Picklad rödlök och rättelse

Vem ska skaffa hund, skulle vi det?

Tänkte bara förtydliga att det står ingenstans i texten i förra inlägget att vi ska köpa hund utan jag skulle gärna vilja göra det nu och att det skulle passa i tid. Fler som skrivit det som ni tolkat det som vi ska köpa hund. Det är tyvärr nej, det är för att BQ vill inte. Vi måste vilja alla annars blir det fel från början. Samt att alla måste ha ansvaret för hunden och då måste alla känna viljan till det. I BQ,s fall handlar det nog mycket om att han ser fördelarna nu efter vi varit utan hund i 5 år. Han ser inga fördelar med att vi inte har BELLMAN kvar det SA JAG INTE, men han ser fördelar med det praktiska. Samt att han tog det så otroligt hårt då vi fick ta bort Bellman att det är för jobbigt för honom. Jag tror att det är så. Han uttrycker sig väl inte bokstavligt så själv, men han man varit i hop i 21 år så vet man ganska bra hur man fungerar. Han anser också att vi inte har tiden och jag anser att vi har tiden, försök lösa den matematiken シ

Bellman och matte Mirre gosar och myser hos vänner, saknar dig ♥
Han älskade att gosa och mysa sådär i famnen.

Ja ni ser ju, stora björnen i mattes famn hemma hos mormor & morfar

Här har vi annars en grå åter grå och grå fredag och man fattar inte det är trots allt F R E D A G idag. Jag måste plugga någon av dagarna här för att komma ikapp och hinna, men det får bli söndag, nu tänkte jag också njuta som alla andra dessa dagar. Tänkte baka något också, men hittar ingen som helst inspo på vad jag vill baka och vi har även ändrat om kostvanor här och det går toppenbra. Min mage är lite i obalans bara och tror det beror på när man ändrar om kosten, så det kommer stabilisera sig.

Ikväll blir det god middag med lövbiff, sötpotatis, picklad lök, med goda såser jag fixat till. Jag tänkte ge er ett gott recept på picklad lök, för det är faktiskt en väldigt god extra touch på tallriken måste jag säga. Första gången jag fick det var när jag beställde en sallad med rödbetor och chevréost och efter det är jag lost på den kombon tillsammans.

RECEPT PICKLAD RÖDLÖK

Ingredienser

 1 burk

 • 1 dl ättika (12%)
 • 2 dl socker
 • 3 dl vatten
 • 2 rödlökar
 1. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Du kan även koka upp lagen för att sockret ska smälta lite snabbare. Låt den då svalna en stund innan du använder den.
 2. Skiva rödlök tunt och lägg i lagen.
 3. Låt stå i kylen en timme. Klart!

/Recept och bildkälla

12 reaktioner till “Picklad rödlök och rättelse

 1. Ja det är verkligen viktigt att alla är med på att köpa hund, det är ju som att skaffa en till familjemedlem. Ett stort beslut ❤️ Hoppas det blir läge för er snart! Kram!

  Gilla

 2. Förstår precis hur din andra hälft tänker. Efter vår första gemensamma hund sa maken – aldrig mer hund. Och efter ett tag var det ganska ”skönt” att inte ha en fyrbent att ta hänsyn till. Men när dottern började tjata om hund och min längtan ändå fanns där så blev det en liten fyrbent till 😬 Det räckte med ett besök hos valparna så gav maken med sig!
  Men det är viktigt att alla är med på banan, precis som du skriver!

  Vem vet, om några år kanske det blir en ny vovve hos er igen!

  Gilla

 3. Picklad rödlök är ju så galet gott. Gör det ibland också. Saknaden med hund förstår jag verkligen. 9 år sen min vovve somnade in och saknar henne varenda dag, Tyvärr vill inte min man ha jobbet med en. Svårt om inte bägge vill.

  Gilla

 4. Min dotter fullkomligt älskar picklad rödlök och det är hon som har infört det hos oss.
  När det gäller hund…det verkar som om männen tar det mycket hårdare när det är dags för dem att vandra vidare på nya ängar….och har svårt för att skaffa en ny hund. Men du har rätt, man måste vilja hela familjen för det är ett gemensamt ansvar.

  Gilla

 5. Åh skulle också gärna vilja ha hund. Men just nu är jag ganska glad att jag inte har det då den hade fått lida något enormt nu när jag är borta hela tiden. Men frestelsen är där ändå! 🙂 Det kanske var önsketänkande av folk att ni skulle skaffa hund. De ville säkert se massa söta valpbilder haha 🙂 // Petra Elisabeth

  Gilla

 6. Tog det med väldigt hårt då min förra gosiga tjej gick bort…dessutom alldeles för tidigt pg.a cancern…Ja du vet ju ….
  Hon finns alltid med i tankarna här hemma !

  Med det sagt vill jag aldrig vara utan all den glädje, lycka och kärlek jag nu får och får ge.
  Den oundvikliga dagen som någon gång kommer tänker jag inte på nu, det tar jag då och njuuuter så länge jag får ha min gumma .

  Helt rätt att båda måste vilja, annars funkar det inte.
  Han var fin Bellman 🙂

  Vi har med grått och regn idag, kommit hem med en blöt (!) Tjej efter promenaderna.
  Blev visst lite långt.😄

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s