SpritA ditt paket du får?!

Ska man låta paketet ligga 2-3 dagar i garderoben?

Jag har beställt kläder bl a en sofshelloverall till tösen som hon kan ha på sig då hon åker hem och från skolan. Hon kommer få sitt namn på, så den blir toppen och personlig. Där rekomenderar dem att man förvarar paketet man får 2-3 dagar någonstans innan man öppnar det, sprita paketet och tvätta kläderna. De förklarar det att det är bara för att vara på den säkra sidan. Hmm? hur ska man ta det till sig, hur hade ni kännt? Alternativet är ju då endast att sprita paketet och förvara det typ på balkongen eller så i 2-3 dagar. Tvätta kläderna kan man ju inte göra, för vi lär ju prova om vi kan ha dem, så vet inte alls hur jag ska tänka i detta.

Är ni rädda att prova kläderna ni beställt på nätet, eller avstår ni att beställa kläder just nu? Öppnar ni paket som vanligt eller väntar ni några dagar?

Jag har i alla fall beställt kläder ifrån SHEIN och iELM och då när de skriver sådär så blir man ju lite nojig måste jag säga. Jag har beställt grejer och har inte tänkt i de banor alls innan.

Såhär skrev dem vid min beställningsbekräftelse

” Du kan desinficera paketet när du får det, eller förvara det i 2-3 dagar bara för att vara säker.

Du kan tvätta plaggen efter att du fått dem också innan du bär dem, bara för att vara säker”

14 reaktioner till “SpritA ditt paket du får?!

 1. Bra fråga, jeg vet ikke hva man burde, men lar pakkene ligge i boden et par dager før jeg åpner. Jeg vil være på den trygge siden ❤ Ha en bra kveld 🙂

  Gilla

 2. Känner kanske att det är lite till överdrift att sprita paketet. Kläderna ligger oftast inplastade!?
  Men förstår att de vill vara på den säkra sidan.
  Dock så smittas smittan inte via sån kontakt. utan det är väl en droppsmitta?

  Gilla

 3. Nu har jag inte köpt kläder på nätet men rent spontant tänker jag att man inte behöver sprita paketet, men kanske händerna efter man tagit i det? Kläderna är väl inpackat i en påse då man köper dom? Risken för smitta är minimal tänker jag.

  Gilla

 4. Chansen att bli smittad genom ett paket låter för mig orimligt? Jag är livrädd för covid-19 men där går gränsen:) visst jag tvättar händerna efter jag öppnat paketet:) kramar

  Gilla

 5. Jag har aldrig hört talas om att någon skulle sprita av en paket innan man öppnar den. Om man börjar tänka så och vara orolig ska man nog inte handla online. Tänk bara alla fingrar som pillat på plaggen i butikerna. Det känns mkt mera farligt om det nu skulle bara baciller på paket och varor i de fysiska butikerna. Det låter helt galet att en webbbutik skulle ge råd om att sprita paket eller låta den vara ute i flera dagar innan man öppnar. Jag tycker det låter helt tokigt om jag ska vara ärlig

  Gilla

 6. Jag har inte spritat paket jag får, och jag undviker inte att sprita. Men jag tror att många butiker har riktlinjer för att ha ryggen fri. I dessa tider har inte handel, inte ens näthandel, råd att få skulden för någon smitta.

  Gilla

 7. Låter lite väl överdrivet. Det jag är extra noga med är då jag tvättar av frukten men inte annars.

  Gilla

 8. Oj jisses – detta har jag inte ens tänkt på. Och har beställt massor på senaste tiden då Sigge bytt storlek och jag inte vill ränna runt i butiker. Jag känner nog att det är rätt safe, att öppna paket man får hem 🙂

  Gilla

 9. Känns lite överdrivet tycker jag.. Nog för att jag sköljer av grönsaker och annan mat som ska ätas extra noga och undviker lösviktsgodiset eftersom de kan ha blivit fingrade på i affären men när jag handlar kläder så bryr jag mig inte lika mycket..känner att om det hade varit hög risk att bli smittad av kläder och saker som man köper i affärerna och på nätet så hade jättemånga fler fall av Corona blossat upp..Tänker att det i så fall skulle ha varit lite som med magsjukebakterier att det smittar hur lätt som helst..men jag kanske är lite för oförsiktig i den frågan..Vi beställer dock massvis med saker på nätet och har inte blivit smittade hitills..

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s