Sätt lite pasta på fredagen

Jag har inte haft motivation till bloggandet denna veckan av olika anledningar. Saker och ting tar för mycket energi av mig och det finns liksom en stoppgräns för mig också. Det är många gånger så lätt att få tolkningar hur jag är som människa bara för jag uppfattas så stark och med skinn på näsan. Jag kan dock säga att det är nästan tvärtom. Men men nog om det. Det ska inte förstöra en fredag för mig. Ikväll ska jag ha en bra mysig fredag med god middag. Ska göra min pasta och bacongratäng, den är så god, måste ni testa. Inte den nyttigaste, men tycker jag man kan unna sig en fredag,

 Ingredienser 

2 paket bacon
4 tomater (c.a)
1 påse bandspaghetti
1 stor förpackning milda matextra (extra lätt 4%)
1 burk Arla köket/ lätt créame fraiche med smak paprika/chili
½ dl mjölk

Tips, gott att ha i bambuskott och vattenkastanjer i också, eller annanasbitar, samt det kan behövas tillsättas mera sås & mjölk om du ser att pastan inte är tillräkligt krämig.

 Gör så här 

Koka upp pastan halva tiden. Gör samma även med bacon, stek tills de fått lite färg dvs inte är råa. Blanda ihop mildasåsen, creamefracihen och mjölken. Blanda sedan detta ihop med pastan så den blir helt ihop blandad och krämig. Lägg sedan ett lager pasta (som du nyss blandat med såser/krämerna) i botten på en smord ungsfom, krydda med curry över pastan, lägg ett heltäckande lager med bacon över pastan. Över lagret med bacon lägger man ett nytt lager med pasta igen, som du sedan kryddar med curry. Det ska alltså vara curry mellan varje lager pasta, jag brukar även krydda med valfri ex grillkrydda i varje pastalager för lite mera smak. Ovanpå sista lagret pasta lägger du ett täckade lager med skivade tomater, samt parika och ev ananas som du skiviat i småbitar. Tillsist brukar jag krydda med franska örter eller organeo.

Om du vill tillsätta och ha bambuskott och vattenkastanjer i också så blandar du ner det i den blandade pastan du gjorde innan det las ner i formen, & såklart ska även dem skivas så det inte är för stora bitar.

Gräddas i c.a 10-15 min i 200 grader, (ha lite koll).

Ha den inte inne för länge för då blir pastan överkokt och det är inte gott

En reaktion till “Sätt lite pasta på fredagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s