var rädd om din snippa

Pengar rullar ut som de ska nu?

Denna dag vet jag inte alls vad den tagit vägen faktiskt, har varit absolut i ett HELA TIDEN. Först på förmiddagen så höll jag på med studierna. Efter det har det varit frissan, massa ärenden på stan. Uscch idag har pengarna rullat iväg måste jag säga. Köpte en större ryggsäck till tösen på Intersport. Riktigt bra ryggsäck med extra fack här och var. Märket på väskan heter Firefly NY jr ryggsäck. Perfekt inför skolstarten i höst, men hon behöver den redan nu. Har klippt mig hos bästa Anna och alltid lika bra, vi kompletterar varandra så bra och kommer fram till snyggast färg. Jag har även hunnit med att städa här hemma, skönt. Har dock väldig värk av ägglossningen, uscch vad vi kvinnor kan ha ont dessa cyklar alltså.

Jätteviktigt att vara rädd om snippan och snuppan.

Ringde faktiskt till gyn idag för att checka då det är dags för cellprov, samt om de kunde kolla så allt är bra eftersom jag har så ont vid ägglossning. De sa att det är fullt normalt och man kan ha väldig fysisk smärta. Mina symptomer lät inte alls som något ”onormalt” Det är om man har mer ihärdig smärta som inte hjälper med värktabletter och som även är när man inte har ägglossning man måste börja kolla upp. Samt om jag börjar bli svullen och öm som jag måste kolla det mer akut. Dem tyckte i alla fall att jag skulle komma till dem för att se vad man kan underlätta för mig då jag har ägglossning. Därför har jag fått remiss och kommer väl få vänta ett tag, men jag finns i alla fall med i deras kösystem. Nästa vecka har jag fått tid för cellprovet, det var dags att kalla mig i aug, men jag sa att jag gärna kunde ta tid redan nu.

Symptom på smärta vid ägglossning

De flesta kvinnor besväras inte av sin ägglossning, men en del känner kraftig smärta i nedre delen av magen och underlivet ca två veckor innan förväntad mens. Hur kraftig smärtan är varierar. Vissa har bara ont en väldigt kort stund, andra i flera dagar

Orsaker till smärta vid ägglossning

Det finns olika anledningar till att det gör ont i magen vid ägglossning. Processen när ägget lossnar från äggstocken kan vara orsaken, liksom sammandragningar hos äggledarna när ägget transport genom dem. Äggstockarna kan också svullna i samband med ägglossning och göra ont.

Läs mer på kry om ägglossning

7 reaktioner till “var rädd om din snippa

 1. Jag har inte fått tid i år men fick göra det förra året och det är bra att göra sånt prov. Känner igen smärtan du pratar om brukar få det en del det är inte kul .)

  Gilla

 2. Alltid bra att göra saker i lite god tid – oavsett om det är köpa ryggsäck eller beställa tid hos läkaren.
  Hoppas de hittar en lösning så du slipper ha ont varje månad vid ägglossning.

  Gilla

 3. Så vansinnigt snygg du blev i håret, det är underbart när man hittar en frisör man trivs med…det har jag också gjort och håller ett hårt tag om henne…det är en dyr salong, men jag vet att de är med i svenska frisörförbundet, att man har en viss garanti tack vare det och att allt sköts som det ska….
  ja det där med värk vid ägglossning är inte roligt, jag fick alltid vansinnigt ont i nedre delen av ryggen….men efter barnen skaffade jag en hormonspiral och slapp det helt i 20 år….skönt… och nu slipper jag det av naturliga orsaker förutom för några månader sedan då jag fick en blödning…då tog de in mig direkt för kontroll när jag berättade…och sedan på en extra kontroll 6 månader senare…de är noggranna och det är viktigt att man kontaktar dem så snart något inte känns normalt

  Gilla

 4. Bra att göra cellprovet innan. Flera av mina vänner som är över 40 har fått mkt jobbigare ägglossning och mens. De fick höra och säger att det kan vara ett tecken på början på klimakteriet. Minns inte av Cattis min vän som pratade om det när vi hade tjejkväll hon är barnmorska

  Gilla

 5. nussen har de sagt här =) roligt med många olika namn 🙂
  åhh men va fin du är ❤ så vacker o så fin

  ja u usch har haft ont sen ja va typ 13 år o fick mens . har endometerios . håller det på får du låta dem kolla det för då har ja haft väldigt ont både runt ägglossning och men så j a emellan oxå . pronaxen eller naprosyn är två bra tabletter kram fina du

  Gillad av 1 person

  1. Absolut pratade ett långt samtal med dem idag och för dem lät det fullt normalt. Jag fick svara på massor av frågor, men jag står på deras väntlista och kommer gå på besök då jag får tid. Lilla minsta det blir värre kommer jag söka för det på VC eller Akuten. Dock har jag haft väldig värk av äggl sedan jag kan minnas typ 20 år. Det har blivit värre sedan man fick tösen, samt lite värre sedan man fyllt 40 och det vars också fullt normalt. Hon förklarade med vad jag skulle ha koll efter så jag märkte om ngt gick åt fel håll. Ohh tack 😉 kramar

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s