Toppenbra tips och lite snålt

Perfekt att ha som reserv och bara slinka i då det är kyliga vårdagar

Bellis har nu fått hem sin softshelldräkt från iELM och måste säga att den är TOPPEN. Den sitter löst och ledigt på rätt sätt och den är lagom att ha nu när det är lite råare innan sommarvärmen kommer. Kan varmt rekommendera dem. Ila dit vettja, de har 50% nu på vissa erbjudanden. Softshelloverall som även är vattentätt med 10 000 vattenpelare.

Bjuda på glass, men inte till tredje barnet

Måste fråga alltså, är säkert jag som överreagerar eller så är jag extra givmild. Ska se hur ni tolkar det. Jag ska försöka beskriva det så korrekt och kortfattat som möjligt. Bellis, jag och Enzo var ut i vår lekpark och efter ett tag kommer grannflickan ut med sin kompis. Mamman är ut på balkongen och noterar att vi är där. Efter ett tag börjar Bellis också leka lite ytligt av och på med dem tjejerna. Kompisen till grannflickan bjuder in Bellis i lek hela tiden vilket är toppenkul. Efter ett tag säger flickan att hon ska gå in och fråga mamman om dem kan ta med sig något ut att äta.

Det är känsligt, men man kanske överreagerar

Mamman har ju noterat att de tre tjejerna är ute där och hon är ju ute på balkongen. När flickan kommer ut igen så har hon glass med sig till henne och hennes kompis bara, men inte till Bellis. Ja jag reagerade lite, men Bellis som tur var inte så mycket annat än att hon sa lite spontant att hon ville ha också ha glass. Samt tjejerna satt sig ju sedan med Bellis i sandlådan och fortsatte leka med henne och smaska på glassarna.Hur tycker ni i detta, tycker ni att mamman borde gett Bellis glass? Trots att hon inte ”lekte” med dem från början?!. Eller kunde hon frågat mig om det var OK att ge henne en glass?!. Eller kanske man inte ska tolka in något alls och man ger helt enkelt glass till det barnen som var hennes och dotterns kompis?

Jag hade som mamma gått ut med en glassförpackning och sedan hade jag frågat om de barnen som var runt ens eget barn ville ha glass, (ja inte om de var tio st) barn är barn och dem känner sig automatiskt utanför då dem ej får. Ska man bjuda på glass, ger man dem barnen som är där, annars får man gå in och äta.

Lite snålt tycker jag det var.

11 reaktioner till “Toppenbra tips och lite snålt

 1. Jag har med en sån overall till Wille och älskar den.Jag tycker absolut inte att du överreagerar utan tycker att det blev lite fel med glassen.Jag hade faktiskt frågat från balkongen om det gick bra att vellus åt glass annars hade barnen fått något annat

  Gilla

 2. Jag tyckte att mamman skulle kommit ut och frågat om Bellis också ville ha glass imed att alla tre lekte.
  Glass till alla eller ingen glass alls… Elakt kan jag tycka!

  Gilla

 3. Det kan man ju tycka att man ska bjuda alla såklart men den andra mamman kanske inte hade koll på att alla tre lekte tillsammans. Det får man väl hoppas för annars är hon ju en snåljåp eller skitstövel. Bor man som ni gör då tar man glasslådan som vuxen med sig ut.

  Gilla

 4. Jag tycker att om man låter barnen äta ute när det är andra barn där så får man vara beredd på att bjuda alla barnen..Annars får man äta hemma och sedan gå ut och leka igen..blir ju lite fel annars och särskilt om barnen leker tillsammans

  Gilla

 5. Jag hade nog frågat dig om jag sett 3 tjejer leka om det var okej att bjuda på glass. Sådana där overaller är så bra, verkligen perfekta nu!

  Gilla

 6. Åhhh, vad jag önskar att det fanns softshelloveraller när våra barn var små…det var alltid en så svår övergång från vinteroveraller till …. ja till vad, måste vara helt perfekt med en sådan.
  Givetvis glass till alla eller inte till någon, eller så hade de fått stanna inne och äta upp glassen. Vi bjöd alltid på alla som var med i leken (eller om någon verkade stå lite utanför….det bjöd in till gemenskap)

  Gilla

 7. Oj, nej jag vet inte vad jag ska tänka om det där med glassen. Jag tänker att det kan ha hänt så många saker inne hos den här mamman. Om hon inte kände sig säker och var lite blyg över att fråga dig som förälder. Eller om hon frågade sitt barn om det var en kompis och barnet kanske inte sa att det var en ny kompis eller ja. Mycket kan ha hänt! Jag tror inte det var menat med illvilja! Dock så tycker jag att du har helt rätt inställning till det. Jag hade nog också känt mig lite utanför om jag var Bellis! Tycker fler föräldrar borde ha lite mer empati och förstå hur barn fungerar, precis som du!

  Gilla

 8. Kanske lite onödigt att ge glass till två och låta en vara utanför. Antingen bjuda din tjej eller låtit bli att bjuda på glass just där och då.
  Men man vet ju inte hur den mamman resonera ell er om hon enbart var snål.
  Kram Kajsa

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s