Varför annorlunda nu mot då?

Hade tänkt göra egna såpbubblor idag men glycerin var slut på apoteket därför brummade jag iväg till Biltema och köpte 1L flaska av deras såpbubblor och så fick hon denna bubbelsprutande delfin. Det blir för dyrt att köpa egna såpbubblor så därför bör man definitivt göra egna. Den har hon lekt massor med nu hela förmiddagen och jagat bubblor. Det var ett bra tips, kan jag varmt rekommendera, vi köpte då således vår bubbelmaskinBILTEMA. Såklart måste man leka med den i trädgården, för det kommer som sagt mängder av bubblor.

Hur brukar ni göra när ni leker utelekar. Vad gillar era barn att göra bäst?

När man var barn själv var man ju ute och lekte hela tiden, och vi lekte massor av roliga leker. Ser inte att barnen leker så mycket sådant längre faktiskt. Tänkt på det, det bor flera barn här där vi bor, men det är väldigt sällan man ser dem ute. Det verkar som man måste åka iväg och göra aktiviteter hela tiden. När jag var liten nöjde man sig med sin egen gård och leksaker att leka med. Lekland och åka till stora lekparker gjorde aldrig vi sådana aktiviteter i alla fall. Fanns nog inte lekland då jag var liten. Såklart var man på semester och åkte till Kålmorden och sånt emellanåt, men tyckte det känns så i alla fall att man uppskattade mer det man hade.

Hur känner ni? Tycker ni det är annorlunda nu mot när vi var små?

12 reaktioner till “Varför annorlunda nu mot då?

 1. Oj, alltså jag har ju inga egna barn utan ser mest till mina kusinbarn eller till sambons plastsyskonbarn och jag tycker att de leker ute hela tiden! Dock tillhör jag en generation som redan innan de skaffade barn tyckte att barn satt fast framför tv och plattor alltför mycket så jag vet inte…känns som att det kanske är en generationsklyfta där vissa ungar leker mer ute än andra!

  Gilla

 2. Precis som du skriver. När man var liten så nöjde man sig med att leka på ens egna gård och med dom som bodde där. Ps. Vilken smart grej den följ-mekanismen är på Nouw. Följer din blogg därifrån, visste inte att man kunde göra det 😊

  Gilla

 3. Hos mig leker barn överallt och det gör mina också. Det kanske beror på hur man bor men annars har jag ingen aning varför vissa barn inte gör det? Kramis

  Gilla

 4. Numera ska det ju aktiveras och styras upp hela tiden och vara ”playdates” med föräldrar närvarande så finns nog dels ingen tid över sen plus att barnen inte får ”lära” sig att man faktiskt kan gå ut och leka med grannens barn.
  Tyvärr för barnen både kan och behöver det.

  Kul med såpbubblor 😃

  Gilla

 5. Kul med bubblor 😄 Upplever att barn nu för tiden tycker det är roligare att leka med ”riktiga ” saker hellre än leksaker. De kanske har fått för mycket leksaker.

  Gilla

  1. Lekte massor ute som liten.
   Vi hade så sjukt mkt lekar och fantasi.
   Spontana lekar är bra för barn släpp dom i skogen och se vad dom själv kan hitta på, man måste inte underhålla barn jämt. Men såpbubblor är alltid kul.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s