När saxen hittade håret

Idag hittade tösen saxen och den hittade håret.

Hon trodde vi skulle bli arga, men inte alls. Jag förklarade att man inte ska göra så såklart men att jag ville veta varför?! Hon förklarade att det inte gick reda ut en tova hon hade på sidan och att det gjorde ont då hon försökt och då var saxen en lösning. Vi trodde inte detta skulle komma då hon är väldigt mån om sitt hår, och vill alltid vara fin. Men det är bara ett hår och hon är fin i vilken frisyr hon än har. Ovan ser ni vad hon haft för frisyr nu i ett par år och hon är så söt och fin i den. Nu har hon sedan i julas velat spara ut till längre och det är det vi nu gjort sedan dess. Nu har hon ju fått ut en längd på håret, om än att det är lite spretigt och tuffsigt. Så måste det ju få bli tills det växer sig jämt. Här bredvid till vänser ser ni bild från idag och det som vuxit ut.

Bellis har själv fått säga hur hon vill bli klippt.

Hon vill ha som på bilden här till höger. Jag tycker att hon skött det riktigt bra, hon berättade varför hon gjort det och hon frågade om vi var arga. Jag förklarade att vi inte var det men att vi ville veta varför eftersom du är så rädd om håret. Hon sa själv hon inte trivs med sitt hår nu den längden för det bara viker sig in och fastnar i hennes mun och hon har berättat hur hon vill bli klippt. Hoppas att det ska bli bra och att det går åtgärda i bästa mån. Framförallt ska hon bli nöjd för det är hennes hår. Hon var i alla fall jätteivrig att veta vart vi skulle gå till för frisör imorgon.

Har era barn klippt sig?, samt vad gjorde ni då? Fick de gå klippa sig, eller fick det växa ut och invänta att det gick klippa iordning?

3 reaktioner till “När saxen hittade håret

  1. Ingen av våra tre troll har klippt håret själva. Jag gjorde minns jag. däremot så vet jag flera incidenter på jobbet fsk där barn snyggat till sig. Det växer ut och kanske är det så att barnet vill ha nya frisyren. Vem vet. Ingen fara på taket.

    Gilla

  2. Vi har haft några barn som klippt sig på förskolan och föräldrar som dom blivit väldigt arga, så tycker det var bra att du inte blev det! Hoppas det går bra hos frisören 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s