Måste få åka utomlands igen

På hotellrummet då vi var på konferansresa i Marbella med jobbet.

Man saknar den här frihetskänslan

Man saknar den där känslan man får då man har en resa planerad då man ska åka utomlands. Var ju lite löst snack om att åka till Grekland nu i sommar. Vi ändrade ju om de planerna och bokade in oss på att åka till Gotland. Jag ser inga problem med att åka på Gotland då vi redan är där. Det är resan med färjan över jag inte vet om jag verkligen vill, det känns fel. När vi pratade om resan så är även BQ också skeptisk till det, han som varit så säker på och cool i allt detta med corona. Samt han han också börjat vara lite sådär att han inte vill ner på stan och i affärerna, det har han inte varit förrän för några veckor sedan. Då börjar man inse faktiskt då även han börjar känna att ha är orolig, han som är min lugna och lugnande stöttis i detta.

Jag saknar och kan inte peka på den där känslan längre som man får då man åker utomlands, för faktiskt man får inte det på samma vis om man reser i Sverige. Det är en speciell känsla då man reser utomlands. Känslan kommer direkt då man packat upp på hotellrummet och installerat sig och man känner att nu ska jag vara här i 7-10 dagar. Den känslan är helt UNDERBAR.

Lite deppig känsla då man inte i dagsläget vet då man kan åka utomlands igen.

I veckan tog jag fram en kasse jag ställt ner sommarskorna i och tog fram dem då det var sådär varmt i veckan. Några av skorna har vi inte haft sedan vi var i Cala Bona i somras. Så tycker jag att jag känner en doft som luktade som det gjorde utanför hotellet. En doft som man fick direkt man gick ut på morgonen för att gå äta frukost. En havsluft de hade där som inte alls luktar som i Svergie. Luktade blandat med utlandsdoft, varm sand och havet. TRO DET ELLER EJ men en av mina eccodsandaler luktade så. Jag kunde inte sluta lukta på det och bad faktiskt BQ också lukta (haha han brukar väl inte vilja lukta på mina skor. Han sa också för att uttrycka sig med hans ord – Ohh men guud ja, det luktar verkligen så. Han förklarade också den känslan när han kände igen doften ifrån som jag beskrev ovan.

Hoppas innerligt att vi kan åka utomlands nästa sommar istället då

Publicerat av

Mirre - Sweetwords

Hej, här har ni mig, Mirre en Oskarshamnare, som nu bor med min familj i Dalarna. Här skriver jag ner mina tankar i text och bild. Jag jobbar som barnskötare på en större förskola. Lycklig flickvän till BQ sedan sommaren 2001. Efter 7 års kämpande och av dem 2½ års försök via IVF så föddes vår fina dotter, den 23 Nov - 2013. / Välkomna hit, mycket nöje Kram Mirre ❥

15 reaktioner till “Måste få åka utomlands igen

 1. Inte vart så mycket utomlands. Var för några år sen på julmarknad i tyskland via bussresa, men innan dess på solsemester var på Malta typ höstan 2015.. Men, vi hade en resa planerad sedan en månad tillbaka. Vi skulle åkt nu, 8 maj. Känns väldigt tråkigt att det inte blir av längre =/ Och det dröjer nog till tidigast 2022 innan man vågar/får igen.

  Gilla

 2. Jag hoppas så mkt på att kunna åka till London och Barca i höst de är platser som jag verklgen längtar efter och det fanns planer på att åka nu i vår. I sommar får vi nog hänga i Sverige men det är inte det sämsta.

  Gilla

 3. Vi hade också planer på att åka iväg, lite trist att det får vänta men just nu undviker vi ändå helst det när det är som det är med corona och transporter..bförhoppningsvis kommer vi att kunna resa igen i framtiden.

  Gilla

 4. Att låta rädslan och oron ta över livet är aldrig bra. Direkt skadligt för oss skulle jag säga. Däremot se allvaret i att vi har en smitta i landet där ingen har någon form av immunitet mot är viktigt. Har varit hemma i över en vecka nu med ont i halsen som inte ger sig. Tänk om man kunde få bli testad så jag visste. Vill ju jobba.
  Längtan att få åka på semester är ju så stor. Igår delade en kompis ett minne på FB. 2 år sen tjejresan till Paris. Vilka minnen vi fick. Tror vi alla behövde detta.

  Gilla

 5. Jag håller HELT med dig om den där utomlandskänslan! Och bara känslan veckan innan med, när man börjar packa, handla de sista sakerna och har allt det där underbara framför sig! Jag har varit utomlands 1-2 gånger (ibland 3) varje år sedan 2009 så det känns verkligen i hjärtat över att inte kunna i år 😔

  Gilla

 6. Jag känner så med dig i denna känslan! Jag hade planerat studier utomlands av vilka inte verkar bli av på grund av corona! Jag håller tummarna!

  Gilla

 7. Hej
  Hoppas Du blir bra i magen snart. Ont i magen vänder upp och ned på hela tillvaron.
  Själv saknar jag inte att åka utomlands. Det är många år sedan jag satte min fot utanför Sveriges gränser. Har inte ens längre ett pass.

  Må gott

  Gilla

 8. Vi reser inte utomlands så för oss är det inget större problem. Vi åker ju iväg med vår husvagn i Sverige och det kan vi tack och lov fortsätta med.
  Min man gillar inte när det blir över 25 grader så det känns meningslöst att åka på solsemester.
  Men jag förstår din känsla.

  Gilla

 9. Tror det kommer bli semester i Sverige i sommar men jag tror ni får semestra här i Sverige. Känns inte som flygen kommer öppna så snart har hört att men vet inte om det är sant att man ska inte räkna med att få flyga resten av året men som sagt bara vad jag hört och jag vet inte om det är sant

  Gilla

 10. Jag hoppas att detta försvinner snart så vi alla kan åka utomlands. Man känner sig så instängd här i Sverige just nu

  Gillad av 1 person

 11. Den känslan & förväntningar Man har när resan är bokad, veckan kommer, dagen kommer får man inte på något annat vis 😊. Det är hellre inte att bara åka. Man lägger ju faktiskt en del pengar innan resan & på resan. Men vist det vore underbart att åka utomlands. Kram❣️

  Gillad av 1 person

 12. Tror det dröjer innan vi kan åka utomlands igen. Får hoppas att vi kan åka inom Sverige i sommar, får väl se vad de säger då det närmar sig.

  Får med en speciell känsla då jag ska åka utomlands men det kan jag faktiskt få om jag ska åka till någon speciell plats här hemma med även om det inte är riktigt samma förstås.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.