Picknick och kanelbullar

Härlig förmiddag med picknick

Vi har haft härlig förmiddag tillsammans med våra vänner vid en lekpark i stan och vi hade även picknick med gofika som dem bjöd på, TACKAR. Jag köpte med mig en chailatté, Vi snackade bort flera timmar och tösen lekte så bra tillsammans, så härligt avkopplande stund för oss alla. Nu har jag suttit och skrivit på mitt uppdrag som ska lämnas in i morgon och jag tycker att jag är klar med det nu faktiskt. Imorgon ska jag läsa igenom allt, samt lägga till all källkritik jag använt mig av och även kanske ta bort eller lägga till något, sedan är bara att skicka in det.

På tal om kanelbullar, det var extremt länge sedan jag bakade, vet knappt hur man gör känns det som. Har ni något gott recept i lager som ni bara kan varmt rekommendera. Hur gör ni era kanellbullar?

Jag tänkte dela med mig av detta

KANELBULLAR MED VIT CHOKLAD

Ingredienser

 • deg:
 • 30 g jäst
 • 2,5 dl mjölk, fingervarm
 • 0,5 tsk salt
 • 1 tsk kardemumma, stött
 • 1 dl socker
 • 9-10 dl vetemjöl
 • 1 ägg
 • 125 g smör
 • fyllning:
 • 150 g smör
 • 1,5 dl socker
 • 1 msk kanel
 • 1 tsk malen kardemumma
 • 75 g vit choklad, hackad
 • topping:
 • 1 ägg, uppvispat
 • pärlsocker
 • sockerlag

Gör så här:

Använd helst en köksassistent. Rör ut jästen i den ljumma mjölken. Tillsätt salt, kardemumma, socker och 1 ägg. Tillsätt mjölet i omgångar. Kör degen långsamt i maskinen till den går ihop sig. Tillsätt nu smöret i omgångar och låt jobba i maskinen i 10 minuter till. Låt jäsa 30 minuter. Rör samman smör, socker, kanel och kardemumma till fyllningen.

Kavla ut degen och bred på fyllningen.  Strö över hackad vit choklad. Rulla ihop och skär upp bullar. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg oh strö över pärlsocker. Grädda bullarna i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg.

Pensla alltid bullarna med sockerlag precis efter ugnen så blir de glansigt snygga och håller sig saftiga längre.

/Receptkälla

MISSA EJ ATT FÖLJA MIG PÅ DESSA SÄTT!!!!!!!!!!

FIFFIGT OCH BRA

För er som bloggar på nouw, se nedan

——————–> FÖLJ PÅ NOUW (trots att det är wpblogg) <———————-

För er som vill följa utanför nouw se nedan

——————-> Följ mig via bloglovin <———————-

11 reaktioner till “Picknick och kanelbullar

 1. Bakar tyvärr inte bullar så ofta så jag har inget bra recept att komma med. Men det är ju såå gott med nybakta kanelbullar! Och tillsammans med en chailatte också, slurp!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s