Var rädd om dig och handa online

Vi har bestämt oss för att handla mat på vår lokala Icaaffär online hädanefter och undvika affärerna. Jag tror det är bra att isolera (ja inte undvika natur och det man måste göra som lämna, hämta skola, jobba) sig så mycket som möjligt det bara går. Visst vi bor i en mindre stad och vi har inte värsta läget här än. Men lyssnar man på extra nyhetssändningen från livesändningen med folkhälsomyndigheten varje dag så blir man uppdaterad och då säger dem att det kommer stiga mer och mer överallt så det är lika bra att skydda sig så länge det går. Det finns ju även många matkassar med spännande innehåll faktiskt, det är kul att börja testa nya maträtter. Nu dock så klickade vi själva i vad vi vill ha. Men man kan ju köpa engångspåsarna med och variera sig emellanåt. Vi åter godis en gång i veckan och det tar vi på vår godisbutik i stan och jag tar faktiskt med egen rendiskad sked jag lagt i en renpåse. Ja men VARFÖR INTE? Här skriver livsmedelsverket sin syn på saken om lösviktsgodis.

Läser man då således denna artikel så känns det ju helt rätt också – Inte säker på att det kommer försvinna – Anders Tegnell. Vi rör oss heller inte i så stora svängar heller utan man får träffa vänner och familj utomhus och man får fortsätta tänka sunt förnuft. Vilka spån i Linköping då som var 1000st som hade crusingträff och höll till utanför ett ålderdomshem. Samt bombaderade Mc Donalds så dem var tvunget att stänga.

Har ni handlat online och hur tycker ni det fungerar? Har ni testat matkasse som ni hämtar eller som levereras till dörren?

14 reaktioner till “Var rädd om dig och handa online

 1. Jag jobbar på ICA och det är många (särskilt äldre) som uppskattar att man kan handla online. Och jag uppmanar verkligen att folk handlar online just nu, det är smidigt och man kan ju dessutom sitta i lugn och ro hemma och handla.
  Jag försöker handla online, inte alltid det klaffar med vardagen dock!

  Gilla

 2. köper matkassar lite då och då..Citygross matkassar är dock den kasse jag gillat bäst..men ickas familjekasse och mathems matkassar också bra..passar bra när man vill slippa tänka så mycket på vad man ska äta..men numera gör jag egna matkassar och skriver ut recept och beställer hem saker på nätet från ica..Alla sätt fungerar bra..Sj handlade jag mest på nätet i början när coronan kom men nu går vi oftast dit tidigt på morgonen och handlar det nödvändigaste..Månadshandlar dock 1 gång i månaden på Ica online och köper alla varor som är stora och tunga så det bara är mejeriprodukter vi behöver handla på vår lokala butik..smidigt och man får allt man beställt och de levererar allt punktligt..

  Gilla

 3. Matkasse vill jag inte ha, däremot beställer jag tunga varor och då jag ska handla mycket. Då är det bra att få det hemkört.
  För det mesta handlar jag dock i affären och det gör jag nu med.
  Är försiktig och följer alla restriktioner men rädslan får inte ta över.

  Gilla

 4. I princip håller jag med dig om att det är bra att handla lokalt och online hos de lokala handlarna så att man stöttar dem. Jag har dock svårt för det, jag vill gärna se hur råvarorna verkligen ser ut, om jag vill byta ut mot något annat som ser bättre/godare ut, jag får ofta mina idéer till matlagning när jag strosar runt i affärerna. Jag provade Linas matkasse för några år sedan…men var tyvärr inte alls nöjd. Ingen i familjen gillade maten och jag tyckte inte att råvarorna (speciellt grönsaker) höll måttet. Men nu finns det ju så många att välja mellan så ska kanske prova igen. Go fresh (tror jag de heter) verkar superbra…Maten på din bild såg fantastiskt god ut

  Gilla

 5. Jag bor med i en liten stad och det har redan kommit hit med så går bara och handlar när jag verkligen måste och om jag går på promenader så går jag där det är väldigt öde ❤ har tyvärr inte sådan mattkasse här ❤

  Gilla

 6. I Norrköpings tidning står det att det har börjat vända här med så hoppas på det! Vi ligger ju nära Stockholm så vi hade ju toppen i princip samtidigt som dem… Håller alla tummar! Jag har aldrig prövat att köpa mat online men vet jätte många som är nöjda med det 🙂

  Gilla

 7. Jag beställer från Willys när det är mycket jag behöver ha hem och annars kör jag med självscanning eftersom jag vill ha så lite kontakt som möjligt. Man kan inte vara nog försiktig känner jag. Kram 💖

  Gilla

 8. ja men har hört att det r många som börjat med det
  vi brukar gå vid tidpunkterna då det är lite folk . tidigt morg eller sen kväll .

  är det gott med chevre eller va osten heter har nog aldrig smakat
  ta hand om dej fina du

  Gilla

 9. Vi har hämtat mat på Willys nu då vi är i riskgrupp. Men tyvärr måste man in i ett litet utrymme och ofta kommer det fler och trängs. Nu ska vi testa drive thru på stora Coop här i Uppsala. Det är nog bra att vara försiktig.

  Gilla

 10. Vi får hem varor typ de tunga basgrejerna varje tisdag från Mathem. Sedan blir det ICA på plats också flera ggr. Nu har det börjat vända här i Stockholm vilket är så skönt.

  Gilla

  1. Ja såg det idag, och så underbart att det verkar börja vända hos er, det känns på något sätt att det kan komma ett slut på detta, vi andra städer ska bara beta igenom det först =/

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s