobbsommar för honom. Nu vart det lite dystra rader kanske, men tror faktiskt att det är många som tänker just såhär i dessa banor att de faktiskt inte vet om deras planerade sverigeresa blir av eller inte blir av.

När man får sommarfeelings som man fick de senaste dagarna så tänker man picknick och då tänker jag genast SOMMARFRALLOR och då vart jag så sugen på det och tänkte därför ge tips på ett gott recept.

Ingredienser

PORTIONER: 20 st

 • 1/4 paket jäst
 • 5 dl kallt vatten
 • 5 dl rågsikt
 • 7 dl vetemjöl special
 • 1 tsk salt
 • 1 msk olja
 • 1 msk socker

Gör så här

På kvällen: Rör ut  jäst i kallt vatten i en bunke.Tillsätt rågsikt, vetemjöl special, salt, olja och socker.Rör tills allt blandats. Degen är rätt kladdig. Täck med en handduk, ställ i kylen.På morgonen: Sätt ugnen på 225°C.Stjälp försiktigt upp degen på väl mjölat bord.Dela i 20 bitar med en degskrapa.Bearbeta degen så lite som möjligt.Lägg bitarna på bakpapper på en plåt.Grädda i 20–25 minuter.

/Receptkälla

7 reaktioner till “Sommarfrallor och gotlandsfärjan

 1. Älskar nybakade frallor och så luktar det så gott också i hemmet.
  Sommarsemester är svårplanerad igår. Vi glädja av att ha en kolonistuga att njuta i…bara värmen kommer.Bara ta en dag i taget och hoppas
  Kram Kajsa

  Gilla

 2. Jag ska också plugga i sommar, vill ha försprång på höstterminens tentor då det är mycket litteratur att läsa till tentorna på högskolan och jag ev ska jobba heltid också..kul att åka till Gotland..Låter vettigt att ta bilen dock för då är det mindre risk att ev smitta andra..i alla fall om man skulle ha Corona med mildaste formen så man inte märker själv att man är smittad

  Gilla

 3. Vi har semester i augusti så hoppas verkligen det lättas upp lite då. Utomlands kommer vi ju inte, men kanske kan göra något i sverige?

  Gilla

 4. Åå vad härligt att åka till Gotland om det nu blir av 😀. Det är ett landskap/ ställe som jag har velat till jättelånge. Som åxå min sambo vill till. Åå dem frallorna såg ju goda ut 😋👌🏼Kram❣️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s