Trumpen och kappvändare

Mina små bebisar fått sina nya små bostäder.

Nu har jag planterat om mina söta små tomatplantor, de blir körsbärstomater, sorten heter Wilma. Krukorna är större än de ser ut också så det ska kunna växa och frodas, det hoppas vi på. Annars var det värt ett försök, inte sant? Nu står dem i köket, men man hoppas ju kunna sätta ut dem på balkongen snart. Igår kväll kom det snöblandat regn, men kom lika fort som det försvann som tur var. Fick meddelande på pingpong-appen igår från fröknarna att den planerade utflykten skulle bli inställd för Bellis klass idag för det skulle vara regn, men hmmm?! idag skiner solen och sprakar på för fullt. Bellis var inte motiverad att gå till skolan idag, hon var jättemammig. Ville INTE, men hon var medgörlig och följde med ändå och jag fick vinka av henne vid bussen. När hon sedan ringde att hon var framme sa hon samma sak att hon ville att jag skulle komma till skolan och så lät hon deppig ツ♥, det känns alltid i mammahjärtat, men det får man ju inte visa utan man får peppa istället.

Brukar ni lyckas med era tomatplantor?

Igår började vi kika på en serie på två avsnitt på SVT, Kappvändaren. Den verkar riktigt bra, så den kan jag rekommendera. Går på söndagar 21:45, sista avsnittet då nästa söndag.

Miniserie i två delar nyproducerad för tysk public service-tv till 75-årsminnet av andra världskrigets slut i Europa. Baserad på Siegfried Lenz roman ”Der Überläufer”. Del 1 av 2. Det är sommaren 1944 och Walter, en ung tysk soldat, lämnar hemmet för att återvända till östfronten när hans tåg sprängs av en landmina. Walter överlever, och han utposteras istället i ett litet förband i polska skogstrakter, omringat av partisaner. Beordrad att utföra brutala illdåd slits han snart mellan pliktkänsla, skuld, och samvete. En dag ser Walter en chans att lösa sitt moraliska dilemma

Såg ni första avsnittet?

9 reaktioner till “Trumpen och kappvändare

 1. Hoppas verkligen att dina tomatplantor tar sig så ni får äta egen odlade tomater det är ju så gott 🙂 Här har det regnat idag vi hade finare väder igår 🙂

  Gilla

 2. ÅHH gud ja bara längtar tills snön försvinner helt, då ska vi fixa lite på ballen typ möbler mm och ja vill ha blommor å sånt där 😀 vi såg lite annat på jysk häromdagen, tror de va i söndags som vi fundera på att köpa till ballen när..ja vintern lämnat oss helt hahah xD

  Gilla

 3. Jag odlar tomater nästan varje år. Mina första sådde jag redan i slutet av februari så där sitter det gröna små tomater på plantorna. I år testar jag även äppelgurka en gammal gurksort. Lite sallad odlar jag också så jag slipper köpa i dessa tider.

  Gilla

 4. Jag odlar tomater nästan varje år. Mina första sådde jag redan i slutet av februari så där sitter det gröna små tomater på plantorna. I år testar jag även äppelgurka en gammal gurksort. Lite sallad odlar jag också så jag slipper köpa i dessa tider.

  Gilla

 5. Jag köpte faktiskt tre små tomatplantor i år för jag kom på lite för sent att jag skulle plantera frön. Har däremot egna chili- och paprikaplantor som jag har sått själv. Läste att det bör vara minst 8 grader på natten innan man sätter ut tomaterna så mina får stå här inne i mitt lilla växthus fram tills dess. Min dotter har köpt det i present till mig så jag vet inte vart hon har köpt det, men googlade och hittade ett likadant på Byggmax som man kan beställa hem online. Lycka till med plantorna! Kram 💖

  Gilla

 6. Lilla vännen 💕 har de pågått länge?
  Jag har inte vågat mig på tomatplantor. Men man kanske skulle testa.
  Håller tummarna dina växer och blir fina stora tomater.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s