När man gör det fint för oss

Nu är det dags att börja göra det fint ute på vår balkong.

Nu sitter man ju där då solen ligger på och därför vill man nu ha det fint där. Vår balkong ligger rakt på i solläge i eftermiddagsläge så det gassar på rätt så rejält så man kan inte ha blommor och sådant på alla ställena då således. Det här året vill man ju såklart ha det extra fint då man ska vara hemma så mycket mer. Vad gäller på balkonger då? Hur får man plantera och dona där? I vårt fall får vi plantera så det knappt syns utifrån för man får ju inte ha något på utsidan av balkongen. Vi har heller inte nå bra sätt att kunna hänga upp något så därför är det vi själva som får se hur fint vi får det och det är väl det viktigaste. Ska i alla fall ta mig i dagarna till handlsträdgården och köpa loss lite till balkongen.

Har ni koll på vad som gäller i er förening och vad ni får ha på er balkong? Får ni använda elgrill som exempel? Hur brukar ni dekorera och vilka kryddor och växter brukar ni ha? Jag hade inte koll på allt, men tänkte att jag borde kunna hitta något. Sökte därför runt på google och hittade bra text om det som ni ser nedan. Jag har även pratat med vår hyreesvärd och vi får grilla med elgrill, det var inget som mötte hinder. Dock mötte det visst hinder för då vi grillade så klagade en granne på oss sedan för det luktade in till henne. Vet inte om man ska lyssna på hyresvärden eller grannen då?!

Hur hade ni gjort?

BRA ATT VETA OM BALKONGODLING

Tänk på att bostadsföretagen eller bostadsrättsföreningarna brukar ha egna regler kring balkongodling. Oftast får man inte sätta upp balkonglådor som hänger på utsidorna av balkongräcket, så att de kan ramla ner från balkongen. Tänk på läget för din balkongodling. Balkongen kan vara i olika väderstreck och få olika mycket ljus på sig. Den kan ju även vara olika utsatt för regn och vindar. Att odla egna grönsaker eller kryddor på balkongen är enkelt. Om man inte vill så plantor med egna frön så finns det gott om färdiga plantor att köpa i butiken. Det brukar finnas olika sorters lök, sallat, kål, ärter, tomater, gurka, squash och mycket annat

Läs mer här om tips på balkongodling

Missa inte min tävling på bloggen och en produkt från Maria Nila (Klicka på bilden)

9 reaktioner till “När man gör det fint för oss

 1. Åh jag önskar att vi hade balkong, jag vill också pynta och ha mig.., Älskar sånt!
  Men vad tråkigt att ni inte får ha något på utsidan, det är ju så fint annars tycker jag, balkongen ser ju så hem trevlig ut!

  Gilla

 2. Trist att ni inte får hänga balkonglådor på utsidan av räcket. När vi bodde i lägenhet förr fick vi det och det blev ofta för mkt blommor och växter vilket ofta slutade med att jag gav bort tilll grannarna för man ville ju kunna vara och leva där ute också. Odla i krulor och lådor funkar hur bra som helst på balkongerna bara man ser till att de inte blir uttrorkade.

  Gilla

 3. kul med odling på balkongen, vi har bara tomatplantor i krukor och en balkongblomma i kruka på bordet men det är trevligt med växter på balkongen tycker jag. Vi får ha elgrill på balkongen men grillar inte där eftersom det kan bli störande för grannarna med matos..Mysigt är det dock med en trevlig inredd balkong där man kan umgås med familjen och vännerna eller bara sola och slappa..lycka till med balkongfixandet..Kollade på jordgubbsplantor till balkongen igår när jag var på plantagen, men det skulle helt enkelt inte få plats på vår balkong så det blev inga..

  Gilla

 4. Glömde ju lite med 😄
  Det är härligt med alla blommor nu, på väggar får ni väl ha krukor och in mot er på balkongräcket?

  Gilla

 5. Bor ju i hus så här gör vi precis som vi vill,Men ni borde väl få hänga upp något på väggarna? förstår att man inte kan hänga balkonglådorna på utsidan med tanke på risken att de kan falla ner i skallen på grannen:) Ja man vill verkligen fixa extra mysigt hemma detta år,kramar o fin fredag

  Gilla

 6. Du bor väl i en bostadsrätt?
  Då kollar du med er styrelse om vilka regler ni har.

  Vi får grilla med elgrill på balkongerna och vanlig grill på gården.

  Gilla

 7. Jag har ett citronträd, en chili, en basilika, en mynta, en dill och tre tomatplantor som ska få komma ut på balkongen när det blir varmare 🙂 Dock verkar tyvärr både basilikan och chilin ha någon form av ohyra på sig från Plantagen där jag köpte dom så dom mår inte så bra, får se om dom överlever. Men det är verkligen så värt att göra fint på balkongen, man spenderar ju ändå så mycket tid där 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s