Hur hålls du med grannen?

En glad tös som kommit med skolbussen och jag mötte upp henne där.

Har du bra kontakt med dina grannar?

Så stor hon börjar bli och hon växer mest på längden, tror sannerligen (ja det visar sig) att hon kommer bli längre än mig i slutändan, för jag var kort som barn. Hon är en smalis, så det märks mest på längden. Ohh vad jag tycker det är svårt hur man ska klä barnen nu. Speciellt då dt är lager på lager, det har inte barnen ork till. Men har förstått att Bellis gärna sätter på sig fleecekläderna då hon fryser och det är ju toppenbra. Därför är det toppen att jag köpt den där IELM-softshelldressen, den är perfekt att ha nu, den kommer säkert imorgon eller på torsdag.

Grannen ringde nyss på dörren, de behövde hjälp med något på datorn. Skönt att vi har bra kontakt med dem, för vi har bett dem om hjälp också. Jag kunde också hjälpa dem vilket känns roligt. HAR ni bra kontakt med era grannar? Jag är inte sådan som vill umgås med grannarna, men jag vill ha bra kontakt med dem så man kan fråga om hjälp eller kunna pratas då man möts utan att ha konflikter.

Dessa grannar känner jag att jags kan be om hjälp om det skulle bli något speciellt. Dessutom är mannen i den familjen vicevärd för föreningen också och det är ju då bra att ha extra bra kontakt med dem.

Har ni koll på grannsamverkan?

Grannsamverkan ökar säkerheten i ditt bostadsområde

Jag ville läsa mer om detta och då bestämde jag mig för att läsa på deras sida. Detta de skriver om nedan är så viktigt och därför vill jag tipsa om deras text och webbsida.

Stöldskyddsföreningen tar upp ämnet om grannsamverkan. Grannsamverkan är en metod som gör ditt bostadsområde mindre attraktivt för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet.

Syftet med Grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten i ditt bostadsområde. Tillsammans med dina grannar lära dig hur du bäst skyddar dig mot brott för att både avskräcka och försvåra för eventuella tjuvar. Enligt en studie från Malmö Högskola 2019 så har Grannsamverkan minskat antalet inbrott med 36% jämfört med 8% kontrollområden. / Läs mer om dem på deras sida!

Detta skulle vår hyresförening vi bodde i innan varit ansluten till. Numera bor vi ju i bostadsrätt och då är det genast mycket bättre organiserat. Men där vi bodde innan vart tre av våra cyklar stulna. Samt vi hade inbrott i vår källare där det vart enorm röra efteråt i vår källare. Det var heller inget bra område, så toppen att vi kom därifrån.

15 reaktioner till “Hur hålls du med grannen?

 1. Jag bor i ett hyreshöghus så det är en jääääävla massa grannar. Vi har en facebookgrupp där de äldre kan be om hjälp med handling och sånt nu i Coronatider. Innan dess hade vi bara grannsamverkan på ”hela området” Tomtebo, inte bara Sagovägen 6. Vi hälsar på varandra och det är många ungar i trapphuset som man surrar lite extra med 🙂

  Gilla

 2. Vi har bra kontakt med grannarna, för det mesta iaf. Vi har en granne som är lite speciell och kontakten med hen går upp och ner. Mest irriterar sig hen på att våra hundar skäller men att hen själv kan börja väsnas på sin tomt kl 8 en helgdag ska vi andra bara acceptera.
  Men vi hälsar och pratar och om grannen är på bra humör så tar vi hjälp av varandra också.

  Gilla

 3. Vi har inte mycket kontakt med grannar. Hälsar såklart på alla och alla hälsar tillbaka. Men vi umgås inte frekvent med någon av dem. Bor på en ganska lång gata så har knappast koll på alla som bor på samma gata. Vet faktiskt inte namnen på alla i närheten heller. Bara de allra närmaste. Våra barn är mellan ca 22 och 27, och de flesta har betydligt yngre barn, därav har det inte blivit att man umgås direkt, skulle jag tro… Men vi har ju ingen konflikt med någon om man säger så och jag skulle absolut kunna be någon om hjälp om jag var i behov av det. En av grannkarlarna ringde på och undrade om vi hade en domkraft att låna ut, så jag antar att grannar kan be oss om hjälp också vid behov. Bärhjälp har vi haft någon gång av en granne. Så visst finns man för varann och det är bra!
  Tack för fina orden om de nya lamporna!
  /Maria

  Gilla

 4. ojoj, ja de börjar verkligen bli stora när man möter dem vid skolbussen….hon är så söt din lilla tös och verkar vara en duktig tjej. Våra närmaste grannar bor någraa 100 meter bort och vi ser dem sällan, vi bor mellan 2 byar och i byarna fungerar grannsamverkan men inte hos oss.

  Gilla

 5. Förut kände jag bara till en, men de är pga hon e bekant med min sambo 🙂 så vi kan stanna upp o surra lite å hon har ju hundar hon med så 😉 sen den andra bor under oss, hon sålde kläder o glas till mig, så en dag stannade jag där ett tag o snacka 😀 skit trevliga 🙂 dock de andra har ja inte så stor koll på 🙂

  Gilla

 6. Har ganska bra kontakt med grannarna. Inga vi umgås med, men jag kan gå in till de flesta i området och be om hjälp om det skulle vara något. Vi tar in posten till varandra när någon åker bort osv. Sedan finns det så klart dem jag inte ens vet vad de heter, de som knappt hälsar trots att vi bott här i 14 år, ha ha!

  Gilla

 7. Men gud vad söt! Fleece är ju härligt det också 😀 Hälsar på våra grannar men det är inte så att vi ses eller så, men det känns helt okej om man kan säga så! ❤

  Gilla

 8. Jag har av någon anledning fått för mig att ni bor i bostadsrätt.. vet inte varför 🙈förstår att du vill ha bra kontakt med hyresvärdarna. 🙂

  Har både grannar jag har bra kontakt med och de jag bara hälsar på då vi ses.
  Jag har ju ingen hyresvärd då jag bor i en bostadsrätt men möter ju grannarna på möten och så.
  Skönt då man kan hjälpa varandra, så har jag det med några med 🙂

  Gilla

  1. Jo vi bor i bostadsrätt, köpte en 3½ :a dec 2017, vi bodde i hyres innan, men vi bor i bostadsrätt. Men vad kallar man honom annars då, haha han som ansvarar för föreningen, kallas inte dem hyresvärd? Kallas de bostadsvärd då kanske, för vaktmästare är han ju ej. Eller kallas dem dem föreningsansvarig?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s