Sådan smärta och in i coronan

Första tankarna var nu har covid nått mig också

Som ni vet har ju jag bakomliggande problem med min nacke som jag haft mer nu de senaste åren. Samt som ni vet har jag haft problem med min mage den senaste tiden också. Haft lite ont i rygg och nacke de senaste dagarna, men inte mer än så som en molande lätt värk det har jag tänkt varit för mensen. Igår stod jag och gjorde nyttigare snickerspraliner och så bara PANG fick jag en sådan kraftig värk i ryggen och som kändes som lungorna att jag var tvungen att typ krypa till sängen och lägga mig. Ja så illa var det. När jag låg i sängen gjorde det så fruktansvärt ont att jag låg och kved av smärta. Jag började bli svag i benen med och jag bara grät. BQ bestämde sig då för att ringa 112 och ambulans fick komma. Jag fick även prata med dem och jag grät hela tiden, men dem är ju vana.

Väl på plats fick jag gå in i gula tältet och undersökas

Sedan fick jag komma in på ett rum. När jag går förbi rummen ser jag det står såhär på dörrarna hälften av dem och det lyser rött, JIPIIEEE och här är jag. Snacka om att kastas in mitt in i corona och covid. Allt gick fort och jag fick vänta 3-5 min så kom läkaren in till mig på rummet. Han ställde sig långt ifrån mig som man kan förvänta sig och så ställde han massa frågor. Det konstaterades att jag inte hade corona för jag hade jättebra ljud på mina lungor. Istället var jag tvungen att göra massa rörelser och tester dr krävde. Samt han var tvungen att klämma och känna hårt på min rygg och nacke. Det konstaterades vad värken satt och då således inte i lungorna. Men jag har fått inflammation i nacke och rygg. Ryggvärken/inflammation sitter precis vid lungorna. Jag har diskbråcksliknande värk, men det har inte utvecklats till diskbråck som läkaren sa för då hade jag inte kunnat utfört vissa av momenten jag gjorde. Svagheten i benen jag fick var för att inflammation typ small till som ett ryggskott som läkaren sa och då tappar man kraften i kroppen tillfälligt.

Doktorn sa ordagrant sina ord.

Han berättade då att corona kommer inte sådär pang om det hade varit mina lungor utan det börjar med hosta, snuva feber. Samt att efter det sedan angriper lungor osv. Han sa ordagrant att det är inte en sjukdom att leka med så var verkligen rädd om dig. Samt att han sa att det är inte bara de äldre som är utsatta hårdast utan det beror på vilken del av viruset som man angrips av. Jag ville bara fly från sjukhuset och kände som det var totalt onödigt att åka dit och jag känner nu att det kan finnas risker att jag blivit smittad eftersom det var covidpatienter som varit i tältet innan mig och som var i rummen bredvid mig. Läkaren tyckte inte alls att det var fel av mig att jag kom eftersom jag har kraftig imflammation i rygg och nacke och han behövde skriva ut medicin åt mig jag ska ta i 10 dagar. Klockan 22:30 var jag hemma igen och jag gick direkt in i duschen och spolade av mig allt hoppas jag.

Några av er vet detta, men detta med mig grundar sig på en långvarig stress med jag haft och det kommer från mitt förra jobb, vill inte gå in mer på detta då det kan komma i fel händer och föras fram fel budksap. Men ni kan läsa här och det är fler tydliga tecken jag ser där som jag har – Vanliga tecken på långvarig stress. Jag ska kontakta vårdcentralen om detta och hoppas att de kan prioritera mig och skicka mig vidare i detta.

Jag har fortsatt ont idag men inte så illa som igår tack och lov men kan inte sitta långa stunder då får jag brännande öm känsla i rygg och nacke. Så detta inlägget har tagit lång tid att skriva.

13 reaktioner till “Sådan smärta och in i coronan

 1. Inte kul med trasiga naglar..hoppas att det läker fort..ja sjukhus undviker man ju helst men är nog lättare att bli smittad i andra offentliga miljöer då man är mer ovetande om smittan

  Gilla

 2. Krya på dig! Jag hoppa att din vårdcentral hjälper dig så denna smärta och inflammation släpper. Stress kan leda till mycket dåliga saker 🙂

  Gilla

 3. Covid kommer allt närmare, men försöker att inte bli onödigt rädd. Finns det konstaterade covidpatienter har dom koll, är mer rädd där inte finns konstaterad smitta för då känner man sig tryggare. En falsk trygghet.

  Gilla

 4. Det var ju tur det inte var Corona. Allt är ju inte det. Låter som du fick träffa en bra läkare iallafall.

  Gilla

 5. Fy vilken hemsk upplevelse, så skönt att ha BQ där som tog tag i det och ordnade så att ambulansen kom. Det var verkligen inte onödigt att åka in, dels blev du ju lugnad avseende coronamisstankar, dels fick du medicin som du verkligen behöver om du har en sådan inflammation och jag är säker på att de har hållit det så rent och smittfritt som det bara går även om det funnits patienter med viruset innan….var nu riktigt rädd om dig och ta det lugnt.

  Gilla

 6. Åh vad jobbigt och vilken läskig upplevelse! Fruktansvärt att ha så ont och bli sjuk nu i dessa tider! Förstår din oro över att kunna bli smittad nu när du har vart på plats för det garanterat finns Corona. Det är den känslan jag går med varje dag och det är en sån stress. Jag brukar också duscha efter varje arbetspass på sjukhuset för att få en känsla av att bli ren. Det är tur att du mår bättre idag, även fast det inte är bra. Tycker också att du gjorde rätt i att åka in. Hoppas du får vila ordentligt och att det känns bättre snart! ☺️ // Petra Elisabeth

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s